Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, jak spí/spala vaše mimča?
Synovi bude za pár dní 5 měsíců a zatím má v postýlce hnízdečko a na tom Teda ještě prehozenou zavinovačku, aby to měl měkčí. Jenže hnízdečko už mu je akorát, takže vhodný čas ho dát pryč. Jenže teď úplně nevím, jak tam má spát. Máme postýlku přiraženou k manželské posteli, takže jedna bočnice chybí.
Kdo to z vás takto měl, neprekulilo se vám dítě do postele?
Mě to pak přijde hrozně holé, když tam nebude už to hnízdečko 😁
V tom se minimálně hýbe, tady bude už mít hodně prostoru. A ještě jedna otázka, přikrývate alespoň dekou?
Zatím spací pytel nemáme, ale přemýšlím o koupi.
Díky za tipy
@Barboraa001 píše:
Synovi bude za pár dní 5 měsíců a zatím má v postýlce hnízdečko a na tom Teda ještě prehozenou zavinovačku, aby to měl měkčí. Jenže hnízdečko už mu je akorát, takže vhodný čas ho dát pryč. Jenže teď úplně nevím, jak tam má spát. Máme postýlku přiraženou k manželské posteli, takže jedna bočnice chybí.
V tom se minimálně hýbe, tady bude už mít hodně prostoru. A ještě jedna otázka, přikrývate alespoň dekou?
Díky za tipy
Syn spal ze začátku v rychlozavinovačce a pod dekou, nebo peřinkou. Později bez zavinovačky. Celou dobu na volno jinak v postýlce.
Dcera 7 měsíců, hnízdečko dole rozvázané a přikrytá dečkou, také by mi to bez hnízdečka prišlo takové neútulné, starší dcera tak spala asi do roka a bez problémů ![]()
Od doby, co se syn naučil někdy v těch 4-5 měsících přetáčet na břicho a zpátky spí jen na matraci, v teplejším pyžamu, nepřikrytý (odkope se do 5 minut)
Dcera 2 měsíce - zatím v hnízdečku a spací pytel. Pokud spí s námi v posteli, tak jen spací pytel.
@Barboraa001 malý 4 měsíce spí v hnízdečku, koupili jsme rostoucí, měl by tam vejít až do 8 měsíců. Má spací pytel, za mě nejlepší varianta, protože že všeho byl hned odkopaný. Až vyroste z hnízdečka, tak plánuju do postýlky mantinel
@aanysek malý se už dost snaží ale úplně se ještě nepřetočí😁
To odkopani je u nás taky aktuální ale máme v ložnici chladněji, aby se dobře spalo. Takže jen to pyžamo nevím, právě přemýšlím proto nad tím pytlem raději, ať má alespoň něco
Mám stejně starého syna a spí jen na péřové zavinovačce. Spací pytel nenese. Spí teď už hodně na boku a celkově se hodně hýbe. Má pyžamo a přes sebe peřinu. No postýlku máme taky takto u postele, ale spí tam tak do desíti a pak spí se mnou ve velké posteli jen na naší matraci
přes den spí v šátku nebo hojdavaku. Já uvažuji o spacím pytli s nožičkami ![]()
@anavi13 taky jsem viděla ale přemýšlím, jestli je to nějaký velký rozdíl? 🤔 V tom bez nožiček asi taky může kopat že? Vypadá to, že tam mají místa dost 😁
Ale možná by jak které mimčo to snese, to je fakt
@Barboraa001 píše:
Díky za tipy
My to máme taky tak - přiřazenou postýlku bez bočnice. Máme v ní mantinel - takový ten cop - kolem dokola. A syn spí na péřové zavinovačce. Přikrytý péřovou peřinkou. Spací pytel nechce. Ani dcera ho nechtěla, spala taky takhle, asi do roka. Teď ji jsou tři roky a ten mantinel má i ve velké posteli
.
@Barboraa001 píše:
@Atisia nemám rozvazovací 🤔 🤔
Spací pytel? ![]()
@Barboraa001 já teď dávala synovi na zkoušku spací pytel vel. 90, takže fakt velký a prostě se vždy zamotá. I v přesně padnoucím si není schopný protáhnout hezky nohy. Jak je zvedne nahoru, tak si ten pytel přilehne. Je citlivý na takto omezený prostor. Je to moje třetí dítě a prostě to vadilo v tomto věku všem. Ale momentálně spí příšerně a je jedno v čem
musí se to prostě zkusit co těm dětem vyhovuje.
@Barboraa001 píše:
@aanysek malý se už dost snaží ale úplně se ještě nepřetočí😁
To odkopani je u nás taky aktuální ale máme v ložnici chladněji, aby se dobře spalo. Takže jen to pyžamo nevím, právě přemýšlím proto nad tím pytlem raději, ať má alespoň něco
pytel u nás neprošel, vždycky se do něj nějak zamotal jak kopal. Takže teď jak už je chladněji má na spaní body a teplejší bavlněný overal