Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdáš se mi snobská a povýšená. Asi bych si s tebou taky nerozumněla.
@Taktinevím píše:
Zdáš se mi snobská a povýšená. Asi bych si s tebou taky nerozumněla.
To se zdám hodně lidem, ale nejsem.
@Anonymní píše:
Manžel přišel za mnou. Nikoho tu neznal. Kamarády má v místě předchozího bydliště.@Kriss Tina stěhovala jsem se zpátky, protože jsem tu měla bydlení zadarmo.
@bublinek na mateřské jsem nikoho nepotkala a nepoznala. Tady se moc s dětmi na hřiště neleze. Každý má zahradu.
Snažila jsem se chodit do herny, ale byla jsem na ně moc alternativní = nedávala jsem ročnímu Brumíka, ale nakrájené ovoce, nosila jsem v nosítku a používala jsem látkové plíny.
A to ony se nechtěly kamarádi s tebou protože používáš látkové pleny, nebo ty s nima protože krmí díte brumikem? Znis trochu povýšeně, možná proto nemáš kamarády. Je to o toleranci, to ze někdo děla něco jinak než já, neznamená ze je horší. Jinak k dotazu, cíleně jsem kamarádky nikdy nehledala, proste se nabalily v průběhu života, v práci, sousedka, na kroužku s dětmi, ve školce.
Taky mi prijde ze s věkem a rodinou je to s kamarady těžší.. ![]()
@Anonymní píše:
Manžel přišel za mnou. Nikoho tu neznal. Kamarády má v místě předchozího bydliště.@Kriss Tina stěhovala jsem se zpátky, protože jsem tu měla bydlení zadarmo.
@bublinek na mateřské jsem nikoho nepotkala a nepoznala. Tady se moc s dětmi na hřiště neleze. Každý má zahradu.
Snažila jsem se chodit do herny, ale byla jsem na ně moc alternativní = nedávala jsem ročnímu Brumíka, ale nakrájené ovoce, nosila jsem v nosítku a používala jsem látkové plíny.
Tam bude jiný problém, než pleny a brumik. Možná fakt pusobis moc povýšeně, ze ostatními opovrhujes. Už podle toho projevu mi tak prijdes. Všichni placaji blbosti, tak je musím opravovat, všichni cpou dětem brumiky místo ovoce atd. To nebude tím, ze delas věci jinak, ale spis mas asi potřebu okolí cpát svůj postoj a dělat se dokonalejší, než jsou oni.
@Kriss Tina všichni neplacaji blbosti, to jsem nikam nenapsala a ani nikoho pořád neopravuju. Většinou mlčím, ale když mi někdo řekne vyložený nesmysl a několikrát ho zopakuje, tak se slušně zeptám na zdroj. Nevysmivam se. Taky se můžu mýlit já.
Když si někdo plete „pojem a průjem“, tak jsem opravila, ale opět slušně. A ani nijak často, spíš když to někdo cpal mým dětem.
Mně bylo a je jedno, že dětem dávají Brumiky, to je každého volba. Neřekla jsem ani popel. Jen jsem je požádala, aby to nedávaly mým dětem, že máme svoji svačinu a tu jsem nechávala podle zvyku pro všechny děti.
Takže z toho důvodu jsem byla za povýšenou „Lesanu“, protože jsem dávala jiné jídlo.
S tím mám problém dodnes, že když k nám jde návštěva, prosím, aby nenosila sladkosti, protože moje děti to nejedí, tak jim to cpou tajně, protože si myslí, že si vymýšlím a pak se to vyhazuje.
@Anonymní píše:
Jak si v dospělosti hledáte kamarády? Po VŠ jsem se vrátila do místa, kde jsem vyrůstala. Manžel přišel za mnou. Zjistila jsem, že jsou tu „jednodušší lidi“, se kterými si často nemám co říct. Vzájemně jsme pro sebe divní. Já jim připadám povýšená, snažím se, ale když řeknou několikátý nesmysl, tak se zeptám na zdroj informací a občas se neudržím a opravím jejich „termity“.
Mám tu sice spolužáky ze školy, ale nikdy jsem mezi ně nezapadla a věkem se to zhoršuje. Skvělá kamarádka ze ZŠ je zapšklá a zanedbaná ženská, která jen nadává na systém…
Zkoušela jsem matky ze školy, ale tam se jen řeší, jak toho mají děti hodně a jak udělat, aby dítě mělo samé jedničky a nemuselo nic dělat. Teď si maminky hromadně stěžovaly, že 2 knížky na rok jsou nepřiměřené, prý by stačila jedna.
Mám pár známých v práci, ale není to ono. Vídám se s lidmi z VŠ, ale jsou daleko. Chybí mi pokec. Hodně jsem se navázala na manžela, ale to taky není dobré.
Já ti nevím…
nechci se tě nějak dotknout, ale já bych se s tebou taky kamarádit nechtěla ![]()
Na každém si něco najdeš a máš nějakou svou představu „ideální kámošky“, ale takhle to většinou nefunguje ![]()
@Anonymní píše:
@Kriss Tina všichni neplacaji blbosti, to jsem nikam nenapsala a ani nikoho pořád neopravuju. Většinou mlčím, ale když mi někdo řekne vyložený nesmysl a několikrát ho zopakuje, tak se slušně zeptám na zdroj. Nevysmivam se. Taky se můžu mýlit já.
Když si někdo plete „pojem a průjem“, tak jsem opravila, ale opět slušně. A ani nijak často, spíš když to někdo cpal mým dětem.
Mně bylo a je jedno, že dětem dávají Brumiky, to je každého volba. Neřekla jsem ani popel. Jen jsem je požádala, aby to nedávaly mým dětem, že máme svoji svačinu a tu jsem nechávala podle zvyku pro všechny děti.
Takže z toho důvodu jsem byla za povýšenou „Lesanu“, protože jsem dávala jiné jídlo.
S tím mám problém dodnes, že když k nám jde návštěva, prosím, aby nenosila sladkosti, protože moje děti to nejedí, tak jim to cpou tajně, protože si myslí, že si vymýšlím a pak se to vyhazuje.
Myslim ze ro mas tak ze ti proste jen tak nekdo nesedí..
Byla by velka nahoda potkat v detskym krouzku spriznenou duši.. i kdyz stat se to muze ![]()
Tam spíš matky soutezi kdo ma " lepsi " dite. Tyhle spolky jsem nikdy nemusela.
@Anonymní píše:
Zalezi jaks to rekla. Dovedu si predstavit, ze i kdyz jsi jen pozadala, at tvym detem Brumika nedavaji, ze to mohlo znit povysene. Podle mne mas dve moznosti - bud prezit ze obcas nekde dite ukousne brumika a neresit to a pokud to nepripada v uvahu, tak si najit nejake altermatky, pro ktere je brumik taky sproste slovo ![]()
Tak lidi jsou u vás jednoduchý, kamarádka zapšklá ženská, nedivím se, že o tebe nikdo nestojí.
Jen nechápu proč ses tam vracela.
@Anonymní píše:
Hele to je divné, protože v dětských centrech byl mix matek. Všechny ale spojovala chuť věnovat se dětem a všechny jsme “déle” kojily a nosící šátky frčely už před spoustou let, co si pamatuju. Ty musíš bydlet v nějaké “díře u Hanušovic”
to by tak odpovídalo. Jako chápu, že kde nic není, ani smrt nebere. Taky bych si neměla co říct s lidmi, co jen nadávají na vládu a jediná jejich četba jsou řetězové emaily. Ale všude se dají najít i lidi, co budou normální. Já mám kamarádky spíše z práce.
Příspěvek upraven 04.02.23 v 16:28
@jamik1416 píše:
Já ti nevím…nechci se tě nějak dotknout, ale já bych se s tebou taky kamarádit nechtěla
Na každém si něco najdeš a máš nějakou svou představu „ideální kámošky“, ale takhle to většinou nefunguje
Právě naopak. Žádnou představu nemám, proto jsem šla do klubíku, snažila jsem se jít i na setkání matek z MŠ a ZŠ, ale zjistila jsem, že jsme naprosto někde jinde a nemám si s těmi lidmi naprosto co říct. Z mého pohledu řeší nesmysly (aby se náhodou děti nemusely moc učit), nechtěla jsem si jít stěžovat na učitelku a souhlasila jsem s množstvím úkolů. No a neúčastnila jsem se drbání těch, které odešly.
Taky nedám na první dojem a všem dávám víc šancí. Často jsem dopadla tak, že mě okolí zneužívalo, protože nemám problém pomáhat s čímkoliv. Doučovala jsem několik dětí, ale tam to byly jednostranné vztahy, kdy jsem si myslela, že dobré, ale byla jsem dobrá na doučování (zadarmo, protože kamarádka), pak se jelo na hromadný výlet mně nikdo neřekl.
Vím, že působím povýšeně a hodně přísně. To mi právě říkala kamarádka, že dlouho mlčím a nikdo neví, co si myslím. Mám to tak od dětství, že když nemám co říct, tak místo plácání nesmyslů mlčím.
Navíc to mám posunuté jinam a často si s lidmi prostě nerozumím, protože nechápou mé myšlenkové pochody. Mám 3 velmi dobré kamarádky, co mě poznaly a tam to funguje. Jedno je žena manželova kolegy z minulé práce, jedno je spolužačka z první vysoké a jedno je kolegyně z bývalé práce. Ale jsou daleko a prakticky se nevídáme. Jen si voláme a píšeme.
Mně chybí někdo, s kým bych mohla třeba na procházku a probrat knihy, co čteme.
@Anonymní píše:
To si zas jen něco namlouváš. Nešlo mi moc kojit, kamarádka by mohla kojit snad do synových 5 let. Nepouštěla dítěti televizi, syn občas televizi sledoval, nedávala mu absolutně nic sladkého ještě ve 2 letech, Brumík byl ošklivé slovo. Syn ho občas měl, hlavně mu ho nosili návštěvy. A jsme kamarádky i tak a stále.
@Kfětoslava píše:
Hele to je divné, protože v dětských centrech byl mix matek. Všechny ale spojovala chuť věnovat se dětem a všechny jsme “déle” kojily, co si pamatuju. Ty musíš bydlet v nějaké “díře u Hanušovic”to by tak odpovídalo. Jako chápu, že kde nic není, ani smrt nebere. Taky bych si neměla co říct s lidmi, co jen nadávají na vládu a jediná jejich četba jsou řetězové emaily. Ale všude se dají najít u lidi, co budou normální. Já mám kamarádky spíše z práce.
Co jsem chodila já, to bylo naopak. Většina mimin byla od narození na UM. Většina kojila max půl roku. Já taky nekojila nijak dlouho. Na kojení to nestojí.
Tam tehdy byla jedna maminka, co se věnovala dětem a ostatní klafaly. Já se věnovala dítěti, protože to byl individualista, co si nechtěl hrát s ostatními.
@LiduNe píše:
Tak lidi jsou u vás jednoduchý, kamarádka zapšklá ženská, nedivím se, že o tebe nikdo nestojí.
Jen nechápu proč ses tam vracela.
Kamarádka byla celé roky fajn, ale špatně se vdala. Nechodí do práce a jen nadává na to, že má málo peněz. Bydlí v garsonce s manželem, tchánovci a 3 malými dětmi. Do práce nejde, protože tam je málo peněz a tam je hodně práce. Už se nestýkáme. Já se jí snažila pomoct. Našla jsem jí práci, našla jsem jí bydlení - teta pronajímala byt, našla jsem několik věcí za odvoz, aby nezačínala s holým zadkem, dala jsem jí oblečení a vybavení po svých dětech…
Vracela jsem se kvůli bydlení a hlídání. Syn hodně marodil a rodiče mi pomáhali. Teď tu máme nově rekonstruovaný dům a práci, jinak bych tu už nebyla.
Hlavně mám pocit, že to je horší a horší. Za poslední roky ještě pár kamarádů odešlo.
@veria píše:
Zalezi jaks to rekla. Dovedu si predstavit, ze i kdyz jsi jen pozadala, at tvym detem Brumika nedavaji, ze to mohlo znit povysene. Podle mne mas dve moznosti - bud prezit ze obcas nekde dite ukousne brumika a neresit to a pokud to nepripada v uvahu, tak si najit nejake altermatky, pro ktere je brumik taky sproste slovo
Už to je pár let. Myslím, že jsem poděkovala za nabídku a řekla, že my donesli jablka a jsou i pro ostatní.
Aktuálně jsou děti školní, takže už to neřeším. Ale stejně to nejedí. Nejedly to ani tehdy.
Manžel přišel za mnou. Nikoho tu neznal. Kamarády má v místě předchozího bydliště.
@Kriss Tina stěhovala jsem se zpátky, protože jsem tu měla bydlení zadarmo.