Potvrzení od zaměstnavatele do MŠ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
904
14.4.10 19:57

Potvrzení od zaměstnavatele do MŠ

Ahojky,
měla bych takový dotaz. Letos dávám dceru do školky a aby mi ji vzali, tak potřebuji potvrzení od bývalého zaměstnavatele, že po mateřské nastoupím do práce. Mám ji na 3 roky. Jenže já už mám ukončený pracovní poměr (měla jsem ho na dobu určitou) a když jsem jim dnes volala a ptala se, tak mi prý potvrzemní dát nemůžou, když neví co za tu dobu bude, půjdu do práce za cca 8 měsíců. Možnost že mě vezmou zpět tu je, ale teď mi to nemůžou napsat. Bez něj se ale do školky asi nedostanem. Myslíte si, že když mi někdo dá razítko s tím, že potom k nim „jako“ nastoupím, tak by z toho mohl být průšvih? Případně, mohl by z toho ten dotyčný zaměstnavatel, který by mi to potvrzení poskytl, mít problém? Určitě do práce půjdu, ale teď ještě nemůžu vědět, kde budu pracovat, nikdo mi to na tak dlouho dopředu neslíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4181
14.4.10 20:12

To jsem zvedava, co dostanes za odpoved, zabyvam se ted tim samym. Asi se nebudu mit kam vratit - moje misto je obsazene, ale doufam, ze mi zamestnavatel muze nejaky papir do skolky snad „obouchnout“ :-)
to by pro me udelat mohli, no ze jo ? Kdyz uz si nasli nahradu … :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
14.4.10 20:24

Hm tak po nás ve školce žádný potvrzení od zaměstnavatele nechtěli,jen nějaký potvrzení od doktorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
14.4.10 20:27

Ahoj, myslím si,že to je na každém zaměstnavateli-individuální přístup. Pokud máš přislíbené místo,tak by ti potvrzení vydat mohl :wink: .Viděla bych to tak 50/50. Zároveň si nemyslím, že by z toho mohl mít nějaký „průšvih“, když ti ho vydá. Pokusila bych se mu vysvětlit situaci, v jaké jsi a dohodnout se s ním. To potvrzení slouží pro účely MŠ. Dohodnout se dá vše :lol:
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
14.4.10 20:27

Podle mě by z toho zaměstnavatel žádný „průšvih“ neměl. V tuhle dobu předpokládal, že za x měsíců nastoupíš, ale doba se změnila, pak už tě třeba nepotřeboval, tak jsi nemohla nastoupit. Ani si nemyslím, že to školka bude kontrolovat. Teď ti jde spíš o to, že když už u toho bývalého zaměstnavatele nejsi zaměstnaná, že se mu nebude chtít ti dávat nějaké potvrzení. To nakukovatelka by v tomhle případě mohla mít víc štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
14.4.10 20:28

Á Katrinka napsala v podstatě to samé 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
14.4.10 20:33

oni z toho žádný průšvih mít nebudou ,ale nejspíš mají strach ,že bys to mohla pak použít jako příslib zaměstnání -nebo tak něco -jde o firemní razítko tak z toho mají vítr asi budeš muset poprosit nějakého známeho co podniká …jinak nevím :nevim: je to postavený na hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
14.4.10 21:16

Já potvrzení od zaměstnavatele dostala, ale bylo tam výslovně uvedeno. že: „… předpokládaný nástup dne… a potvrzení se vydává na žádost jmenovaného…“ Žádný příslib 100% místa tam nebyl. Jinak já si osobně myslím, že to potvrzení je k ničemu, protože okamžikem kdy ti dítě přijmou do školky, ty si můžeš s místem nakládat jak chceš a když podáš výpověd hned druhý den, tak jí zaměstnavatel musí přijmout tak jako tak. Takže podle mě je to stejně jen zbytečná byrokracie.

• Citovat
  • Upravit
598
14.4.10 21:31

ahoj pokud použiješ potvrzení od zaměstnavatele a pak nenastoupíš může to školka použít jako podvodné jednání a z tohoto důvodu ti mohou přijaté dítě ze školky vyloučit… některé školky to ani nechtějí ,berou děti osle věku a nikoliv dle toho zda mají maminky potvrzení, přeji hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
15.4.10 06:37

Ahoj, zadny prusvih by mit nemeli, protoze to je jen pro potreby skolky, aby vedeli, zda nejsi doma na RD s jinym ditetem. U nas stacilo vypsat zamestnani bez razitka, protoze jsem zacinala OSVC, ale v dobe prijeti do skolky jsem samozrejme jeste nemela papiry, jen plany. Ve skolce to prijali v pohode a stacilo jim jen nejake cestne prohlaseni…

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
904
15.4.10 09:35
cinkxa píše:
ahoj pokud použiješ potvrzení od zaměstnavatele a pak nenastoupíš může to školka použít jako podvodné jednání a z tohoto důvodu ti mohou přijaté dítě ze školky vyloučit… některé školky to ani nechtějí ,berou děti osle věku a nikoliv dle toho zda mají maminky potvrzení, přeji hodně štěstí

No tak tohle me ani nenapadlo, ted amm docela strach o nejake potvrzeni pozadat. Byvaly zamestnavatel mi je neda, uz jsem jim to vysvetlovala a kdyz reknu znamemu a pak nenastoupim, tak mi muze udelat skolka problemy s prijetim. Fakt hruza. Ale je fakt, ze se muzu vymluvit na to, ze se jim proste muj nastup uz nehodi a ho¨tovo.
Vcera mi zase manzel rikal, at se na potvrzeni vykaslu a bud mi ji vezmou nebo ne. Kdyz ne, tak proste nebudu ten rok pracovat nebo zkusim neco najit na zkraceny uvazek. Fakt nevim, co delat, je to tezky. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
15.4.10 10:26

potvrzení od známého mít můžeš nastoupit tam nemusíš a místo toho půjdeš rovnou do jiné páce nebo na pracák .Jinak jakopodvodné jednání to můžou vyhodnotit a kluka ti ze školky vyhodit ,ale to už vyjde nastejno jako ,když potvrzení neseženeš a oni ti ho proto nevezmou .
Kdysi jsem se radila s právníkem -tak mi řekl ,že školka jako taková nemá právo od tebe takové potvrzení vůbec žádat a tyto údaje shromaždovat -jenže nedej jim to ,když je výhoda na jejich straně ,že ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
15.4.10 10:28

A to ,že ti dítě nevezmou a ty prostě nebudeš ten rok pracovat-pokud nemáš babičky tak tím problém jen odsuneš do dlšího roku ,kdy to potvrzení od tebe stejně zase budou chtít -takže to nic neřeší-bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
904
15.4.10 15:25

Prave oni berou deti narozene do konce roku 2007 a mala je pulka ledna 2008. Takze proto nas nevzali rovnou ale jako nahradniky, a jsme prvni nahradnici a s potvrzenim nas pry vezmou na 99%, protoze se pry stava ze stejne nekdo nenastoupi a bude volne misto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
16.4.10 20:54

Potvrzení bych si sehnala. Teď ty i zaměstnavatel prostě předpokládáte, že nestoupíš. To, že mezitím třeba firma nebude mít zakázky a nebude tě potřebovat, nelze předvídat. Můžeš také mezitím otěhotnět a pak taky nenastoupíš. Podvod to není a dítě, které bude na daný školní rok přijaté, vyloučit z důvodu, že nenastoupíš, nemůžou. Prostě teď věříš, že nastoupíš a hotovo. Ten zbytek si nech pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat