Jak si hledáte kamarády?

1243
13.7.21 13:31

Jak si hledáte kamarády?

Je léto, mám prázdniny a tak nějak na mě dopadá osamělost :oops:
Nějaké kamarády mám, ale nikoho blízkého, ve škole jsou to lidi se kterýma prohodím pár slov a kamarádky, se kterýma jsme si byly blízké, tak jsme se odcizily a buď už se nebavíme vůbec, nebo mají bližší kamarády než mě a vídáme se málo. Proč já nemám ty bližší kamarády? :mrgreen:
Většinu času jsem s přítelem, ale nemůžu být pořád jen s ním, že?

Jak to děláte vy? Je tu taky někdo osamělý?
Nechci si úplně stěžovat, spíš jen jestli nemáte nějaké rady nebo podobné pocity :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4878
13.7.21 13:45

Společné zájmy, tak se hledají kamarádi nejlépe. Takže nějaký kroužek, kurz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
13.7.21 13:52

Když jsem byla na škole, tak se vždycky někdo objevil a zase zmizel. Žádnou nejlepší kamarádku nemám a nikdy jsem tím netrpěla. Nejlepším přítelem mi byl partner a ostatní už byli jen součástí mé životní cesty. Já zase ale neměla nikdy problém být sama, netrpěla jsem samotnou a neměla problém jít sama někam na oběd. Jinak jsem společenský typ a nemám žádné problémy s lidmi. Myslím, že nejlepší přátelé nejsou něco co by byli nutné ke spokojenému životu. Nech to plynout. Na škole většinou jde spoustu lidí různými směry a ty vztahy se zpravidla stejně potrhají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10251
13.7.21 15:05

@Darkandeep Ahoj,
má zkušenost je taková, že přátele člověk získá skrze něco, co máme společné.
Přátele mám ze školy, z fotbalu, z práce a o seznámení občas stojí nějaký člověk z Twitteru, kde publikuji odkazy na napsané články apod. Tzn. vždy je nějaký společný jmenovatel, který nás v zájmu, čase či místě propojí, a pokud si s tím člověkem mám co říct (ne nutně to znamená, že máme názory a životní postoje stejné), tak se spřátelíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
13.7.21 21:49

@Premek_Orac
@vedma007
Děkuju, ve škole mi to právě moc nevyšlo a na kroužky nechodím.. ale v budoucnu plánuju nějaké kurzy, to by mohlo klapnout :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.21 07:44

Já mám nějaké kamarádky ze základní školy, jednu ze zahraničí.

Jednu z těch nejlepších jsem si našla přes psaní dopisů. Prostě jsme si na internetu vyměnily adresy a píšeme si klasické, ručně psané dopisy. Je to skvělý pocit takový dopis psát a hlavně dostávat.

Bohužel ode mě bydlí daleko, takže se většinou musíme spoléhat jen na dopisy. :,(

Kdybyste si někdo chtěl vyměnit nějaké to dopisní psaní, klidně mi napište do zpráv. Ráda píšu a klidně napíšu jako první :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10251
14.7.21 10:13
@Darkandeep píše:
@Premek_Orac
@vedma007
Děkuju, ve škole mi to právě moc nevyšlo a na kroužky nechodím.. ale v budoucnu plánuju nějaké kurzy, to by mohlo klapnout :palec:

Prima. Určitě najdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
14.7.21 10:16

Nehledám si kamarády, mam hromadu známých, který ráda vidim, ale přežiju to bez nich :mrgreen: a pak dvě opravdu blízké kamarádky (z toho jedna bydlí daleko, takže krom pár setkání spolu komunikujeme hlavně přes telefon) a k životu mi to tak nějak stačí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
26.7.21 15:24

Hledat kamarády, už tu někdo psal, přes společné zájmy, někdy stačí vyrazit mezi lidi, třeba do restaurace, a to se to pak navazují vztahy. Nelitovat se, a užívat si pohodu života :-). Umět se bavit.
Někdo hledá kamarády jen proto, aby se necítil sám, to je špatně. Člověk musí umět napřed být sám se sebou. Pak bude pro lidi přínosem, sympatický, a lidi se už objeví sami. Nestačí ovšem sedět na zadku, a psát po netu.
A především se nestýkat s chudinkami, to člověka akorát psychicky vysaje a otráví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.23 14:11

Jak si v dospělosti hledáte kamarády? Po VŠ jsem se vrátila do místa, kde jsem vyrůstala. Manžel přišel za mnou. Zjistila jsem, že jsou tu „jednodušší lidi“, se kterými si často nemám co říct. Vzájemně jsme pro sebe divní. Já jim připadám povýšená, snažím se, ale když řeknou několikátý nesmysl, tak se zeptám na zdroj informací a občas se neudržím a opravím jejich „termity“.
Mám tu sice spolužáky ze školy, ale nikdy jsem mezi ně nezapadla a věkem se to zhoršuje. Skvělá kamarádka ze ZŠ je zapšklá a zanedbaná ženská, která jen nadává na systém…
Zkoušela jsem matky ze školy, ale tam se jen řeší, jak toho mají děti hodně a jak udělat, aby dítě mělo samé jedničky a nemuselo nic dělat. Teď si maminky hromadně stěžovaly, že 2 knížky na rok jsou nepřiměřené, prý by stačila jedna.
Mám pár známých v práci, ale není to ono. Vídám se s lidmi z VŠ, ale jsou daleko. Chybí mi pokec. Hodně jsem se navázala na manžela, ale to taky není dobré.

• Citovat
  • Upravit
53518
4.2.23 14:30
@Anonymní píše:
Jak si v dospělosti hledáte kamarády? Po VŠ jsem se vrátila do místa, kde jsem vyrůstala. Manžel přišel za mnou. Zjistila jsem, že jsou tu „jednodušší lidi“, se kterými si často nemám co říct. Vzájemně jsme pro sebe divní. Já jim připadám povýšená, snažím se, ale když řeknou několikátý nesmysl, tak se zeptám na zdroj informací a občas se neudržím a opravím jejich „termity“.
Mám tu sice spolužáky ze školy, ale nikdy jsem mezi ně nezapadla a věkem se to zhoršuje. Skvělá kamarádka ze ZŠ je zapšklá a zanedbaná ženská, která jen nadává na systém…
Zkoušela jsem matky ze školy, ale tam se jen řeší, jak toho mají děti hodně a jak udělat, aby dítě mělo samé jedničky a nemuselo nic dělat. Teď si maminky hromadně stěžovaly, že 2 knížky na rok jsou nepřiměřené, prý by stačila jedna.
Mám pár známých v práci, ale není to ono. Vídám se s lidmi z VŠ, ale jsou daleko. Chybí mi pokec. Hodně jsem se navázala na manžela, ale to taky není dobré.

A manžel nemá kamarády, které mají manželky? Nepadla by sis do noty s nimi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
4.2.23 14:31
@Anonymní píše:
Mám pár známých v práci, ale není to ono. Vídám se s lidmi z VŠ, ale jsou daleko. Chybí mi pokec. Hodně jsem se navázala na manžela, ale to taky není dobré.

A proč ses stěhovala zpátky? Já třeba nové kamarádky nehledam, mám par dobrých ze školních let a nemám potřebu se kamarádit se sousedy nebo lidma ze školky. Kamarádky mám taky daleko, jsme spis jen v písemném kontaktu a scházíme se několikrát do roka. Jedine mi tak napadá hledat podle zájmů, jestli v okolí neměl třeba nějaká skupina lidi co mají stejné koníčky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
4.2.23 14:33

Většinou se kolegyně stane kamarádkou.
Nebo pak na mateřské jsem se skamarádily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
4.2.23 14:33

A kde bydlíš? Nějak se mi nechce věřit, že by v celém okolí nebyl nikdo „normální“.
Co tě baví? Nemáte tam nějakou volnočasovou činnost, kde by ses mohla přidat k bandě lidi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.23 14:49
@Anonymní píše:

Mě bude teď 20, žiju na vesnici kde nemám žádné kamarády, do školy chodím do cca 20 km vzdálené Ostravy. Bohužel z nikým ze školy se mimo ni nevidam. Moje jediná a nejlepší kamarádka ze školy je pohodařka, ráda je doma, nikde nechodí atd. Já jsem akční, mám ráda společnost ale když nemám lidi kolem kteří by tohle semnou sdíleli tak sedím doma vlastně taky. Dělám mažoretky, přešla jsem do jiného týmu a vůbec sem nezapadla, nikdo se tam semnou nebaví a nevím proč, všichni tam jsou plus mínus v moje věku. Nejvíc jsem zapadla v práci mezi staršími lidmi. Skvělé si rozumím s kolegama ( 25-30 let) pracovní akce, chystáme se jít na diskotéku a rozumím si s nimi… když sem se kolikrát někoho ptala proč, tak mi řekli že i když vypadám tak na 16 let tak se chovám jako dospělý člověk a nemám potřebu dělat blbosti jako lidi v mém věku, prý jde ze mě i jakýsi respekt. Takže taky by mě zajímalo kde sehnat kamarády kromě práce :D :D :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová