Pije moc umělého mléka (2 roky)

2338
30.6.16 10:13

Pije moc umeleho mleka (2roky)

Mam chlapecka 2 roky. Porad u sebe chce lahvicku s UM. Davam mu do lahvicky jen 3 odmerky Sunaru, proste mu to sidim, kdyz toho pije tolik. Jinak krasne ji vsechno, hladovy byt nemuze, jen porad dumla tu lahev, ani bez ni neusne. Uz se mi to darilo omezovat, jenze ted mam rizikove tehu a kluk je silene divoky, jedine s tou lahvi me necha chvili lezet. Za den tedy vypije 1,5 -1,7litru UM. Neni to na to dite i moc tekutin? Jine tekutiny nepije, maximalne kdyz je mu venku horko, da si lok vody. Tim, jak mu to sidim, mnozstvi toho Sunaru odpovida 600 ml za den, coz je podle navodu na krabicce ok.
Co myslite? :nevim: Asi to omezit jen na lahev rano a pred spanim, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
elot
30.6.16 10:29

Přijde mi to opravdu hodně. Můj byl taky ve dvou letech závislý na láhvy, přitom nikdy dudlík nechtěl. Pořád lahev v puse. Teď jsme to omezily ráno, po obědě, večer. Ale bylo to s řevem. Chápu že na to nemáš teď nervy ale bez křiku to asi nepůjde.

• Citovat
  • Upravit
12156
30.6.16 10:29

@koala123 o ten sunar uz ani tolik nejde, ale prijde mi to jako velke mnozstvi tekutiny, to uz musi byt zahul na ledviny, s doktorkou jsi to resila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
927
30.6.16 10:30

@koala123 Mne to pripada moc, ze vypije 1,5 litru jen mleka. Dcera ktere je pres rok a pul, tak pije UM jen pred spanim, nekdy ani ne. Tak ti nevim, ale mela by jsi to omezit, pokud chce tu flasku, dala bych mu caj a ne porad jen mleko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
30.6.16 10:32

Moje děti taky pijí dost UM, ale hodně se to omezilo vyhozením lahvičky, tu jsem nahradila hrnkem s pítkem z Ikea. Teď je to holt už spíš o závislosti na té lahvičce. Já jsem ji staršímu brala v 1,5 roce a u dcerky mě to teď také čeká. Možná to udělám teď hned, když čtu tu tvoji diskuzi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
30.6.16 10:33

Přestala bych to šidit a dávala mu dál jak si řekne… nebo rozšířit nabídku alternativních tekutin… případně bych se zeptala pediatra, co na to ledviny, ale moje děcko je dost uchlastaný a nemáme (možna zatím) žadný problém… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
30.6.16 10:46

@alexsona Cokoli jineho v te lahvi odmita. Holt bez revu to asi fakt nepujde. Driv jsem ho zabavila a on na lahev zapomel, ale ted kvuli tomu problemovemu tehotenstvi je to tezke :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
30.6.16 10:52
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.6.16 10:53

Zkoušela bych dávat do té lahve jiné tekutiny. Holt si pořve, ale aby pil výhradně mléko, to je v tomto věku dost hrůza. Nehledě na to, že i to šizené mléko nikdy plně neuspokojí pocit žízně. Nechala bych mu UM večer (klidně zatím na to usnutí) a ráno, jinak vodu, čaj, ředěný džus, prostě něco, co mu bude chutnat.
Tekutin záleží mimo jiné, kolik váží. Můj syn pil ve 2 letech taky až 2l vody (v teplých dnech), ale už tehdy měl asi 18kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
30.6.16 10:55

@koala123 přítelova sestra 3r když je doma chodí pořád s lahví a ta ani pořádně nejí pac ji tchýně dává jen Sunar a ten ji zasytí. Taky toho vypije cca 1,5l za den někdy i víc. Ale když je u mě, mame nastavena pravidla, ze s lahví chodit nebude.Sice to bylo s řevem ale po 2 dnech zjistila, že ji láhev prostě nedam a bude normálně jist a láhev bude mít jen u mamky.Asi bych to taky řešila odnaucenim láhve ať nemá špatně zuby. Zkuste mu dát nějaký džus, když bude mít žízeň napije se i toho.Taky mi s počátku skoro nic nepila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
30.6.16 11:04

@unuděná On ma 16 kilo, takze to mnozstvi vody odpovida. Ale bude mit z te lahve krive zuby, plus je to sladke :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
30.6.16 11:07

@darina23 Jo, fakt jdu na to. On ma pak plny zaludek vody a min toho sni. Dam k dispozici lahev (od Jupika, s brckem nebo hrnek)s nejakou tekutinou. Do lahve vodu davat nebudu, to by se mohl odnaucit na mleko a naucil by se z toho bucat vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
30.6.16 12:42

Prcek 9m mi nechtěl pít z učících hrníčku tak jsem mu dala vodu do láhve od Kubíka watter a jedině z toho mi pije. A mléko mi pije v pohodě ale já ho ještě kojim tak to je něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
30.6.16 13:08

@darina23 Tyhle lahve taky pouzivam. A je fajn, ze je muzes po case vyhodit a koupit novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
30.6.16 15:52

No na zuby je toto naprosto šílené… :-( A přijde mi to hodně tekutin teda. Můj 2,5letý syn vypije za den tak 1 litr tekutin… Dle doktorky je to tak ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová