Jak si vést účetnictví?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak si vést účetnictví?
Ahojky mamči,
tak už zase otravuji s prosbičkou o radu
.
Vy mi tady vždycky taaaak dobře poradíte
.
Začala jsem podnikat - ŽL mám od listopadu, daňové přiznání za loňský rok jsem nepodávala, protože jsem měla výdělek něco kolem deseti tisíc do konce roku. Na FÚ mi řekli, že se podává až když mám přes 15 tisíc.
No, ale teďka už výdělky jsou a to celkem hodně přes patnáct každý měsíc a začínám mít lehce guláš v účetnictví
.
Existuje nějaký prográmek nebo taktika, jak si účetnictví mám vést? Mám výdělky z prodeje - nakoupím zboží na firmě, prodám - rozdíl je můj výdělek. Potom z firmy navíc ještě dostávám provize, které musím také zdanit. Můžu si do účetnictví dát třeba i novou tiskárnu, kterou k práci potřebuji? Nebo podací lístky z pošty, když zákazníkům posílám balíčky? A co dárečky? Dají se zaúčtovat? Dělám různá setkání - pracovní. Takže kávička, chlebíčky, prostě občerstvení, pronájem prostor, telefon - mám podnikatelský tarif a jen za březen jsem provolala skoro 5 tisíc (fakt pracovně) atd. atd. atd............
Mám z toho všeho hlavu v „pejru“
a vůbec netuším, jak se z toho všeho vymotat.
Prosííííííím, poraďte, jak mám začít. Nebo třeba nějakou příručku, něco, čeho bych se mohla chytit…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, Terrko, no pokud už to začínáš rozjíždět ve větším, pak je nejlépe mít někoho, kdo se ti o to postará a máš to bez starostí…přitom se dá vedení účetnictví domluvit za slušnou cenu…kdybys chtěla poradit více, napiš mi SZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud tomu nerozumíš a hlava ti to nebere, tak určitě účetní. Alespoň do začátku určitě, než do toho pronikneš sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
zkus si evidovat (aspoň v exelu příjmy (tj. peníze které jsi dostala-provize i celá částka za balíček od klientů) a náklady (nákup zboží, poštovné, telefón - doporučovala bych krátit FÚ nevysvětlíš,že sis ani jednou nezavolala manželovi, kamarádce…)
Dárečky, kávička a chlebíčky si do nákladů nedáš.
Tiskárnu můžeš.
Jak nám na školení vysvětlili „vše zásiví na odvazu daňového subjektu a na tom, jak unese důkazní břemeno při kontrole“.
Kdybys ještě něco potřeboval,tak se ozvi, klidně i SZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, sama jsem účetní, takže Ti fakt doporučuju,někoho si najít,pokud toho nemáš moc, měsíčně Tě vedení účetnictví může stát 500-1000Kč a budeš mít klid!!!!!!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit