Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jediny co ti zkusim poradit - poloz si ji na polstar do urovne s bradavkou, hlavni je abys mela obe ruce volny… az otevre pusu, jednou rukou ji jeste dootevri za bradicku a pak druhou rukou nacpi rychle bradavku do pusy
oni jak jsou chudinky cely nedockavy no
obcas mi s tim taky zlobi a tohle pomaha asi nejvic ![]()
Zkousela jste stránky www.mamila.sk?… děťátko musi byt k vám kolmo, jakoby bricho na bricho..
Mne stránky mamily pomohly se vším ohledne kojeni…
i jejich poradkyne..
Tak jim napište, ze jste s ni nebyla spokojena..jinak teda ta uzdicka bývá casto zdrojem problému…hodne holkam to pri kojeni fakt pomohlo…ja to mela ze zacatku podobne, modré pohmozdene bradavky, ale bylo to i tim, ze maly se kojil pres hodinu v kuse, nicmene ve 4 týdnech uz to bylo mnohem lepsi ![]()
Mela jsem stejny problem-poradne rozevrit pusinu nezvladalo ani jedno me dite a i kdyz jsem prso zmackla a cpala co nejdal, tak v kombinaci s malymi bradavkami to zpusobovalo ragady a bolest jak hrom. Laktacni nepomohla.Pak jsem na Bulovce potkala jinou, uzasnou, uklidnila me a doporucila kloboucky.Od te doby jsem kojila bez bolesti, bez stresu s prisati, v pohode.Do 9m k bezproblemovemu odstavu. U druheho jsem nesla kloboucky uz do porodnice a po par pokusech bez nich jsem je taky vytahla. Kojila jsem s nimi bez problemu do roku veku, pak jsem odstavila sama.
A bolí tě jen přisátí, nebo celé kojení?
Nikdy nenacpeš bradavku a dvorec miminu do pusy. Přikládáš dítě k prsu, ne prso k dítěti.
Nainstalovat se s miminem tak, abys mohla jeho hlavičku vzít zezadu pěkně do dlaně - a můžeš jím manipulovat - šmrdlat miminem kolem prsa, dokud tu pusu pořádně neotevře a v tu chvilku ho prostě „narazit“ na bradavku ![]()
@Anonymní píše:
Takhle to dělám, ale prostě jen několik minut „sosá“ a lape jako kapr po bradavce. Když nedám, začne křičet, když řve hodně a dost otevře pusu, narazím bradavku. Tím se uklidní, vyplivne prso a začínáme znovu, kdy je uklidněná a zase lape jako kaprBolí hlavně přisátí… celkově to není úplně příjemné ani potom celé kojení, jak už je ta bradavka moc bolavá, ale není to vyloženě ta řezavá bolest jako při přisátí, to je jako by mi do nich někdo píchal jehlama, fakt hnus.
Pokud place/krici, tak se nikdy neprisaje spravne, protoze ma jazyk na hornim patre a ve spatne poloze. Proto se ti pak mozna i pusti. Podle me jsi jasny adept na ty kloboucky, i kdyz me tu mnohe mozna ukamenuji
Nektere deti proste to prisati nezvladaji a v tomto veku uz se to spis nenauci.
@Anonymní píše:
Zkoušela jsem je před pár dny koupit a byla to bolest jako když mi řežou bradavky… asi jak to s kloboučkem neteče hned, tak sála velmi silně, takže ani toto u mě nezabralo.
A mela jsi je spravne nasazene a adekvatni velikost? Ja mela ragady, ze sena me chodili koukat medici
,odsate mlicko bylo nikoli ruzove, ale cervene, rvala jsem bolesti. Jakmile jsem si dala kloboucky, nastala totalni a okamzita uleva…
Já s dovolením budu diskuzi sledovat. Měla jsem s prvním stejné problémy a za chvíli tu bude druhé. Radu nemám, u nás to skončilo nepříbíráním, dokrmem UM a od 4 měsíců jenom UM
Držím palce, ať to zvládnete ![]()
Mně kloboučky nepomohly
kojila jsem jen 5 týdnů, z toho čtyři s kloboučkama. Malá se blbě přisávala a ani laktační tomu nepomohla ![]()
@Merenwen píše:
Mně kloboučky nepomohlykojila jsem jen 5 týdnů, z toho čtyři s kloboučkama. Malá se blbě přisávala a ani laktační tomu nepomohla
Ja moc nechapu, na kloboucky se dite defacto neprisava, vzdyt to prece vezme do pusy stejne jako lahev napriklad.Ale vim, ze nekterym zenam pak mizi mleko, jak tam neni ten primy dotek na kuzi.To me se nastesti nestalo ani jednou.
@Anonymní píše:
@unuděná Mám za to, že kloboučky jsem použila správně, používala jsem je u prvního. Ale prostě jak je ta bradavka bolavá, tak tím jak přes klobouček saje mnohem silněji, tak to bych bolestí sežrala židliJinak ano, u těch kloboučků je riziko blbé tvorby mlíka, ty prsa se při kojení málo stimulujou, jen se vlastně tahá za bradavku, takže mlíko opravdu většinou začne pomalu mizet. Myslím, že efektivita sání přes klobouček je ještě menší než třeba odsávačkou.
No tak to je asi indivindy, ponevadz jak jsem psala, kojila jsem obe deti skoro rok a mleka jsem mela jeste prebytky-odsavala jsem v noci a davala na mrazak
Odstaveni pak bylo z meho rozhodnuti. A pokud mas spravnou velikost kloboucku, tak dite do nej natahne i velkou cast dvorce, zrovna jako pri kojeni. A kloboucky jsou navic vytvarovane tak, aby dite melo bradicku a horni ret na kuzi, nikoli na tom plastu. Takze za me je to vynalez na nobelovku, ale chapu, ze ne kazdemu musi vyhovovat.
Mně teda od bolesti kloboučky nepomohly, bolestí jsem brečela i při odsávání. ![]()
Holky, obnovuji diskuzi. Nemáte někdo ještě nějakou radu? My s tím pořád bojujeme a přijde mi, že nic nepomáhá
Malej mi prostě furt jen žmoulá bradavku :-/
Taky se přidám…
Používám kloboučky, jinak se pořádně nepřisaje.
My máme spíše problém, že malý u prsu hned usne. Potáhne pořádně 3×, 4×, a pak už jen dumlá pusou, ale nepoliká. Budit vůbec nepomáhá, prostě se ani nehne, nebo zase jpopotáhne 2× a usne. Zkouším střídat prsa, hrkat, lechtat… nic. Jakmile ale prso vemu, probere se a je řev.
Hold si asi zvykl na lahev, kde je to snadné a prso odmítá.
Dneska jsme celé odpoledne zkoušeli kojit. Hodinu u prsou, pak mlíko z lahve, já odsála. Po 2 hodinách znovu. S takovou nemůžeme vytáhnout ani paty z domu. a když někam musíme, tak jsme prostě jen na UM.
Nevím, zda nám v tomhle poradkyně pomůže.