Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj.
Zajimal by mne nazor Vas co nezijete s otcem svych deti. Jake veci davate detem s sebou? Co je podle Vas „radne pripravit“. A jak je to napriklad s naklady na porizeni autosedacky kdyz maji oba rodice auto? Davate autosedacku otci s ditetem - hradila jste ji z vyzivneho ci napul, nebo mate kazdy svou?
Tak nás to teprve čeká, protože mám termín za dva týdny, ale jsme domluvení že všechny věci finančně nákladnější bude pořizovat tatínek, jako je třeba ta autosedačka, zimní botičky, atd.. Ale já zase budu malé připravovat všechny věci k němu sebou, jako jídlo, skleničky až budou příkrmy pleny, ubrousky…
Ale asi záleží na tom jak jste schopní se domluvit no, u nás je to něco jinýho, protože jsme se na miminku domluvili oba, i když jsme věděli že nám vztah nedrží, ale není nám dvacet, a jsme rozumní lidi.
@j.pampeliska Na víkend zabalím veškeré oblečení, léky, průkazku pojištěnce a pak si bere hračky, které chce. Co se týče sedačky každý jsme si ji pořídil sám a je to bez dohadování ![]()
Kamarádka má manžela a u nich to bývalá manželka dovedla do extrému… Holčičku vždycky poslala dolů za tatínkem v hodně obnošeném oblečení, na nohou botasky (i v zimě), takže kamarádka musela holčičce koupit veškeré oblečení i s botama…
Můj bývalý mi napsal seznam co mám dávat klukovi s sebou když k němu jede na víkend, nejprve mě to vytočilo, pak jsem se už jen smála
jako bych při druhém dítěti nevěděla co dítěti sbalit. Sedačku do auta jsem měla svoji kterou jsem dávala k dispozici do jeho auta, přece si ho brával jen co druhý víkend.
@Anonymní píše:
Kamarádka má manžela a u nich to bývalá manželka dovedla do extrému… Holčičku vždycky poslala dolů za tatínkem v hodně obnošeném oblečení, na nohou botasky (i v zimě), takže kamarádka musela holčičce koupit veškeré oblečení i s botama…
takový případ znám taky…otec nakoupil vždy nové oblečení a po víkendu vrátil dítka v naprosté čistotě a s batohem plným nových věcí…ale za dva týdny se situace opakovala…já bych v tomhle případě postupovala docela drsně…vždy u vchodu vyfotit a při vrácení taky…pak bych být pánem požádala o snížení alimentů
Syn je se snachou rozvedený, vnuka si beru já (na hlídání, ne že bychom se nějak soudily). Sedačku jsem si koupila (z druhé ruky, ale nebouranou). Ne vždycky jsme si dítě předávali autem, tak nevím, jak by to snacha vozila. Ale pokud by to znamenalo, že tvůj muž bude jinak vozit děti bez sedačky, tak bych mu ji dávala.
To řádně připravené se myslí hlavně psychicky. |Teď jsem si vzpomněla na případ, kdy si kamar´ádce ze sociálky jeden tatínek stěžoval, že mu žena nedává děti „řádně připravené“ a tím sabotuje střídavou péči. Z rozhovoru vyplynulo, že předpokládá, že mu děti předá málem s navařeným jídlem na celý týden a vyžehleným prádlem, které jí následně pošle špinavé.
@Jituš00 Přesně takhle to je u nás. Kluk jezdí třeba i na celý prázdniny a bez ničeho
Bráchovi bejvalka balí pro holku všechno, co bude o víkendu potřebovat (např. plavky, když chcem jet do bazénu) Sedačku má jen brácha, páč pro holku do školky jezdí jen on, platil ji on, pokud chce jet někam bejvalka, půjčuje jí auto i se sedačkou
@Jituš00 píše:
takový případ znám taky…otec nakoupil vždy nové oblečení a po víkendu vrátil dítka v naprosté čistotě a s batohem plným nových věcí…ale za dva týdny se situace opakovala…já bych v tomhle případě postupovala docela drsně…vždy u vchodu vyfotit a při vrácení taky…pak bych být pánem požádala o snížení alimentů
Jo, fotit, soudit… Však to děcko něco vydrží, ne?
@Jituš00 píše:
no, oni ji ze začátku taky dávali ty nové věci domů.. ale když po třetí v zimě kupovali novou zimní bundu, tak začali vracet jak dostali.. a u nich to policie se sociálkou řešili docela často… ale loni se kamarádce narodila dvojčata a najednou to začalo fungovat bez problémů.. maminka se bála, aby na nejstarší dceru tatínek nezapomněl
ale já se přiznám, že jsem vůbec nechápala…
@Bábrdl píše:
K soudu o alimenty dítě nechodí…být platícím otcem několikatisícových alimentů a ještě dítě živit a šatit tak to udělám…na tom není nic špatného…Jinak jsem rozvedená…ohledně péče jsme se domluvili bez problémů a na penězích taky, vše funguje tak jak má…nejsem proto se tahat po soudech, ale v takovém případě jak bylo psáno bych to udělala.
@Anonymní píše:
no, oni ji ze začátku taky dávali ty nové věci domů.. ale když po třetí v zimě kupovali novou zimní bundu, tak začali vracet jak dostali.. a u nich to policie se sociálkou řešili docela často… ale loni se kamarádce narodila dvojčata a najednou to začalo fungovat bez problémů.. maminka se bála, aby na nejstarší dceru tatínek nezapomnělale já se přiznám, že jsem vůbec nechápala…
já když to vidím kolem sebe, tak taky někdy nechápu a nejhorší je, že mi je líto těch dětí, který za nic nemůžou ![]()
@Bábrdl píše:
Jenže ona to někdy není legrace.. Jeho bývalá se odstěhovala 100 km daleko.. Tatínek zazvonil dole u dveří a ona mu oznámila, že malá je už dva dny nemocná, že nikam nejde.. takže on zase jel 100 km zpátky a bez dítěte.. on tu malou miloval a ona mu znepříjemňovala skoro každou návštěvu… a přitom ona se rozvedla s ním a než si našel cca za dva roky po rozvodu mojí kamarádku, tak to u nich fungovalo.. pak to byl horor.. malá od tatínka nechtěla odjet, že maminka je pořád v práci nebo s kamarádkama venku a ona je s dědou a babičkou (děda byl bývalý voják z povolání a měl zvláštní názory na výchovu).. anonymní xyz:-)ať se to neplete
@Anonymní píše:
Jenže ona to někdy není legrace.. Jeho bývalá se odstěhovala 100 km daleko.. Tatínek zazvonil dole u dveří a ona mu oznámila, že malá je už dva dny nemocná, že nikam nejde.. takže on zase jel 100 km zpátky a bez dítěte.. on tu malou miloval a ona mu znepříjemňovala skoro každou návštěvu… a přitom ona se rozvedla s ním a než si našel cca za dva roky po rozvodu mojí kamarádku, tak to u nich fungovalo.. pak to byl horor.. malá od tatínka nechtěla odjet, že maminka je pořád v práci nebo s kamarádkama venku a ona je s dědou a babičkou (děda byl bývalý voják z povolání a měl zvláštní názory na výchovu).. anonymní xyz:-)ať se to neplete
Já vím, tohle je hrozný ![]()
Ale, když slyším od kámošky ze socky, co to s těma dětma dělá, tyhle spory rodičů, to jak se navzájem nahrávají, podávají trestní oznámení, to je děs.
@Jituš00 píše:
já když to vidím kolem sebe, tak taky někdy nechápu a nejhorší je, že mi je líto těch dětí, který za nic nemůžou
přesně tak, ale maminka se prostě chce pomstít a nevidí, neslyší… a ještě si myslí, že dělá dobře, když se tak k bývalému chová.. anonymní xyz