Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jestli může manžel pracovat na HO, tak můžete v klidu procestovat celou rodičovskou dovolenou ![]()
Můžeš cestovat sama s dítětem nebo s kamarádkama. V čem je problém?
@Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvám se za anonym, ale nechci aby mě někdo poznal. Je mi 30 let a mám velký problém, který nikdo nechápe, vlastně ani jà sama. Dohodli jsme se s manželem, že se pokusíme o dítě a já jsem otěhotněla. Nebylo to, že bych dítě vyloženě chtěla, spíš jsem si říkala, že už je na čase. O co ale jde. Mám problém, že jsem závislá na cestování. Ale nemyslím tím, že bych chtěla jet na dovoloenou, ale chtěla bych neustále někde cestovat. Jedu někam, vrátím se a za měsíc bych zas jela. To dost dobře nejde, jednak kvůli práci a ani finančně. Mám to už od mládí a nevím co s tím. Žila jsem rok v zahraničí, s manželem jsme cestovali a já si připadám jak magor. Jakoby to byla jediná věc v životě, která mě dokáže nadchnout.Před těhu jsme cestovali několikrát do roka, ale jà pořád nemám dost
Už si začínàm myslet, že mám nějakÿ problém. Co byste mi poradily?
Jeden by řekl, že ve třiceti už je člověk dost starý na to, aby dospěl. Evidentně ne.
Chápu. Taky bych nejradši pořád někde jezdila/létala. Můžu tě ujistit, že se to dá i s dětmi. Menší se přizpůsobí tobě, větší už mají svou hlavu. Jednoduše - kdo chce cestovat, ten cestuje.
@Anonymní píše:řeknu ti tajemství, cestovat se dá i s dítětem
Ahoj holky, omlouvám se za anonym, ale nechci aby mě někdo poznal. Je mi 30 let a mám velký problém, který nikdo nechápe, vlastně ani jà sama. Dohodli jsme se s manželem, že se pokusíme o dítě a já jsem otěhotněla. Nebylo to, že bych dítě vyloženě chtěla, spíš jsem si říkala, že už je na čase. O co ale jde. Mám problém, že jsem závislá na cestování. Ale nemyslím tím, že bych chtěla jet na dovoloenou, ale chtěla bych neustále někde cestovat. Jedu někam, vrátím se a za měsíc bych zas jela. To dost dobře nejde, jednak kvůli práci a ani finančně. Mám to už od mládí a nevím co s tím. Žila jsem rok v zahraničí, s manželem jsme cestovali a já si připadám jak magor. Jakoby to byla jediná věc v životě, která mě dokáže nadchnout.Před těhu jsme cestovali několikrát do roka, ale jà pořád nemám dost
Da se i s detmi😄 Mame 3 deti a minimalne jednou mesicne jsme v zahranici. A neni to ani tak financne narocne, jak by se zdalo. A doma se da s mimcem cestovat uplne v klidu, urcite mas v okoli spoustu krasnych mist, ktere jsi jeste nenavstivila😃 tak se s manzelem, s kamaradkou, s kymkoliv na dva tri dny sbalite a jedete😄
No tak cestujte těhotná a pak s dítětem.
jinak holt zkoumej před čím utíkáš - co se začne vynořovat když jsi v klidu a stálém místě a co raději chceš přehušit tím, že se vydáš někam, kde je to zajímavější a nové a nemusíš myslet na to na co nechceš.
Až tohle vyřešíš a srovnáš se s tím, tak budeš moc cestvoat jak budeš chtít, ale nebudeš „muset“.
Poradila bych ti přečíst si knihu: „Musíme si promluvit o Kevinovi“
@Ou nejhorší je, že ká vlastně žádné problémy nemám, před kterými bych utíkala. S rodinou vycházím skvěle, manžel je úžasný, svoji práci mám ráda. Jsem prostě člověk, co potřebuje neustále něco poznávat. Byla jsem taková už jako dítě.
Nevím, kde se to ve mě vzalo. Všichni v mojí rodině jsou normální ![]()
@Leni_2019 píše:
Jak se to ale da resit, az zacne dite chodit do skoly?
víkendy, prázdniny, domácí vzdělávání, taky se může rodina pravidelně stěhovat
. ale jestli jsou finance problém, práce je problém, manžel nemá ani home office, tak to s tím cestováním stejně nebude tak horké
@Sedmnactnulajedna No když já se bojím, že to možné nebude kvůli financím. Už tak budeme během RD brát z rezerv, které jsem si našetřila právě na tohle období.
@Anonymní píše:
@Ou nejhorší je, že ká vlastně žádné problémy nemám, před kterými bych utíkala. S rodinou vycházím skvěle, manžel je úžasný, svoji práci mám ráda. Jsem prostě člověk, co potřebuje neustále něco poznávat. Byla jsem taková už jako dítě.Nevím, kde se to ve mě vzalo. Všichni v mojí rodině jsou normální
Poznávat můžeš i čtením, filmy, setkáváním se s lidmi. A nemusí to být je cestování. Může to být příroda a vesmír, lidské chování, matematika nebo třeba vaření
Ahoj holky, omlouvám se za anonym, ale nechci aby mě někdo poznal. Je mi 30 let a mám velký problém, který nikdo nechápe, vlastně ani jà sama. Dohodli jsme se s manželem, že se pokusíme o dítě a já jsem otěhotněla. Nebylo to, že bych dítě vyloženě chtěla, spíš jsem si říkala, že už je na čase. O co ale jde. Mám problém, že jsem závislá na cestování. Ale nemyslím tím, že bych chtěla jet na dovoloenou, ale chtěla bych neustále někde cestovat. Jedu někam, vrátím se a za měsíc bych zas jela. To dost dobře nejde, jednak kvůli práci a ani finančně. Mám to už od mládí a nevím co s tím. Žila jsem rok v zahraničí, s manželem jsme cestovali a já si připadám jak magor. Jakoby to byla jediná věc v životě, která mě dokáže nadchnout.
Před těhu jsme cestovali několikrát do roka, ale jà pořád nemám dost