Jak spí roční dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
189
19.8.06 21:47

Jak spí roční dítě?

Ahojky..Už týden malej nechce spát odpoledne v kočárku..Teď mu za týden bude rok.Už ho to asi přestalo bavit a víc je asi zvídavý.Tak jsem se chtěla zeptat jak takhle staré dítě má spát?Jestli se to odpolední spaní asi odbourává.Jinak mu čas spaní přesouvám aspoň po obědě aby nebyl ve 17.00hod protivný a to už se mi ho nechce dávat spát.Spí tak 2,5hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1128
19.8.06 21:50

Ahojky, já když malej přestal spát dvakrát denně, tak jsem ho začala dávat spát po obědě, cca od 12.30 do 15 hodin. Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
19.8.06 22:13

Deti kolem roku uz moc v kocarku nespi - holky mi doma spinkaly tak dve hodiny, venku obe spavaly jen 15-20 minut…
Zkus zmenit rezim - na prochazku chodte po spani :)
Ja kvuli venkovnimu spani kupovala co nejvetsi sportak - a pak jsem zjistila, ze zbytecne :D:D:D
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
19.8.06 23:21

Tak nasa Noe v kocarku nespi vobec. Rezim som zmenila tak, ze sme cez obed doma a spi v postielke priblizne od 12 do 13:30. Je to pre mna narocne som zvyknuta dost sa „flakat“, no ak sme niekde v centre, alebo pod. tak nespi, je mrzuta… V noci spinka od 21:00 do 6:00.
Tak takto spinkame my :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
20.8.06 08:15

Ahoj.

Radimův bojkot spaní v kočárku začal někdy kolem 9 měsíce. I když je příšerně utahaný padá mu hlava… prostě spát v kočárku nebude.
Někdy kolem 10 měsíce si zrušil dopolední polehávání - vstával kolem 8, v půl 11 si schrupnul na 20 min. (někdy), po obědě - ccca 12:30 šel normálně spát a vstával tak za 2 - 2,5 hodiny, večer šel spát kolem 7:30.
Před rokem se režim ustálil na vstávání mezi 7 a 7:30, odpoledním spánku po obědě 12:00, spí tak 2 - 2,5 hodiny, večer chodí spát kolem 7:30. Nějak se nám režim podařil. (Jako těhule to moc oceňuji.)

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
20.8.06 08:53

Ahojky,

má první reakce na tvůj dotaz - jak spí roční dítě - byla, že se zavřenýma očima......ale tos určitě slyšet nechtěla..... :)
Takže kolem roku se malý více méně sám rozhodl, že spát se bude jenom jednou denně a to nejlépe po obědě. Spí tak hoďku a půl, někdy dvě, podle toho, jaká byla předcházející noc, jaké je počasí a jaký program jsme měli dopoledne. Někdy to znamená, že se obědvá už v jedenáct. Od roku a kousek už v kočárku taky nespí. Když pominu fakt, že v kočárku se prostě tak nerozvalí jako na postýlce, tak i proto, že na vánoce budeme mít druhé mimi a tudíž jsme se přes léto rozhodli Matěje odvykat od věcí, které bude potřeba využívat pro miminko, aby se pak se mnou nehandrkoval třeba právě o kočár a neměl pocit, že za všechno může miminko. Během prázdnin jsme mu sundali plinky, má je teď už jenom na noc, přes den si říká, odstěhovali jsme ho z ložnice do jeho postele v pokojíčku, naučili jsme ho pít z hrnku a teď se učí jíst sám, což má za následek, že každý den se vytírá jídelní kout, protože bince kolem něj je opravdu požehnaně, ale ani snad není důležité, jak moc způsobně jí, ale to, že do té pusy vždycky něco dostane a jestli rukama nebo lžičkou......to je fakt jedno :)

Kamila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
20.8.06 10:13

Ahojky,
tak jak si to tak pročítám já mám doma poklad :-) Náš Bruník spí dopoledne od 10h - 11.30 a odpoledne od 15 - 16.30. Večer chodí spávat kolem 20 - 20.30 a ráno je vzhůru kolem 7 - 7.30. Ale zase je fakt, že máme problém přes noc…stále se budí 2-3× a chce mléko…už jsem ho zkoušela ošálit čajem či vodou…to vypil ale stejně se dožadoval mléka teprve až ho dostal usnul…Taky nevím co s tím…zkoušeli jsme ho nechat brečet ale klidně brečí i dve hodiny :-/
Takže tak to máme zase my :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.8.06 14:14

Ahojky,
náš Rudík to noční pití taky praktikoval dlouho ale od 9 měsíce jsem řekla NE a nechala ho řvát. Byl schopný vypít 500 ml sunaru a pak ráno a dopoledne vůbec nechtěl jíst.Taky první 2 dny řval 2 hodiny ale pak už jen hodinu a pak začal spinkat celou noc. Zkus to vydržet jinak si na sebe ušiješ pěknej bič. Přeju pevné nervy!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
22.8.06 19:23

Ahoj, náš malý přestal chtít spát v kočáru kolem 11 měsíce. Režim je takový, že když jdeme dopoledne ven, neusne. Spí až po obědě tak 1,5 hod, přičemž se jednou vzbudí a znovu ho uspím. Když jsme dopol. doma, spí hodinku v postýlce, pak kolem půl druhé znovu hodinku. A pak jdeme ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
22.8.06 21:56

Tak já jen tiše závidím. Naše Elenka nespí nikde jinde než v kočárku a to dokonce ani večer. Musí se buď uvozit nebo upít a to jí chci už přestat kojit, takže jsme tak nějak na nervy. Teprve potom jí můžeme dát do postýlky. Jinak řve, řve a řve a to klidně i dvě hodiny. A o nějakém režimu natož jeho změně se mi může tak akorát zdát :wink: .

Suri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
24.8.06 12:28

to už většina dětí spí jen jednou denně. Zkus mu to natáhnout dopoledne co nejdýl, dát oběd a pak spát. My v 15 měsících ještě nevydržíme do 12, takže v 11 hodin jdeme domů z venku, naobědvá se a kolem půl12 jde spát. Spí 2-3 hodiny.
Ale na začátku, když jsme přecházeli na jedno spaní, spával asi tak jen hodinu a já byla na nervy. Jakmile si to zafixoval, začal spát už mnohem dýl. K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
25.8.06 10:28

Ondra v kočárku již několik měsíců taky nespí. Může být utahaný jako kotě, ale nemůže zabrat, pořád si sedá a zajímá ho, co se děje. Spí jednou denně v postýlce 2,5 hodiny.
 Pett

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
My
93
29.8.06 11:55

Ahojky. Tak se pridavam s tim, ze my mame doma take poklad :) Lucik spi 2× denne cca 1-1,5h a hlavne noc prospi uz od 7,5m celou! Vstava vetsinou kolem 8h a spat chodi take kolem te 20h - Nekdy ale usne pozdeji. Ovsem neuspavame - takze uz mame odpocinek :) . Ale aby jste nezavidely (v dobrem), tak zatim nevypada moc ucenlive. Neumi moc slovicek, ani hricek (jak je velika, papa, hlasy zviratek) apod. Umi zatleskat, ale ne na povel a jeste nechodi - jen za rucicku…

A jeste dodatek - chtela jsem ji naucit spat 1× denne dyl - prave po obede, ale tyden jsme to zkousely a spala vzdy tak hodku a pak byla vecer uplne hotova a pred obedem taky(protivna, hur jedla…) Tak jsem se vratila na 2× denne kratsi.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
29.8.06 12:22

Ahoj holky, Martínek spinkal v kočárku do roka a půl - a určitě by v něm spal ještě déle, kdyby se do něj vešel. Ale s tím, že od roka jsem odbourala uspávací procházky, jen jsem kočárek dala ven a on usnul sám. Postupně jsem ho učila na spánek jen po obědě, to spal 2,5 - 3 hodinky - někdy i 4 8O. Tenhle režim dodržujeme i teď, když sám usíná v postýlce a je to prostě andílek. V poledne mu dám pusinku a během chvilky usne, večer přečteme pohádku, pusinku a taky za chvíli spí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
29.8.06 12:25

ahoj,
nas martinek pred rokem spaval 2× denne a pak sel vecer kolem7h.pak uz odpoledne nechtel spat,a chodi kolem 11h.a spi jak kdy-kolem tech 2hodin,vecer jde spat mezi7-8h. jemu ted 14m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí