Jak slavit narozeniny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
4.5.16 08:29
@bundik píše:
No. můžu říct, že na jedné takové obr oslavě jsem byla. Bylo tam snad třicet lidí a všichni se postavili do řady a přáli holčičce k narozeninám a dávali jí dárky…no a dopadlo to tak, že oslavenkyně si prohlížela dárky takovým způsobem, že se ani na ně pořádně nepodívala a odházovala je stranou…Celkem dost mne to mrzelo. Tenkrát jsem nebyla zrovna v dobré finanční situaci, tak jsem si musela na dárek půjčit a přitom to nemělo žádný efekt. Můj dárek nebyl schválen jako dobrý, pač proč by taky byl…když ji tam plno lidí koupilo dárek za tisícovku, to pak dárek za 500 Kč nepotěší…Ne, ne, tohle prostě neschvaluji, je to rozmazlování dětí…

ale cena dárku nehraje roli. Holčička byla zahlcená, ale pak se k dárkům nejspíš vrátila. U nás taky kluka vždy zaujme nejvíc první dárek a pak ten nejvíc vysněný. Nemáme teda takovýhle obr oslavy. Ale i tak dítě neudrží pozornost na všechny dárky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.5.16 08:30
@Nickyx píše:
10 a 7 let-ale to jim dělám jen malinkou oslavičku-dcera měla 3 kamarádky a syn asi 5kamarádů. Pro širokou rodinu to nedělám, maximálně přijde na chvíli popřát babi s dědou ;)

aha, tak to jo, tak to už jsou větší děti. Ty moje jsou mladší 4 a 5 let. Ta čtyřletá to bere v pohodě a ta pětiletá už se nemůže dočkat, až budou dva dorty. No, ale jak už jsem tady psala. Té čtyřleté oslavu uděláme, bude mít výzdobu, dort, dárečky…o nic ji neošulíme, akorát pak v červnu bude mít dort znovu, takže to bude pro ní ještě jako takový bonus navíc…a hlavně tam bude mít plno příbuzných, dětí, tak by to mohlo být fajn.

• Citovat
  • Upravit
463
4.5.16 08:33

@bundik No tak to je děsný..tohle bych nikdy nechtěla. Mě oosobně teda taky překvapuje, co někdy dostanou od dětí-myslím, že stačí jen nějáká drobnůstka, alespoň to my kupujeme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
4.5.16 08:41
@lucenka píše:
ale cena dárku nehraje roli. Holčička byla zahlcená, ale pak se k dárkům nejspíš vrátila. U nás taky kluka vždy zaujme nejvíc první dárek a pak ten nejvíc vysněný. Nemáme teda takovýhle obr oslavy. Ale i tak dítě neudrží pozornost na všechny dárky.

To sice ano, to beru, ale není třeba děti příliš hračkami rozmazlovat. Nedělá to dobrotu. Dle mého názoru, méně je více…Naučí to děti si hraček vážit a hlavně z nich mít radost. Vždyť to tak je i v životě…pokud něčeho máme hodně, tak si toho nevážíme, ale míň znamená i víc. Chci tím jen říct, že někteří rodiče se diví, že mají tak rozmazlené děti a přitom si to ani neuvědomují, ale právě takovými oslavami je děsně rozmazlují…pak příjdete do pokojíčku dítěte a tam 30 panenek, 20 autíček, 50 plýšáků atd. atd…někdy to tam vypadá jak v menším hračkářství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.5.16 09:37
@bundik píše:
To sice ano, to beru, ale není třeba děti příliš hračkami rozmazlovat. Nedělá to dobrotu. Dle mého názoru, méně je více…Naučí to děti si hraček vážit a hlavně z nich mít radost. Vždyť to tak je i v životě…pokud něčeho máme hodně, tak si toho nevážíme, ale míň znamená i víc. Chci tím jen říct, že někteří rodiče se diví, že mají tak rozmazlené děti a přitom si to ani neuvědomují, ale právě takovými oslavami je děsně rozmazlují…pak příjdete do pokojíčku dítěte a tam 30 panenek, 20 autíček, 50 plýšáků atd. atd…někdy to tam vypadá jak v menším hračkářství.

No tohle jsme měly i my jako děti a nepřijde mi, že bychodm byly rozmazlený :nevim: Většina hraček z mého dětství se dochovala do dneška, kluk se k nim taky chová hezky. Podle mě je tohle o výchově a ne o množství.

• Citovat
  • Upravit
98
4.5.16 09:58
@lucenka píše:
No tohle jsme měly i my jako děti a nepřijde mi, že bychodm byly rozmazlený :nevim: Většina hraček z mého dětství se dochovala do dneška, kluk se k nim taky chová hezky. Podle mě je tohle o výchově a ne o množství.

No, můžu říct, že většina takových dětí opravdu rozmazlená je, ale jasně, možná, že opravdu existují i výjimky. :) No, ale i tak bych to raději neriskovala. Prostě se mi nelíbí, jak v dnešní době jsou děti rozmazlené, neříkám všechny, ale většina bohužel ano. No a děláme to my rodiče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.5.16 09:59
@bundik píše:
No, můžu říct, že většina takových dětí opravdu rozmazlená je, ale jasně, možná, že opravdu existují i výjimky. :) No, ale i tak bych to raději neriskovala. Prostě se mi nelíbí, jak v dnešní době jsou děti rozmazlené, neříkám všechny, ale většina bohužel ano. No a děláme to my rodiče…

jak máš staré dítě? Tohle jsem si totiž říkala, když byl kluk miminko. Pak jsem názor změnila, protože vidím, jak si s těmi hračkami hraje (i když jich má na můj vkus moc a vypadá to doma jak v hračkářství).

• Citovat
  • Upravit
98
4.5.16 12:36
@lucenka píše:
jak máš staré dítě? Tohle jsem si totiž říkala, když byl kluk miminko. Pak jsem názor změnila, protože vidím, jak si s těmi hračkami hraje (i když jich má na můj vkus moc a vypadá to doma jak v hračkářství).

Mému dítěti je deset. Můžu říct, že rozmazlený není, pač mu moc hraček nekupujem a vždy se s rodinou dohodnu, ať mu raději koupí nějakou drobnost na procvičení paměti, třeba pexeso, domino, knihu a hlavně, ať to nepřehání. Marek je šikula. Miluje knížky, tak těch má opravdu požehnaně. Knížky jako dárek schvaluji nejvíc, pač to opravdu děti obohatí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
4.5.16 12:38
@Anonymní píše:
A kolik mají Vaše děti roků?

slavily 3 a 5 a i teď následující taky plánujeme společně a pak se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
4.5.16 12:40
@lucenka píše:

Tak nějak, s auty po nás si teď hrají naše děti… stejně tak máme po nás stavebnice a společenské hry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin