Jsem psychicky na dně z kojení

1364
3.7.16 09:02

Jsem psychicky na dně z kojení

Zdravím maminky,

opět si jdu pro radu..Mám 5 měsíčního chlapečka, kojím ho plně do 4m, pak na radu dr jsem začala s příkrmy. Zatím jí masozeleninu a ovoce a kojení.
Jak ochutnal příkrmy, postupně prso odmítá, řve u toho, bouchá mě do prsa, vzteká se, hysterčí. Je to tak už asi 14 dní - už jsem tu zakládala téma, že odmítá mléko.
Myslela jsem, že to je jen přechodně, ale pokračuje to a je to horší a horší. Jsem vynervovaná, potom to odnáší i manžel, dnes jak se synek vztekal a bouchal mi do druhého nalitého prsa jsem ho chtěla plácnout přes ručičku - :oops: :oops: :poblion: Potom jsem si uvědomila, co jsem to chtěla udělat a řekla jsem si dost! Teď mám strašné výčitky :( :zed:
Prsa se mi hrozně nalívají, dělají se mi i hrudky :( Ale asi si to dělám sama, protože co nevypije, odsávám, nebo je mi to nepříjemné. Jenže když neodsaju, za chvilku mám zatvrdliny.
Už jsem prodělala všelijaké záněty, byla u mě laktační, pořád odsávám, studuju jak kojit, co dělat, co nedělat, jsem už blázen a chci přestat! Takhle to dál nejde, mám špatnou náladu, přijde mi, jakoby se mi synek tím odcizoval, necítím žádné pouto při kojení, spíš nervy a děsím se každého dalšího kojení.
Ptám se - lze vůbec přestat ze dne na den? nejradši bych to tak udělala…že bych odstříkávala do úlevy a synkovi bych už prso nenabídla, ale rovnou dala UM :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1364
3.7.16 09:06

Ještě doplním, jediné, co pije hezky je v noci - budí se jednou na kojení, vypije obě prsa, nevzteká se. Ráno pil taky normálně, teď už ne, vypije půl prsa a dál už nechce, řve a řve - to mu přece nemůže stačit, ne? Tak opět odsávám :(
Kojení přes den - o tom radši ani nemluvě :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
3.7.16 09:14
@Terez001 píše:
Ještě doplním, jediné, co pije hezky je v noci - budí se jednou na kojení, vypije obě prsa, nevzteká se. Ráno pil taky normálně, teď už ne, vypije půl prsa a dál už nechce, řve a řve - to mu přece nemůže stačit, ne? Tak opět odsávám :(
Kojení přes den - o tom radši ani nemluvě :(

A jak casto mas prikrmy, mas mezi nimi prodlevu na kojeni. Chci rict dopo treba ovice pak kojeni a pak az maso-zelenina obed pak koheni, ci das ivice a hned pak zeleninu..a kolik ti sni prikrmu?

Nevadi mu naluta prsa, co si odsat trochu nez ho prilozis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
3.7.16 09:15

@Terez001 no ja mám teda měsíční miminko a s kojenim jsme měli taky problém, a dr nám řekla, že než se u toho nervovat a nervovat i malýho, že je lepší přestat tak jsme na UM a jsme oba v klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
3.7.16 09:18

@Terez001 No tak přestanˇ! Co je na tom složitého? Vyhledej si jak odstavit, kup UM a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
3.7.16 09:20

@astoret

U nás je to různě - ráno kojení, potom za hoďku po koju jde spát, pak to vyjde už na oběd - (někdy dám dopoledne ovoce, ale většinou dopoledne prospí) má masozeleninu - sní tak 130 g, pak ho chci dokojit - nechce, teda někdy si cucne, ale fakt maličko, potom má kojení tak za hoďku - opět si cucne a vzteká se, pak dám ovoce, to mu moc chutná, opět kojení a řve. tak dám apsoň čaj, aby měl tekutiny. Včera mi vypil 400 ml čaje, vždycky mu předtím nabízím kojení, ale nechce a řve a radši by nepil.
V těch vedrech ho přikládám i co hodinu, ale nechce a nechce. večer před spaním kojení a to pije celkem normálně, usne u toho někdy.
Může to být tím, že čaj z flašky lépe teče? Ale když ho kojím tak mlíko stříká, teče to rychle. Zkoušela jsem mu dát i MM z lahve, tak to plival i tak :nevim:

Příspěvek upraven 03.07.16 v 09:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
3.7.16 09:21

@berry4
lehce se to říká, ale jak? Hledám různé rady, ale nemám na to přestávát třeba měsíc, chtěla bych hned :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
3.7.16 09:22

To je jednoduché, tak prostě přestaň kojit.

• Citovat
  • Upravit
1364
3.7.16 09:24

@sunshinegirl

Ach jo… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
3.7.16 09:25

Ahoj, uplne te chápu, že jsi vystresovana… My jsme tohle obdobi meli kolem 6teho měsíce. Bylo to pro me taky hrozne stresující a uz jsem si nevěděla rady. Zkoušela jsem ruzne techniky a polohy kojení a nic… Nakonec jsem přišla na to, že docela zabirala místnost kde bylo ticho a tma. Nebo když se vztekala, tak jsem ji na minutu dala dudlika a pak hned prso. Opakovala jsem tak dlouho, dokud se nechytla. Pak asi po necelem měsíci pila z prsa zas krasne… Vydrz tohle obdobi, je preci škoda přestat kojit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
@Terez001 píše:
@berry4
lehce se to říká, ale jak? Hledám různé rady, ale nemám na to přestávát třeba měsíc, chtěla bych hned :?

No chtít hned můžeš, ale je to neproveditelné, co já tedy vím. Každopádně prostě existují nějaké prášky na zastavení laktace, tak bych šla asi tou cestou a prckovi UM a příkrmy. Akorát si zničíš a narušíš vztah k synovi. Zbytečně.

• Citovat
  • Upravit
4749
@Terez001 píše:
@astoretU nás je to různě - ráno kojení, potom za hoďku po koju jde spát, pak to vyjde už na oběd - (někdy dám odpoledne ovoce, ale většinou dopoledne prospí) má masozeleninu - sní tak 130 g, pak ho chci dokojit - nechce, teda někdy si cucne, ale fakt maličko, potom má kojení tak za hoďku - opět si cucne a vzteká se, pak dám ovoce, to mu moc chutná, opět kojení a řve. tak dám apsoň čaj, aby měl tekutiny. Včera mi vypil 400 ml čaje, vždycky mu předtím nabízím kojení, ale nechce a řve a radši by nepil.
V těch vedrech ho přikládám i co hodinu, ale nechce a nechce. večer před spaním kojení a to pije celkem normálně, usne u toho někdy.
Může to být tím, že čaj z flašky lépe teče? Ale když ho kojím tak mlíko stříká, teče to rychle. Zkoušela jsem mu dát i MM z lahve, tak to plival i tak :nevim:

Tak mozna se opravdu sam odstavuje, jedine co me napada nabizet prs, kdyz je ospaly, vychytat to, ze pred odpo spankem mu das prso a treba si da, ale jestli to trva uz dlouho, asi se brzo odstavi.

Co lakracni poradkyne, nezkouselas?

Chapu co to je, ja se po porodu rozkojivala mesic, co hodinu dite u prsa, vztekani, nevyspani..psychicky narocne, ale tady se mozna uz fakt prirozene odstavuje..a ten caj mu davas z flssky? To muze byt taky duvod..

Kazdopadne bych si bud pozvala tu laktacni pokud o kojeni stojis ci se smirovala s ukoncenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
3.7.16 09:27

Pokud nemáš problémy s odsáváním, z flašky by mlíko taky nepil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
3.7.16 09:29

To muze byt flaskou, ja dala jen jednou odstrikane a mala se pak nechtela prisat, slo ji to spatne. Obecne flaska nici kojeni, nicmene to bude spis tim, ze poznal jine chute, nekdy staci i lzicka, pri sani se pak musi namahat..

Jestlibje to oro tebe takovy stres, tak prestan kojit. Rozhodne si neodsavej, zvysujes si tim laktaci. Jestli trpis na zanety porad se s lekarkou jak to ukoncit, zda ti na to neco da. Kamaradka taky ukoncivala nedavno a chtela prirozene a bum zanet v hednom, pak hned v druhym..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
3.7.16 09:29

@PeggyP
Děkuji za pochopení a radu :kytka:

Přesně tohle dělám- jdu kojit do ložnice kde si lehneme, je klid a přítímí. nakojo polštáří se už nechytne a pozoruje věci kolem, kroutí se…S tím dudlíkem to dělám přesně taky tak, chytne se, ale tak na 10 vteřin a opět řev, tak pořád to dělám dokola, pak se chytne, ale mlíko se zastaví (potom trvá, než se spustí) a to je už hysterie a už nemá zájem :zed: Ono jak začne ten spouštěcí reflex a dýl nepije, tak se mi zastaví :nevim:
Já už na to nemám takhle bojovat měsíc..s kojením mám od porodnice problémy, nejdřív kloboučky, pak záněty a pořád jsem bojovala..chvilku klid, užívala jsem si to, dokud nepřišly na řadu příkrmy :zed:

@sunshinegirl

O těch prášcích uvažuju, ale prý je to hrozné svinstvo..v pondělí zavolám mému gynekologovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová