Prvorození "andílci"?

71
23.8.09 17:33

Prvorození "andílci"?

Ahoj holky,

četla jsem na „konkurenčním“ fóru téma, zda-li jsou hodnější holky nebo kluci…
A mě by zase zajímaly Vaše zkušenosti se sourozenci - já mám z okolí pocit, že prvorozené děti jsou hodnější, rozumnější a líp se ve škole učí - mám asi 20 takových příkladů, máte to taky tak?
Chápu, že je to nesmysl a nedůležitý navíc, ale jen tak… :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
71
23.8.09 17:35

I když teď jsem si vzpomněla na jeden případ, kdy prvorozený je „chachar“, jak se u nás říká a druhorozený od mala „bezproblémové“ dítě co dnes studuje VŠ… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
23.8.09 19:08

No, nevím :) My máme skoroandílka až napodruhé. Napoprvé a napotřetí se andílek nezadařil.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
23.8.09 20:19
Lesina píše:
No, nevím :) My máme skoroandílka až napodruhé. Napoprvé a napotřetí se andílek nezadařil.L.

mame to stejne :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
23.8.09 20:21

U nás to zatím platí, starší kluk byl bez problémů, vystudoval stavebku, hned si našel práci, zato mladší Vojta je čtyřkař a vloni to dotáhl dokonce na 2 z chování. Je mu 15 a tříská to s ním teda pěkně.
A jsem zvědavá na ten svůj třetí zázrak :wink:

Já jsem starší, měla jsem na základce samé jedničky, pak studovala strojárnu, ségře je o rok míň a byla to hrůza…ale zase dělala atletiku a hraje na kdejaký hudební nástroj, takže to kompenzovala našim aspoň takhle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
23.8.09 21:26

Já jsem ze tří dětí a mamka říkala, že každý z nás si to svoje zlobení vybral jindy. My s bráchou jako malí (já - prostřední - cca do tří let, brácha ve školce) a nejmladší ségra v pubertě, která snad už konečně před pár lety skončila (bude jí 30 :lol: :lol: :lol: ).

Já porovnávat zatím nemůžu, Anežka byla zlatíčko v bříšku, vůbec jsem o ní nevěděla. Od narození je to nespavec, chvilku neposedí v klidu, dost se vzteká. Ale naše zlatíčko to rozhodně je. Třeba bude po mně (tři už jí byly), u mě naši prý ani nevěděli, že jsem nějakou pubertou prošla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
23.8.09 21:30

Druhý zatím nemáme, ale kluk je děsnej rarach a teď (teď teda spí, ale přes den …) příšerně zlobí a zkouší, co vydržíme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
23.8.09 21:32

MoniPal, to je těžko posoudit. Je to každopádně o výchově. Kámoška má třeba 2 holky a obě jsou zlobivé. Jedna už chodí do školy, druhá nastoupí do školky. Neposlušní darebáci. Řeklo by se, že holky jsou hodnější, u nich to neplatí. Já osobně to ještě posoudit nemůžu. Naše prvorozená se zatím jako anděl jeví, ale ještě je hoooooodně brzo dělat jakékoliv závěry… :) . Můžu posoudit jedině na mně a na bráchovi: Brácha je o rok mladší. Jako dítě byl andílek on a já to zlobivé parchantě. Časem se role otočily, já dostala rozum, můj brácha ještě ne… :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
23.8.09 21:36

Tak u nás zatím Véna náročnější, Dorka pohoda…nemyslím, že je to výchovou, spíš povahou (Véna je cholerický paličák po mamince, Dorka flegmouš po tatínkovi), částečně taky pohlavím (nemyslím, že jsou holky hodnější, spíš dříve sociálně vyzrálejší a lépe přístupné domluvě)…
Ale souhlasím, že každé dítě si to své zlobení jednou vybere…Véna byl zlaté miminko, ale období vzdoru vypiloval k dokonalosti, Dorku tipuju na náročnou pubertu. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.8.09 21:39

Tak o téhle problematice jsem četla skvělou knížku Sourozenecké konstelace od Kevina Lehmana. Prý prvorození mají určité společné znaky jako je perfekcionismus, zodpovědnost, píle, touha po dokonalosti, zatímco benjamínci jsou spíš takoví komedianti, mají umělecké sklony, spousta věcí jim projde, dovedou se ze všeho vykecat, bývají z nich výborní prodejci aut a obchodníci😉 U nás tohle skvěle sedí. Nejmladší brácha dovedl klidně dvě hodiny držkovat jen aby nemusel deset minut mýt nádobí a ve škole to byl poděs :lol: zatímco já nejstarší jsem byla mazánek soušek učitelek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
23.8.09 21:42
Gina108 píše:
Tak o téhle problematice jsem četla skvělou knížku Sourozenecké konstelace od Kevina Lehmana. Prý prvorození mají určité společné znaky jako je perfekcionismus, zodpovědnost, píle, touha po dokonalosti, zatímco benjamínci jsou spíš takoví komedianti, mají umělecké sklony, spousta věcí jim projde, dovedou se ze všeho vykecat, bývají z nich výborní prodejci aut a obchodníci😉 U nás tohle skvěle sedí. Nejmladší brácha dovedl klidně dvě hodiny držkovat jen aby nemusel deset minut mýt nádobí a ve škole to byl poděs :lol: zatímco já nejstarší jsem byla mazánek soušek učitelek :lol:

Tak to jsem vyjímka potvrzující pravidlo, u nás prvorozený bratr splňuje pravidla benjamínka a já nejmladší pravidla prvorozenýho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
23.8.09 21:47

Ja jsem take ze 3 deti - ze 3 sester.
Na me uplne presne sedi to, co psala Gina, jako prvorozena jsem hroznej puntickar, perfekcionista, ve skole jednickarka, ale drza, clovek prosazujici svuj nazor bohuzel skoro za kazdou cenu :oops: :oops: Ale rozhodne jsem nebyla andilek, nasi si se mnou v puberte asi hoodne uzili :twisted:
Prostredni segra byla ve skole trosku horsi, ale taky jeste docela ok, ta je hodne kamaradska a ochotna. No a nejmladsi segra, unudena a ufrfnana, dela jen to co ji bavi, teda skoro nic, furt spi :lol: :lol: Dobre, zase hraje zavodne volejbal a jde ji to, ja jsem na sport poleno :lol: :lol:
Ale s obema meli nasi v puberte pomerne pohodu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
23.8.09 21:53

ZelvoVeruno , my jsme taky tři sestry a přesně sedí, jak jsi to popsala ty… 8O :lol: (já jsem prostřední)…

Ale u mých dětí mi konstelace nesedí, Dorka je zatím moc malá, ale Véna se spíš projevuje jako benjamínek (ale on na ségru dlouho čekal, tak je spíš něco jako jedináček, možná).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
23.8.09 21:56

Judy , tak to ses ta nejlepsi :lol: :lol: (podle meho nazoru, jak znam sebe a nejmladsi, tak nase prostredni ma asi nejlepsi povahu :lol: :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
24.8.09 08:00

Ahojky, tak u nás byl jednoznačně andílek prvorozený Martínek, ale já to přisuzuji spíše tomu, že to dítě bylo jen jedno, bylo na něj více času a tak neměl čas na lumpárny. Kristýnka je takový andílek s ďáblem v těle. Je hodná, ale když jí to chytne, tak je na zabití :oops: . Taky mi často pláče, což od Marti neznám. I když teď už je to lepší. Zase na druhou stranu musím uznat, že Kiki je šikovnější, už krásně mluví, je cca tři měsíce bez plen - tedy na spaní ještě jo. Ale Martínek mi do tří let nemluvil skoro vůbec a nosil plenky docela dlouho. Stěžovat si nemůžu ani na jednoho. Jen teďka přes prázdniny je to docela na provaz. Marťa se doma nudí, chybí mu školka, tak lumpačí se sestřičkou - a vždycky to dopadne nějakým průšvihem :oops: :lol: . Ještě, že už prázdniny končí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin