Rozvedení rodiče a věci dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15814
6.5.13 19:17
@Anonymní píše:
Nám se matka přitelova dítěte taky pěkně mstí. Holce nikdy sebou nedala nic, jen to, co měla na sobě a to je na celý víkend málo. Takže vlastní pleny, pak kalhotky, oblečení, boty, golfáč, hračky. Přivezeme ji, převlečem do našeho a pak zpět. Kdyby byl na jejím oblečení sebemenší flíček, tak je hned oheň na střeše. A vzápětí SMS, co si musí do příští návštěvy koupit. Dítě rozhodně není na prvním mnístě.

Proč mstí? Nás sociální pracovnice upozornila, že tak to má být, že otec si má u sebe pořídit svoje věci pro děti :nevim: Že u stanovování výživného se s tím automaticky počítá, že krom matky se stará taky otec, který „ve svých dnech“ si dítě živí a šatí a kdyby ne, tak je možnost žádat kvůli tomu o zvýšení výživného :nevim:

Jinak já tohle neřeším, děti už máme větší a ex bydlí ve stejném baráku, takže děcka si za ním jenom přebíhají o dvě patra níž, tak by bylo poněkud trapné trvat na tom, aby tam měl vlastní zásobárnu oblečení a hraček, když si děcka kdykoli mohou cokoli přetáhnout ode mne. Na druhou stranu kdyby nebydlel tak v dosahu, taky bych je za otcem nijak spešl nevybavovala a vzhledem ke zkušenostem, které s ním už z dob manželství mám, bych ani děti neposílala v ničem, co bych nerada, aby se zničilo. Protože jemu vždycky bylo u zadele, jestli děti nějaký kus oblečení vždycky poničily, potrhaly, nevypratelně ušpinily… OK, je takový, přizpůsobila jsem se tomu. A jestli to trhá žíly jeho přítelkyním, to je mi fakt naprosto jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6234
7.5.13 10:40

No našemu dítku je 10,5 a co si pamatuju, tak měl vždycky jenom to, co měl na sobě a v tom taky odešel, to znamená, že máme doma naprosto všechno (letos jsem mu dávala i zimní bundu domů, protože nosil bundu po ségře a fakt na ní bylo vidět, že je holčičí), hračky si taky většinou nechává u nás (ty co tam dostane), jinak nevím, s čím by si hrál, když přijde. Domů mu naše věci nedávám (teda minimálně, protože pravidelně chodí v roztrhaných ponožkách), no občas boty, ponožky a sem tam nějaký tričko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.13 10:50

Z téhle problematiky mám taky docela obavy. Nás teda soud teprve čeká, ale je mi jasné, že ex si myslí, že „řádně připravit“ znamená připravit ho se vším všudy, takže abych mu pokaždé balila půlku pokojíčku s sebou (nechci aby syn kvůli svému otci nějak trpěl, tak bych mu samozřejmě sbalila vše možné, jen aby nějak nestrádal). Ex je lakomec, myslí si, že když bude platit 1500,–, tak je to až až a nic víc už nemusí. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.13 10:51

Jsem macecha :jazyk:
Holka starší–14 tak tam už oblečení neřeším, sama si bere sem a domů co chce
Mladší holka…8–tak tam jí k nám kupuju oblečení
mají tady komplet pokojíček, zařízenej, skříně plný věcí
Ale co koupím malé chci, aby bylo tady. Protože když vidím věci–ne vždy, ale často-co má na sobě tak kroutím očima…dlouhovlasá blondýnečka, hezká holčina a na sobě věci, co bych snad nedala já už ani na zahradu
A je jasný, že když to koupím, chci to mít tady.
Máme pak s mužem ještě syna…malé věci jak po něm, tak po holce pak prodám a koupím nové
Ale třeba kombinézu na zimu jsem jí koupila zelenou, aby jí pak náš syn mohl podědit.
Takže maminka jim nic nebalí…
 PPP

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.6.13 21:21

Z role „macechy“ :
Ještě když byl přítel s ex, tak všechno nakupoval a platil on…ona nedala na dítě ani korunu :(. A když od něj odcházela, vzala snad úplně vše co mohla… i sedačku do auto (a to nemá ona ani nikdo u nich v rodině řidičák, natož auto :zed: :zed: ). Jen prostě hamty hamty… Teď to je ve stádiu, že přítel holku neviděl už tak půl roku..ona mu ji prostě nepůjčí, nepošle mu jedinou fotku..nic… chce jen peníze, peníze a peníze. Je mi z ní zle!

• Citovat
  • Upravit
165
23.9.13 17:20

Děvčata, mam dotaz… přítel je rozvedený cca1,5 roku, syn 10let chtěl žít s otcem ale matka ho při odchodu k milenci rok před rozvodem odstěhovala a žil sní když měl možnost si říct kde chce bydlet, byl naočkovaný matkou že má novou rodinu a ona bude sama řekl že bude s maminkou, je svěřený do péče matky ale to mi ani nevadí jen přítel to nemůže skousnout jde jí jen o alimenty a né o syna, syn je nezvladatelný, problémový ve škole, dokonce byli předvolaní na sociálku měla se sním dostavit k psycholožce a ani tam nedorazila, kluk se špatně učí a dokonce domácí úkoly má podepsaný a nosí z nich pětky. Ve škole učitelce na rovinu řekla že ona matiku ani češtinu neumí a proto se sním nemůže učit, klukovy je teď 12 let a vzteká se když musí jít v neděli k matce domů. Je nějaká šance přes sociálku aby se na ní zaměřili a nebo dostat dítě do péče??Sama jsem matka a tak přijít o dítě by mi taky vadilo ale snažím se pomáhat že se sním učím o víkendech a dokonce jsem mu řekla aby kluk chodil každý den k nám, napíšu úkoly a půjde domu má to kousek od nás. Přítel je na dvanáctkách a já se starám o dítě protože jak může je u nás a né u ní… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
23.9.13 17:27

@comtessa šance tam určitě je, zajděte na sociálku a může se sám rozhodnout a půjde to přes psychologa a tam zjistí jestli jeden z rodičů dítě navádí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
23.9.13 18:02

@comtessa uplne te chapu. U nas kluk skoncil taky. Stejne predispozice na pruserare stejne jak ten vas. U nas si to ale matka uvedomila vcas a dala nam ho dobrovolne, protoze vedela ze ho nezvladne. I za cenu ze rozdelila sourozence. Na jednu stranu hnus, na druhou stranu dobre pro kluka. Za rok se srovnal az neuveritelne a vypada to s nim na dobre ceste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí