Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Njede o sourozence, ale člen rodiny. Přetvařuji se…
Nic jiného se dělat nedá, ona rýpe ještě taky nějak v normě, tak to občas zkousnu. Ale vídáme se méně než dřív.
Já fakt neměla ráda ex tchýni, byla to hodná paní, ale dost jednoducha a pořád mluvila. Bohužel vyžadovala i reakce na její promluvy.
Snažila jsem se minimalizovat návštěvy u nich a když už, byla jsem milá, jen se jí vyhýbala, co to šlo.
Ulevilo se mi, když jsme se rozvedli a věděla jsem, že už ji v životě neuvidím.
Ex tam teď jezdí vždycky jen s dětmi, jeho partnerka má evidentně stejný problém.
@Anonymní píše:
Pokud nevycházíte např. s partnerem svého sourozence, jak to zvládáte ukočírovat? Není to vašemu bratrovi/sestře líto? Já už jsem na konci svých snah a sil, ten člověk mě svou přítomností deptá a nejen mě, ale nechci zraňovat další lidi…
Můj neni s nimi v kontaktu.. někteří jeho kámoši mi nesedí, ale jako tolerujeme se. Vesměs se pak s takovými lidmi schází muž sám
je to nejjednodušší varianta. Ale my si nehazime klacky pod nohy, takže je to víc v klidu
koho moc nemusím je tchýně, no jezdí k nám pravidelně kvůli vnukům. A vesměs ji mám na krku já.. můj to neřeší, zná mé důvody a v případě konfliktu je na mé straně
asi jsem už otupela, zvala jsem ji i na vánoce
![]()
@martina.se píše:
Můj neni s nimi v kontaktu.. někteří jeho kámoši mi nesedí, ale jako tolerujeme se. Vesměs se pak s takovými lidmi schází muž sámje to nejjednodušší varianta. Ale my si nehazime klacky pod nohy, takže je to víc v klidu
koho moc nemusím je tchýně, no jezdí k nám pravidelně kvůli vnukům. A vesměs ji mám na krku já.. můj to neřeší, zná mé důvody a v případě konfliktu je na mé straně
asi jsem už otupela, zvala jsem ji i na vánoce
![]()
chtěla jsem Ti vyseknout poklonu, protože to bych nedokázala. Jsi dobrá ![]()
Asi bych se snažila na narážky protistrany připravit. Ony se totiž dost často opakují. Takže nenaskakovat na to a nereagovat tak, jak dotyčný očekává. Volit buď asertivní odpověď typu „otevřené dveře“, tedy s dotyčným souhlasit - např. říct ano, jsem hloupá, že dělám to či ono. Tím utneš argumentaci a on ti na to nemá co říct, neboť s ním souhlasíš. Nebo říct na rovinu - o tom jsme se bavili už tisíckrát a já to nehodlám dál řešit. Nebo se otevřeně zeptat - „Proč jsi dneska tak protivná/ý, něco se stalo?“
@dedrichov píše:
chtěla jsem Ti vyseknout poklonu, protože to bych nedokázala. Jsi dobrá
Dneska tu byla a zase scéna.. naštěstí vánoce proběhly v klidu. mám výhodu v tom, že když něco začne, vezmu mládě a jdu jinam
dům je velký dost
@martina.se píše:
Dneska tu byla a zase scéna.. naštěstí vánoce proběhly v klidu. mám výhodu v tom, že když něco začne, vezmu mládě a jdu jinam![]()
dům je velký dost
Evidentně se umíš připravit, víš co čekat a zasáhneš po svém. Já nechala vše zajít příliš daleko, tudíž jsem se s ní rok a půl neviděla a nehodlám to měnit.
@dedrichov píše:
Evidentně se umíš připravit, víš co čekat a zasáhneš po svém. Já nechala vše zajít příliš daleko, tudíž jsem se s ní rok a půl neviděla a nehodlám to měnit.
Jako ona před 14 dny řekla, že už nepřijede a byla tu zase
já už jsem v tomto směru fakt splachovací. Vím, že je to nešťastná opuštěná ženska a zranit mi to nemůže
![]()
@martina.se to samé jsem udělala já (normálně tchyni názvu nikdy) a teď dvakrát ![]()
Ale mužů to hodit na těhotensky hormony aspoň. Jinak sama sebe nechapu ![]()
@Prdolinka86 píše:
@martina.se to samé jsem udělala já (normálně tchyni názvu nikdy) a teď dvakrát
Ale mužů to hodit na těhotensky hormony aspoň. Jinak sama sebe nechapu
Je, tak to já tedy můžu taky
ale jinak to dělám kvůli klukům, synův muž a náš společný, že.. i když ona bere stejně i moje kluky, prostě jakože vnoučata
teď se těší na miminovou ![]()
Mám mladšího bratra, a ten měl partnerku o 10 let mladší než já, bylo to fakt mladý tele. Já jsem hodně tolerantní, normálně jsem se s ní bavila, mám pochopení. Ale od doby, kdy z něj začala dělat blbečka, podvádět ho, lhát na všechny strany, už tu holku nechci vidět, ač vím, že si to bratr musí vyřešit sám a respektuju všechna jeho rozhodnutí. Prý spolu nejsou, ale nevím. Snad ví, co dělá. On naštěstí i ví, že jí nikdo z rodiny rád nemá, takže ji mezi nás netahá/netahal od chvíle, kdy prasklo, že baron prášil je proti týhle holce žabař. Od sestry manžel je naštěstí fakt fajn chlapík.
Takže být na tvým místě, eliminuju styky co to jde.
Pokud nevycházíte např. s partnerem svého sourozence, jak to zvládáte ukočírovat? Není to vašemu bratrovi/sestře líto? Já už jsem na konci svých snah a sil, ten člověk mě svou přítomností deptá a nejen mě, ale nechci zraňovat další lidi…