Jak slavit narozeniny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15575
3.5.16 16:17

Je na vás, jak

Příspěvek upraven 01.07.17 v 23:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.5.16 16:56

Mně hlavně přijde divný slavit narozeniny s předstihem… v tomhle dám na pověry a doma by nás nenapadlo slavit dřív než večer předem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.5.16 06:42
@kaja00 píše:
Je na vás, jak vám to vyhovuje, ale tedy my byli s bráchou o dva týdny a vždy se slavilo odděleně a to jsme od sebe o dva roky :nevim:

Tak to si neumím představit, dělat zvlášť oslavu hned za čtrnáct dní. Pochybuji, že by mi ti stejní lidé znovu přijeli, jednak by je to zruinovalo finančně a jednak si myslím, že by si plácali na hlavu, že jsme to neoslavili společně. Jsou celkem zdaleka a na tu oslavu zvu pořád stejné lidi, takže by to bylo asi divné…Neumím si to představit. Vy jste na té oslavě měli asi už jiné lidi, ne? Jako umím si to představit, pokud babička s dědou žijou ve stejném městě jako my, ale pokud jsou odjinud, tak si to teda představit opravdu neumím. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
98
4.5.16 07:01
@lucenka píše:
Mně hlavně přijde divný slavit narozeniny s předstihem… v tomhle dám na pověry a doma by nás nenapadlo slavit dřív než večer předem.

No to sice ano, ale to se bere spíše u starších lidí a zase ty pověry není radno brát až tak vážně, ne? Můžu říct, že třeba v dnešní době se to s těmi oslavy dost přehání. Když jsem byla dítě, tak mi doma popřáli, upekli nějaký dobrý koláč, dali dárek, hopla a byl den oslavený. Dostala jsem jeden dárek, kterého jsem si strašně vážila a byla šťastná jak blecha. No a v dnešní době se zve na oslavy i třicet lidí, dítě dostane třicet dárků a potom si neváží ani jednoho, vše bere jako samozřejmost. Je to trend dnešní doby. No a můžu říct, že to pro ty naše dětičky v tomhle těžkém životě není vůbec dobře, mají pak takovou představu, že vše jim spadne do klína a ono to tak není a v budoucnu akorát spláčou…Takže takové větší oslavy opravdu neuznávám. Takové dvouleté dítě z nich stejně nic nemá…Bere to jinak. Copak někdo z vás si pamatuje své dvouleté narozeniny? Někdy mi to příjde opravdu úsměvné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.5.16 07:07
@bundik píše:
No to sice ano, ale to se bere spíše u starších lidí a zase ty pověry není radno brát až tak vážně, ne? Můžu říct, že třeba v dnešní době se to s těmi oslavy dost přehání. Když jsem byla dítě, tak mi doma popřáli, upekli nějaký dobrý koláč, dali dárek, hopla a byl den oslavený. Dostala jsem jeden dárek, kterého jsem si strašně vážila a byla šťastná jak blecha. No a v dnešní době se zve na oslavy i třicet lidí, dítě dostane třicet dárků a potom si neváží ani jednoho, vše bere jako samozřejmost. Je to trend dnešní doby. No a můžu říct, že to pro ty naše dětičky v tomhle těžkém životě není vůbec dobře, mají pak takovou představu, že vše jim spadne do klína a ono to tak není a v budoucnu akorát spláčou…Takže takové větší oslavy opravdu neuznávám. Takové dvouleté dítě z nich stejně nic nemá…Bere to jinak. Copak někdo z vás si pamatuje své dvouleté narozeniny? Někdy mi to příjde opravdu úsměvné…

Takhle to ale brát nemůžeš. To bys s dítětem neměla jezdit na výlety, protože si z nich taky do těch cca 5 let nic nepamatuje.
A za mého dětství teda probíhaly oslavy v rodinném kruhu, tak to je i u kluka a podle toho se sejde množství lidí. A jestli si dítě váží věci, je spíš o výchově.

• Citovat
  • Upravit
98
4.5.16 07:14
@lucenka píše:
Takhle to ale brát nemůžeš. To bys s dítětem neměla jezdit na výlety, protože si z nich taky do těch cca 5 let nic nepamatuje.
A za mého dětství teda probíhaly oslavy v rodinném kruhu, tak to je i u kluka a podle toho se sejde množství lidí. A jestli si dítě váží věci, je spíš o výchově.

Ano, o výchově taky, ale pokud je zvyklé pravidelně dostávat na každé narozeniny 30 dárků a to samé na Vánoce, tak to je problém. Nikdy se nenaučí věcí vážit…Jestliže jsem měla jednu panenku a tu jsem si rozbila, tak už mi naši novou nekoupily a já věděla, že se k ní musím jinak chovat…ale pokud má kluk dvacet aut, tak není co řešit, rozbije jedno, má druhé…Prostě je to podobné jako v životě. Ano, výlety uznávám, pač ty rozvíjí v člověku znalosti, má krásné prožitky…ale takové oslavy, kde je plno lidí, někdy ani to dítě neví, kdo je kdo a dostane třicet dárků, tak to ne…to akorát dítě rozmazluje a to nedělá dobrotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
4.5.16 07:22
@Anonymní píše:
Zdravím, mám dvě dcery, jedna má narozeniny 8. května a ta druhá 2. července, myslíte, že by bylo trapné, kdybych jim udělala společnou oslavu?

Ahoj-naše děti chtějí každý svou oslavu(a to jsou přes týden od sebe)-prostě ta oslava jen jen pro ně-hlavně mají každý jinou představu a jsou kluk a holka(třeba máš ale jiné děti a neřeší to ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
4.5.16 07:25
@Anonymní píše:
To určitě ne, v den narozenin dostane dárek od nás a potom v červnu od rodiny. Dort bude mít dvakrát, v den svých narozenin takový menší a v červnu větší…aspoň tak to mám vymyšlené a myslím, že by si to spolu měly užít. Hodně se na to holky těší, že budou slavit spolu, že to bude zážitek. Tak snad opravdu bude.

Tak jestli se na to těší, tak bych to neřešila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
4.5.16 07:36

Já koukám, co děláte za obr oslavu-já myslela jen pro pár kamarádů-tak to děláme my. Nejdřív si popřejeme jen naše rodina a pak jen taková malá oslavička pro pár kamarádů(3-5kamarádů-že lítají na zahradě a opečeme třeba buřtíky).Někdy přijede popřát babi s dědou, jen na chvilku..no z těchle obr oslav bych byla víc vystresovaná než si to užila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
4.5.16 07:36

-

Příspěvek upraven 01.07.17 v 23:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.16 08:16
@j.a.n.i1 píše:
Máme děti měsíc a kousek od sebe a dělali jsme jim jednu oslavu, někdy cca uprostřed. sou ještě malé, kalendář jim zatím nic neříká, takže jim to bylo fuk a byly spokojené, že mají oba dort a oba dárky. Akorát v den skutečných narozenin každý vzal do školky bombony…

A kolik mají Vaše děti roků?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.5.16 08:17
@Nickyx píše:
Ahoj-naše děti chtějí každý svou oslavu(a to jsou přes týden od sebe)-prostě ta oslava jen jen pro ně-hlavně mají každý jinou představu a jsou kluk a holka(třeba máš ale jiné děti a neřeší to ;) )

• Citovat
  • Upravit
98
4.5.16 08:22
@Nickyx píše:
Já koukám, co děláte za obr oslavu-já myslela jen pro pár kamarádů-tak to děláme my. Nejdřív si popřejeme jen naše rodina a pak jen taková malá oslavička pro pár kamarádů(3-5kamarádů-že lítají na zahradě a opečeme třeba buřtíky).Někdy přijede popřát babi s dědou, jen na chvilku..no z těchle obr oslav bych byla víc vystresovaná než si to užila :roll:

No. můžu říct, že na jedné takové obr oslavě jsem byla. Bylo tam snad třicet lidí a všichni se postavili do řady a přáli holčičce k narozeninám a dávali jí dárky…no a dopadlo to tak, že oslavenkyně si prohlížela dárky takovým způsobem, že se ani na ně pořádně nepodívala a odházovala je stranou…Celkem dost mne to mrzelo. Tenkrát jsem nebyla zrovna v dobré finanční situaci, tak jsem si musela na dárek půjčit a přitom to nemělo žádný efekt. Můj dárek nebyl schválen jako dobrý, pač proč by taky byl…když ji tam plno lidí koupilo dárek za tisícovku, to pak dárek za 500 Kč nepotěší…Ne, ne, tohle prostě neschvaluji, je to rozmazlování dětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
4.5.16 08:23
@Anonymní píše:

10 a 7 let-ale to jim dělám jen malinkou oslavičku-dcera měla 3 kamarádky a syn asi 5kamarádů. Pro širokou rodinu to nedělám, maximálně přijde na chvíli popřát babi s dědou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.16 08:25
@kaja00 píše:
Prisla babicka a deda, ktery bydli ve stejnem meste, to ano. babicka druha neprijela-ale ta nikdy, vzdy my k ni. Ale jo, vsichni bydli ve stejnem meste az na pribuzne od otce.
Ve vasem pripade bych navrhovala, ze se to oslavi zvlast, jsou od sebe dva mesice, to mi neprijde tak strasne :nevim:

Ano, oslavíme to zvlášť jako rodinka, ale s příbuznými se to budu muset oslavit společně. Myslím, že je to tak lepší, oni jsou totiž zdaleka a neumím si představit, že by k nám jeli v tak krátké době nadvakrát…ale je pravda, že pokud by bydleli v místě, tak by to problém nebyl, to by bylo něco jiného.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin