Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky holky
Mam dotaz - jak mam resit rustovy spurt kdyz krmim UM. Budou nam ve czvrtek 4 tydny. Vim ze UM nemuzu davat casteji nez po trech hodinach, tak jak to resit. Dekuji
A proc nemuzes dat casteji? ja davala jak si mala rekla, prece ji nenecham o hladu ![]()
@PetronelaNufkova máme teď ten samý problém
. Malej brečí nebo jí. Přes den by nejraději jedl co 2 hodiny, v noci co 3. Dávám mu antikolikový nutrilon, který mu opravdu dost pomohl na bolení bříška, ale mam pocit, že nezasytí
. Zkusila jsem přejít na Hami, který měl rád první syn a blbý, malý se hned kroutil a noc byla šílená, takže jsme zpět na Nutrilonu. Včera jsem dostala info, že na „hlad“ je dobrý Sunar Premium . Tak ho asi zkusim. Jen je škoda, že jsem zrovna včera objednala 10 balení nutrilonu ![]()
@Liklark v kratší době, než ty 3 hodiny se smíchá natrávené mléko s nenatráveným a jsou z toho koliky.
@Tableta u nás by větší množství nepomohlo. Dávám 130ml a je to max, co vypije, většinou v lahvičce mléko zbyde. Kdyby po častějšim krmení nebolelo to bříško, tak by to bylo ideální řešení ![]()
Klidne bych dala casteji a mensi mnozstvi.Kdyz jsem syna jednu dobu dokrmovala po kojeni UM, i po tech 2hodinach, nebyl problem.Tak to zkus a pokud ho po tom zjevne nebude bolet vic brisko, klidne dej casteji.
@Ajma ja jsem akorat dneska nasadila Sunar prenium. Mela jsem Nutrilon ale mela jsem pocit ze mu nesedel, ale kdyz jsem ho nakrmila sunarem tak se mi poblinkal. Me uz z toho vomejou.
Asi opravdu nema cenu davat casteji, zkusim dat vic no ![]()
@PetronelaNufkova to mi povídej, je to boj
. Já si pořád říkám, že ještě 2 měsíce a bude líp. Většinou právě tohle bolení bříška, spurty, problémy s jídlem končí na přelomu 3-4 měsíce. U prvního syna jsem to tak měla, zatim je druhý jeho kopie, tak doufám ve stejný průběh.
Držim palce, aby spurt brzy přešel. Náš už 3 hodiny spí, tak se modlim, aby už fakt byl klid.
@PetronelaNufkova a ještě k tomu Sunaru. Teď jsem koukla na recenze a docela šílený
. Změnil se výrobce a od tý doby samý stížnosti
.
@Ajma jako fakt joo?
no to mi ani nerikej, ja mam sedm krabic toho Sunaru
me fakt mrskne z toho..
Asi je to dítě od dítěte, každé reaguje jinak, ale dcera snášela dobře i dvouhodinové intervaly, kratší už jsem neriskovala. A to na břichaboly trpěla hojně. I dětská doktorka říkala, že ideální interval jsou 3 hodiny, ale když bude mít hlad, tak můžeme dát i po dvou hodinách, dřív radši ne.
Taky davam po 2hod, kdyz mala breci a duda jak o zivot. Ale kratsi uz bych taky neriskovala
jsou nam tri tydny a uz pije 120ml a vic jak 3hod stejne nevydrzi. Brisko dobry, obcas si zabreci, zatlaci, vyprdi a ok
nic hroznyho. Ale taky chci prejit na jiny UM (mame Nutrilon Profutura), ublinkava a ocividne nezasyti. U mladsiho se osvedcil Sunar Complex, tak asi zkusim i ted.
@PetronelaNufkova já budu mít zase doma 10 krabic Nutrilonu a opravdu všude čtu, že nezasytí, jak píše @Lainaire8
Hm, tak asi taky zkusim občas po těch 2 hodinách no ![]()
Ale asi mi z toho hrábne. Už takhle mam pocit, že furt jen krmim ![]()
Zdravím,
Máme 3 týdny s syn je celý den neklidný, kroutí se, máchá ručičkama. Podle doktorky má na svou váhu 3400g vypít 70ml. Občas si dá 90ml ale občas zase jenom 50ml. Když ho nakrmím obvykle po pár minutách začne mlaskat, olizovat si ruce a pak i pobrekávat. Dáváme Bebu. Stolici má často (žlutou, občas trochu řidší).