Finanční poradce

629
7.4.10 08:15

Finanční poradce

Prosím máte někdo zkušenosti s touto prací?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
522
7.4.10 12:13

osobně zkušenost nemám, ale můj muž to dělá, co by jsi potřebovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
7.4.10 12:35

Hezký den,

právě jsem složila zkoušky a budu tuto práci vykonávat ale pouze prozatím jako vedlejšák při práci. Je mi stále nabízeno že mám tuto práci dělat naplno a odejít ze zaměstnání. A toho já se bojím poněvadž vím že je finanční krize a nevidím v tom takový úspěch. Jsme společnost která má pod sebou více finančních ústavů a produktů, takže se nespecializuje na jeden produkt. A já nějak nevím zda to má budoucnost nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.10 12:51

ahoj, podle mě je to v dnešní době složité. Taky jsem o této práci uvažovala, ale raději stálý jistý příjem. Dobrý finanční poradce musí mít dobrý přehled co kde a nemyslet jen na to, kolik z toho má on, ale co je dobré pro lidi. taky nějakou dobu trvá, než si vybuduje svou klientelu, získá důvěru.
Být to na mně - tak bych si to zatím nechala na částečný úvazek a pokud by to v budoucnu hodně dobře šlo, tak bych do toho přešla naplno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
7.4.10 14:22

Já si myslím, že zpočátku je určitě lepší, dělat to jako „bokovku“. Zjištíš, jak Ti ta práce vyhovuje, i jaký je zájem, a tak. Manžel dělal jen jako bokovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
8.4.10 08:25
Hvezdicka1 píše:
Já si myslím, že zpočátku je určitě lepší, dělat to jako „bokovku“. Zjištíš, jak Ti ta práce vyhovuje, i jaký je zájem, a tak. Manžel dělal jen jako bokovku.

plně souhlasim, je to práce složitá-hlavně ze zečátku. než si uděláš klientelu tak to nejakej čas trvá, musíš mít velký přehled v produktech které nabízíš, umět je nabídnout tak, aby klienti po nich skočili,vědět kde co zařídit aby to klientovi více vyhovovalo a mít i pěknou vyřídilku-málomluvky nemaj šanci-obvzlášť když si klienty sama musíš obvolávat.pokud budeš dobrá, práce ti pujde sama…ale opravdu je lepší mít tu práci ze začátku jako bokovku.Můj muž na tom slušně vydělává, ale to už je jiná kategorie a než si našel „prachatější klientelu“ tak to taky trvalo. tak ať ti to vyjde! :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
27.5.10 14:26

Ano, mám

Jak se to vezme, ale s touto prací mám určité letité zkušenosti. Otázka, co máte přesně na mysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3467
27.5.10 14:31

Tak já tuto práci dělám při mateřské, takže to mám jako vedlejší činnost. Nemusím platiti zatím zálohy na sociální a zdravotní, takže super.
A máte pravdu, je to teda ze začátku hodně náročné, je toho opravdu hodně a navíc se ty onformace a podmínky často mění…Takže člověk se školí a učí vlastně pořád!
Tak držím palčky, aby to šlo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
27.5.10 14:43

jarda1

V tom případě, to nedělejte vůbec. Jakmile máte pocit, že si tím jenom přivyděláte, opak je pravdou. Nepřivyděláte nic. A když náhodou něco ano, tak nárazově a pak nic. Otázka je, kolik Vám stačí na „přivydělání“. Většina lidí, kteří začínají mají jednu výhodu, která je v drtivé většině vlastně obrovskou nevýhodou a to je, že oběhnou své známé a tím končí. Novou klientelu nejsou schopni většinou dsehnat. Další věc je znalosti a zkušenost. Zkoušky je jedna věc a zkušenost věc druhá a neméně důležitá. Spíše je to priorita. V této branži můžete být pouze úspěšná. V případě dlouhodobé neúspěšnosti jste pouze coby do počtu někde v evidenci nějakého makléře, který už dnes také kouká na periodiku Vašich výkonů a pokud skomíráte, po krátkém čase Vám dá slušně najevo, že jste nežádoucí. Jde zkrátka o to, jak to skutečně myslíte a zakousnout se do toho. Nehledět vpravo ani vlevo, nedat na nevraživost, na negativistické připomínky neúspěšných líných lidí ve Vašem okolí typu: „že to vlastně nejde a že je v tom konkurence“ a se tím „živit“ prostě nedá. Podívejte se, existují dvě kategorie lidí, ta jedna spoléhá na tu „jistotu“ a pracuje od rána do večera a poslouchá pána, nebo šéfa a pěkně mu vydělává. Pak je ta druhá, která je sice zapojená do procesu zaměstnaného, ale přišla na to, že by raději „dělala“ na sebe a pomalu přejde do toho záměru. Kam se řadíte Vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.6.10 08:33

Nesmysl první třídy. To běžte jako „bokovku“ vážená maminko dělat Avon. Tam to lze. Jako FP neuspějete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.10 09:00
jarda1 píše:
V tom případě, to nedělejte vůbec. Jakmile máte pocit, že si tím jenom přivyděláte, opak je pravdou. Nepřivyděláte nic. A když náhodou něco ano, tak nárazově a pak nic. Otázka je, kolik Vám stačí na „přivydělání“. Většina lidí, kteří začínají mají jednu výhodu, která je v drtivé většině vlastně obrovskou nevýhodou a to je, že oběhnou své známé a tím končí. Novou klientelu nejsou schopni většinou dsehnat. Další věc je znalosti a zkušenost. Zkoušky je jedna věc a zkušenost věc druhá a neméně důležitá. Spíše je to priorita. V této branži můžete být pouze úspěšná. V případě dlouhodobé neúspěšnosti jste pouze coby do počtu někde v evidenci nějakého makléře, který už dnes také kouká na periodiku Vašich výkonů a pokud skomíráte, po krátkém čase Vám dá slušně najevo, že jste nežádoucí. Jde zkrátka o to, jak to skutečně myslíte a zakousnout se do toho. Nehledět vpravo ani vlevo, nedat na nevraživost, na negativistické připomínky neúspěšných líných lidí ve Vašem okolí typu: „že to vlastně nejde a že je v tom konkurence“ a se tím „živit“ prostě nedá. Podívejte se, existují dvě kategorie lidí, ta jedna spoléhá na tu „jistotu“ a pracuje od rána do večera a poslouchá pána, nebo šéfa a pěkně mu vydělává. Pak je ta druhá, která je sice zapojená do procesu zaměstnaného, ale přišla na to, že by raději „dělala“ na sebe a pomalu přejde do toho záměru. Kam se řadíte Vy?
:palec: :palec: :palec: :palec: :palec:
Jako maminka na RD souhlasím,delam stale ale takove ty reci ze v tom neni budoucnost??? :D Jistota:D asi mate jistotu ze ve firme ve ktere prave delate nikdy nekrachne nebo vás proste nevyhodi.Jistotu můžete mít sama v sebe.Zkušenosti člověk samozdřejmě musí získat a stát se dobrým FP,žadný se nenarodí s tím že vše umí.Opravdu je to jen ve vaší hlavě co vlastně chcete?Byt nezavislá a uspěšná?Nebo mít tu svou ,,jistotu" (nejistotu) v praci kterou prave vykonavate a myslenkovite nikam nejit a zustat stat tam kde jste?
Je to v kazdem z nas.Člověk by to měl zkusit na plno a teprve po te zjistí jestli to jde nebo ne,ale dělat neco na pul to nemuze fungovat dlouhodobe,predstavte si ze budete delat babovku jen s polovinou ingredienci?Nebude to vono že? :mavam:
  • Citovat
  • Upravit
1
17.7.12 11:23

Nabídka a příležitost

Dovolte mi komentář k tomuto blogu a také osobní nabídku.

Berte to prosím jako mojí pravdu a vaší inspiraci. Jsem přesvědčen, že osobní stopu „genia“ musí mít každý sám a proto má pravda nemusí korespodnovat s vaší, ale inspirace to pro vás být může.

Měl jsem možnost pracovat v několika největších firmách hlásících se k finančnímu poradenství a v každé z nich je rozpor mezi tím co tvrdí a co opravdu dělají. Rozpory jsou větší či menší podle toho jací lidé jsou nad vámi a je to jako všude o lidech a jejich přístupu. Jsou zde lidé šikovní a profesionálové a také ti méně šikovní a i ti všeho schopní. Jde jen o ten balanc v jakém poměru se vyskytují v konkrétní společnosti a o celkovou atmosféru společnosti.
Moje osobní zkušenost je taková, že všude byla deklarována úroveň kvality a dokonce někdy i nastavena kriteria její kontroly, ale praxe byla velice vzdálená teorii a šlo především a jedině o peníze. Nikdy jsem neviděl, že by byl někdo odměněn za kvalitní práci, ale vždy za to kolik přinesl peněz. To celkem hovoří samo za sebe.
Jen velmi málo lidí si „může finanční poradenství dovolit“ myslím tím situaci především na začátku, kdy to ještě moc neumíte a potřebujete si vydělat nějaké peníze.
Velice dobře jsou placené produkty, které jsou výhodné pro finanční instituce a je logické, že co pro ně výhodné není, také moc neplatí.
Stejně jako finanční poradce tak i zaměstnanec banky musí zaplatit nájem elektřinu atd. a tak se může občas dostat do situace, že musí někoho „zkásnout“ pro klienta ne moc výhodnou smlouvou.
Mě se podařilo z předešlého podnikání zajistit na tolik, že životní úroveň mou ani mé rodiny nijak nerozhodí, když z poradenství žádný příjem mít nebudu, protože ostatní příjmy nás dostatečně zajistí.
Má zkušenost, jak ze školení v těchto firmách, tak osobní je taková, že takoví „nezávislí“ lidé nejsou ve společnostech a v některých týmech příliš vítání, protože jsou ochotni pracovat ve prospěch klienta.
Jsem ovšem přesvědčen, že pracovat ve prospěch klienta je jediná dlouhodobá šance se v oboru uplatnit. Klient má totiž velký problém a to je rozpoznat kvalitu. Dokud se nějak nepřesvědčí o vaší práci tak má obtíž rozeznat zrno od plev, protože všichni mu vlastně říkají různě přesvědčivě to stejné – pracujeme pro tebe kliente a snáší argumenty proč ti druzí ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PP BRNO
30.9.12 11:13
@usmev1 píše:
Dovolte mi komentář k tomuto blogu a také osobní nabídku.

Berte to prosím jako mojí pravdu a vaší inspiraci. Jsem přesvědčen, že osobní stopu „genia“ musí mít každý sám a proto má pravda nemusí korespodnovat s vaší, ale inspirace to pro vás být může.

Měl jsem možnost pracovat v několika největších firmách hlásících se k finančnímu poradenství a v každé z nich je rozpor mezi tím co tvrdí a co opravdu dělají. Rozpory jsou větší či menší podle toho jací lidé jsou nad vámi a je to jako všude o lidech a jejich přístupu. Jsou zde lidé šikovní a profesionálové a také ti méně šikovní a i ti všeho schopní. Jde jen o ten balanc v jakém poměru se vyskytují v konkrétní společnosti a o celkovou atmosféru společnosti.
Moje osobní zkušenost je taková, že všude byla deklarována úroveň kvality a dokonce někdy i nastavena kriteria její kontroly, ale praxe byla velice vzdálená teorii a šlo především a jedině o peníze. Nikdy jsem neviděl, že by byl někdo odměněn za kvalitní práci, ale vždy za to kolik přinesl peněz. To celkem hovoří samo za sebe.
Jen velmi málo lidí si „může finanční poradenství dovolit“ myslím tím situaci především na začátku, kdy to ještě moc neumíte a potřebujete si vydělat nějaké peníze.
Velice dobře jsou placené produkty, které jsou výhodné pro finanční instituce a je logické, že co pro ně výhodné není, také moc neplatí.
Stejně jako finanční poradce tak i zaměstnanec banky musí zaplatit nájem elektřinu atd. a tak se může občas dostat do situace, že musí někoho „zkásnout“ pro klienta ne moc výhodnou smlouvou.
Mě se podařilo z předešlého podnikání zajistit na tolik, že životní úroveň mou ani mé rodiny nijak nerozhodí, když z poradenství žádný příjem mít nebudu, protože ostatní příjmy nás dostatečně zajistí.
Má zkušenost, jak ze školení v těchto firmách, tak osobní je taková, že takoví „nezávislí“ lidé nejsou ve společnostech a v některých týmech příliš vítání, protože jsou ochotni pracovat ve prospěch klienta.
Jsem ovšem přesvědčen, že pracovat ve prospěch klienta je jediná dlouhodobá šance se v oboru uplatnit. Klient má totiž velký problém a to je rozpoznat kvalitu. Dokud se nějak nepřesvědčí o vaší práci tak má obtíž rozeznat zrno od plev, protože všichni mu vlastně říkají různě přesvědčivě to stejné – pracujeme pro tebe kliente a snáší argumenty proč ti druzí ne.

líbí se mi, co jste napsal a věřím, že je v tom kus pravdy. I já se s několika takovými setkala. A setkala jsem se dokonce i s jednou takovou, která ve prospěch kliena opravdu pracuje, o své klienty se stará, klienti jsou spokojení, zajištění a nemají potřebu svého fin. poradce (ať už mu budeme říkat jakkoli)měnit natož rušit své smlouvy, protože jim díky svému poradci dobře rozumějí a vědí co a proč platí. Je pro mě skoro ohromující, že v dnešní době, kdy každý vidí jen peníze a brání je víc, n ež své děti před učiteli ve škole, existuje skupina lidí, kteří chtějí a dělají svou práci poctivě, protože vědí, že je to kvalita a kvalita nemá šanci neuspět.

• Citovat
  • Upravit
14309
31.10.14 11:10

Doporucite fin.poradcu?

Holky zhanam financneho poradcu-nezavisleho.
Doporucite?
Praha-okoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
31.10.14 11:27
@pp BRNO píše:
líbí se mi, co jste napsal a věřím, že je v tom kus pravdy. I já se s několika takovými setkala. A setkala jsem se dokonce i s jednou takovou, která ve prospěch kliena opravdu pracuje, o své klienty se stará, klienti jsou spokojení, zajištění a nemají potřebu svého fin. poradce (ať už mu budeme říkat jakkoli)měnit natož rušit své smlouvy, protože jim díky svému poradci dobře rozumějí a vědí co a proč platí. Je pro mě skoro ohromující, že v dnešní době, kdy každý vidí jen peníze a brání je víc, n ež své děti před učiteli ve škole, existuje skupina lidí, kteří chtějí a dělají svou práci poctivě, protože vědí, že je to kvalita a kvalita nemá šanci neuspět.
..a mně zase děsí, že tohle vidíte jen na skupinu, já doufám a věžím, že je (nás) takových víc!
Nejvíce zřejmě záleží na tom, jaký člověk dělá „šéfa“ a jakým způsobem „své“ lidi vede. Je jedno pro jakou finanční skupinu to je, rozhodující je „úroveň dravosti“. Jsem v oboru přes rok a nemohla bych se sebou žít, kdybych lidem vnicovala to, co bych věděla/tušila, že je pro ně jakoliv nevýhodné-stejně tak, jak mně to vštěpoval šéf :!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat