Jak slavit narozeniny?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
22.9.09 14:37

Jak slavit narozeniny

Maminky, prosím o radu,jestli to některé vychází taky tak…
Malá je narozená začátkem ledna, letos v 2.pol. prosince čekáme narození bratříčka. Říkám si, jak slavit narozeniny, jestli každého zvlášť nebo dohromady.Ale zas ať jim to není líto.
Nedovedu si ale představit,že budu pořád vychystát - jedny narozeniny, vánoce, další narozeniny - to je na zbláznění.

Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5618
22.9.09 14:47

Hm, tak to jsme na tom dost podobne, syn je narozeny 27.12., sourozenec by mel prijit na svet nekdy kolem 10.prosince.
Abych pravdu rekla, zatim jsem o tom nejak nepremyslela, ale asi budu delat 2 oslavy zvlast, prijde mi, ze by jim to bylo lito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
22.9.09 14:51

Ségra má děti od sebe rok a měsíc a dokud byli malí, tak měli oslavu dohromady, i kvůli babičkám a ostatním, ať nemusejí zvlášť. Ale pro kamarády a spolužáky když chtěli, tak zvlášť. A od 10-12 asi, tak zvlášť, chtěli být každý za sebe :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.9.09 15:38

My oslavy svátků a narozenin v rodině spojujeme.Vždy když je oslava v rozmezí cca 3 týdnů / počítáno i s rodinou bratra/,tak slavíme dohromady.Jednou třeba u nás,podruhé u nich.I se se švagrovou domlouváme,co kdo nachystá.A občas když jedeme jen na oslavu jejich svátku či narozenin,něco přichystám,naopak švagrová když volám na kdy se domluvíme,tak se ptá,zda má nachystat také něco ona.Jsem moc ráda,že vztahy oboustranně takto fungují.

• Citovat
  • Upravit
611
22.9.09 16:47

Ahoj, my to taky máme v rodině pokupě. Všichni jsou tu v srpnu (letos bylo 7 oslavenců), z toho 3 děti - 11, 19 a 20. srpna. Vždycky slavíme dohromady, jen má každý svůj dort, i když ségra letos udělala pro svoje i jeden pro dva, jen tam napsala jména obou. Myslím, že děti jsou rády. Je velká oslava, hodně oslavenců. Poslední roky, co přibyly i děti, děláme oslavencův trůn, kdy se na něm oslavenci vystřídají a každému se přeje postupně zvlášť. Určitě bych to taky tak dělala. Jen to máte těžší, že jsou mezi tím ty Vánoce a rozmezí docela veliký. Ale po Vánocích když budete slavit oba dva, tak můžeš alespoň využít novoročních slev :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.9.09 19:15

Já bych to slavila zvlášť, teda určitě dokud jsou malí. Nedovedu si, že bych třeba tří, čtyřletému dítěti říkala - ty máš dneska narozeniny, ale nedostaneš žádný dort ani dárky, protože to budeme slavit až za 14 dní se sestřičkou. Stejně tak starší, že bych řekla - ty máš sice narozeniny, ale už jsme to slavili, dárky máš, dort jsi měla, tak nazdar :lol: Minimálně bych udělala každému oslavu jen u vás v rodině v den narozenin. Babičky, tetičky a ostatní příbuzenstvo bych pozvala někdy uprostřed na jednu oslavu nebo ideálně spojit s vánočními návštěvami :lol:

Podle mě jsou to dvě samostatné jednotky, tak by měli mít svůj den každý zvlášt. I když je to náročnější.

Nedávno mi říkala 55 letá kolegyně, co má narozeniny 17.12., že nikdy neměla na narozeniny jako dítě dort. Že se pekly vždycky jiné věci a bylo plno starostí s Vánocema, tak nebyl čas. To mi přišlo tááák smutné. Přece Vánoce nejsou o tom, abysme se uštvali a neměli kvůli přípravám ani čas na blízké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
22.9.09 19:49

Já je mám den od sebe, takže budeme slavit určo spolu o nejbližším víkendu, aby mohli všichni přijet. Ale asi jim něco malého dáme i přímo každému v jeho den, aby viděli, že ty narozeniny mají každý zvlášť. A na tu velkou rodinnou oslavu udělám dva dorty, aby měl každý svoje svíčky.
Být tebou, tak ještě počkám, jak se to vyvrbí. Malé se může narodit ještě před Vánoci nebo naopak taky začátkem ledna, tak potom podle toho. Kdyby se narodilo až po Vánocích, slavila bych je společně začátkem ledna na narozeniny prvního, aby Vánoce a narozeniny měli aspoň trochu od sebe. Pokud by se narodilo před Vánoci, tak zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
22.9.09 20:37

já mám obě děti v září v rozmezí 14 dnů a slavili jsme společně - přijde mi to jednodušší (pro mě - chystat jenom jednu oslavu) a praktičtější pro ostatní (aby si chudáci nemuseli pro nás rezervovat dvě soboty v jednom měsíci, nemluvě o rodině, kterou máme 160km daleko - ti by to asi dvakrát do měsíce nedali). Dokud jsou malí, tak jim to asi zas tak nedochází, syn si svoje narozeniny posléze oslavil malinko ještě ve školce.
Až budou větší, tak se k tomu určitě vyjádří sami a jejich názor budu samozřejmě respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
22.9.09 22:11

Jedno dítě před Vánoci, druhý po…
Tak letos uvidíme.
Tím, že je to Vánoci rozdělené, tak spíš budeme slavit zvlát, nicméně třeba s rodinou z naší strany (bydlí jinde) to vidím na jednu hromadnou oslavu dětí před vánoci a potom až oslavu Vánoc.

Ale nepřijde mi blbé slavit dohromady, naopak, jednak se udělá občerstvení najednou, příbuzný se pozvou na jeden termín, děti se nervou, že jedno má dárky a druhý ne…
A jsou malý, tak je myslím totálně fuk, že se narodili 1. ale slavíme 20, apod.....

• Citovat
  • Upravit
611
23.9.09 06:59

No my to neděláme tak, že bychom ten opravdový narozeninový den nějak vypustili. To popřejeme, dáme nějakou maličkost a pořád připomínáme, že je dnes slavný den. Ale co se týče oslavy, děláme jen jednu. Určitě je to praktičtější. Ale jak říkám, ty Vánoce mezi jsou v tomto trochu nešťastný. Je to dlouhá doba, ale uvidíš, jak vlastně všechno dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
23.9.09 09:44

Já se taky nezbláznila a mam to ještě horší. Manžel narozky prosinec, Mikuláš, Vánoce, mladší narozky 28.1. a starší narozky 29.1. :D v únoru ještě všichni tři svátky. Narozky slavíme zvlášť. Náhodou je to super mít dva slavnostní dny za sebou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.9.09 10:56

S rodinou to budeme asi slavit společně,ale s manžou a dětma nějakou druhou maličkou oslavu nachystáme.
Přece jen vidět tchýni během jednoho měsíce 3×, to je moc :lol:

• Citovat
  • Upravit
272
9.11.09 16:34

U nás je to zase tak, že slavíme svátek hned po vánocích na Davida, hrozně jsem váhala dát mu to jméno, protože já jsem Eva a taky jsme o jeden svátek ochuzená, ale nakonec jsem se pro Davídka rozhodli a už druhým rokem to budeme slavit takhle po vánocích, je to síla co se týká dárku něco vymyslet, ale zase na druhou stranu ho o tu oslavu nemůžu připravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
9.11.09 16:46

Na to jsem také zatím nenašla jednoznačnou odpověď. Kluci mají narozeniny 3 týdny od sebe. Manžel chce, abychom dělali jednu oslavu (zvyklý z domova, protože mají s bratrem narozeniny od sebe 10 dní), já to nějak nemůžu přenést přes srdce, že bychom únorové narozeniny přešli a slavili jen v březnu. Zatím měli tedy oslavu každý zvlášť, s tím, že na tu březnovou se sjelo i příbuzenstvo. Únorová byla komornější, ale s vlastními dárky a dortem. Určitě by to bylo praktičtější, ale je to přeci jen jejich den, oslava jejich narození… Nevím, možná máte pravdu v tom, že když jsou malí, je společná oslava lepší a pak jim to teprve rozdělit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
11.11.09 21:32

Ahoj, já být tebou, slavím narozeniny zvlášť, hlavně dokud budou děti malé. Nejspíš by je mrzelo, že o něco přicházejí, nebo by to mohl být důvod k žárlení. Později už to je spíš o dohodě s nimi, jak si oslavu představují.
Já a moje sestra máme narozeniny 14 dní od sebe, pokud si pamatuju, dělalo se to u nás podobně - 2 oslavy. Někdy tak, že jedny narozeniny jsme třeba slavily u babičky a dědy, druhé za těch 14 dní doma, nebo naopak. Až když jsme byly větší, jsme začaly spojovat (a teď už to v zásadě stran oslav a dortů neřešíme :wink: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin