Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj děvčátka ![]()
Chtěla bych se zeptat, jak to chodí u vás s tchánovci. Mám s nimi dost trable, a přítel, na kterého spoléhám, dělá že je neviditelný:(Pokaždé když se pohádáme tak je to většinou kvůli rodičům..Bylo by to na dlouho to tady rozepisovat abyste všechno pochopili a udělali si obrázek
Bydlíme s přítelovou babičkou, která je moc hodná a s malým(1 rok) mi pomůže, ale s tchánovci se nechce hádat, ikyž ji pěkně štvou..A mě se taky nezastane ikdyž jsem v právu a o přítelovi ani nemluvim..Ten mě pak seřve dodatečně aby se mi líp spalo
Od všech slyším at se zbalím a uteču dokud se nedá prckem manipulovat, ale ted vázně nevím jestli nejsem moc hysterická
Je to pátý přes devátý ale jednodušejc to napsat nejde.Jste některá v takové situaci? Jak to řešíte? Děkuju
a ty tam bydlíš i s tchánovci, nebo ti kecají do života z povzdálí? Pokud společně bydlíte, tak ti napíšu, co potkalo mě a je to jako přes kopírák s tebou.
@Kecka Nikka 100% bych nebyla s chlapem který by se nezastal a nestál za mnou, to ostatní je vedlejší.
No nežijí..ale mají to k nám pět minut cesty autem, ale jen je slyším přijíždět už se klepu:(Bydlíme v baráku, babička dole a my s přítelem a prckem nahoře..Ale tchýně když jde nahoru tak nezaklepe, nezeptá se, prostě děs..Ted si vzala týden dovolenou, to budu v neděli zralá na švestku
Napiš něco o tobě at vím že v tom nejsem sama:D
@Tomata Ale co mám dělat? Přítel se nechá svoji mámou docela zmanipulovat a bojím se kdybych odešla udělají všechno proto aby mi malýho vzali
A když mu řeknu proč se mě nezastane, tak prej protože přeháním..ale většinou to je proto, že jeho rodiče mě nerespektují, teda co se malého týče. Třeba jim řeknu at mu něco nedávájí a oni natruc aby mi dokázali že se kvůli mě nepoprděj mu to daj.. ![]()
Bohužel, pokud chlap dělá u všeho na obě strany, že vlastně souhlasí se všemi a s nikým, koleduješ si o partnerské problémy do budoucna stran jeho rodiny a hádek kolem ní.
Pekne bych se ozvala, co si mysli
taky mam trable s,,tchyni" a naucila jsem se to konecne resit- nedelat ze sebe kravu a nebyt splachovaci, proste se vzdy ozvat kdyz se ti neco nelibi..to by mohlo jinak trvat do nekonecna, s temi chlapy je to tezke, to se te nezastane 100% nebo jen obcas? můj me taky 100% nepodrzel, ale jednou jsem mu dala takovou sodu, ze pochopil..nedela to pro tebe ale pro vase dite ![]()
@Poison Ivy Ten kdo souhlasí se všemi a s nikým je babička..Přitel ten zásadně souhlasí se všema jen ne se mnou ![]()
@Kecka Nikka pokud sebou chlap nechá orat a ještě si pak na Tobě vybíjí ego, tak je to na prd.. měla jsem to samé - nahoře tchánovci, dole my.. kecali do všeho, doma ani neťukali a pod.. no nééérvičky moje.. začala jsem se zamykat, když tam chlap nebyl a pak jsem se časem nějak obrnila, že jsem je ignorovala.. ale bylo to těžké. Teď už jsou to ex tchánovci a chlap teprve po mém odstěhování pochopil, co vše se tam dělo, když tam nebyl.. teď od nich má čočky on a ví, proč se to nedalo snést.. radu nemám, buď se obrnit, nebo přestěhovat ![]()
@Kecka Nikka píše:
@Tomata Ale co mám dělat? Přítel se nechá svoji mámou docela zmanipulovat a bojím se kdybych odešla udělají všechno proto aby mi malýho vzaliA když mu řeknu proč se mě nezastane, tak prej protože přeháním..ale většinou to je proto, že jeho rodiče mě nerespektují, teda co se malého týče. Třeba jim řeknu at mu něco nedávájí a oni natruc aby mi dokázali že se kvůli mě nepoprděj mu to daj..
to máš těžký, ale řekni si co od života očekáváš, jak ho chceš prožít. Myslím že vzájemná důvěra a podpora partnerů je ve vztahu to nejdůležitější, jinak to nemůže fungovat. Jak říkám, já bych s takových chlapem nebyla, a to myslím vážně.
V jejich území musí stát za tebou, pokud to nedělá, bude ty proti všem a ta zlá. Chlap musí stát a svou ženou a dítětem. Musí. Když stojí na straně máminy sukně, je pořád děcko…
Co ty s tím naděláš? Asi dost jednoznačné vysvětlení tomu tvému.
@alsem On to takhle nebere..prostě bydlím u nich, tak to musím snášet..A navíc si myslí že ditě je pojistka, abych neutekla, to se ale trochu plete..Poslední dobou sem se ozývala až často, ale není mi to k ničemu..sem zralá na psychiatra, ale nechci to mít v papírech kdyby něco.. ![]()
@Kecka Nikka píše:
@Poison Ivy Ten kdo souhlasí se všemi a s nikým je babička..Přitel ten zásadně souhlasí se všema jen ne se mnou
Tak to máte sakra problém. Byl takový vždycky?
to máš teda výhodu, že bydlí jen o kus dál…já žila 15 let v prvním patře u tchánovců. Ona, baba jedna jedovatá k nám nahoru chodila kdy chtěla, vlezla, bez klepání, když jsme byli v posteli, třeba v 10 večer a jsme TO, ona vlezla, čučela na nás a vykládala, co dávali v televizi. Neustále mě kontrolovala, kdy jsem dojela domů z práce, měla vychytaný spoje busem a když jsem dojela o dvacet minut pozdějc, žalovala manželovi a mě otravovala, kdeže jsem já, trajdalka. Když jsme s ex někam jeli z domu, ptala se, kam jedem a když jsme řekli na kafe ke kámošům, přesvědčovala nás, ať nikam nejezdíme, že nám to kafe uvaří sama. Kontrolovala v popelnici, co jsme vyhodili a pak to vytahovala a ještě z toho vařila a nás poučovala, jak plýtváme (třeba odkrájený hříbky z lesa). Prát jsem musela ve sklepě v její pračce a ona furt chodila a přepínala knoflíky za chodu, aby ušetřila a já měla prádlo špinavý, na to jsem přišla až časem. Furt kontrolovala, co vařím a poučovala, že to mám dělat jinak. Kontrolovala mi nevyžehlený prádlo a buzerovala, že mám žehlit hned ten den, co prádlo sundám ze šňůry. Regulovala nám topení, měli jsme doma max. 18 stupňů v zimě, prý se musí šetřit. Sledovala, kdy zhasínáme večer a nadávala, že máme do noci puštěnou televizi, že u ní určitě spíme (energie jsme si platili sami). Je toho mrak, ale jedna důležitá věc -,manžel se mě NIKDY nezastal, byla jsem z toho zdrcená, vždycky říkal, ať jí to, co mi vadí, řeknu sama. Já za ní šla a ona na to, že Jirka nic neříkal, že mu něco vadí, takže že si to vymýšlím a jestli se nám něco nelíbí, ať táhnem. Každopádně jediný, co mě žralo, že ex, byť věděl, že je to hrozný, nikdy jí nic neřekl a tímpádem jsem já byla za tu špatnou. Rezignovala jsem a přizpůsobila se tomu, že tam musíme žít, než si pořídíme svoje bydlení. Pak jsme si jej pořídili a ex utekl do 3/4 roku za jinou, samozřejmě mladší.
@Kecka Nikka a mas treba moznost odejit na par dni? mozna by to partnera konecne probralo