Kojené dítě drží hladovku - co dělat

817
2.7.16 08:33

Kojené dítě drží hladovku - co dělat

Ahoj holky, tak jsem tady s dalším problémem u mého skoro 6ti měsíčního. Bojkot kojení - problém začal už zřejmě před měsícem, malý se občas u kojení začal cukat, ale pořád se to dalo, mě to nedocházelo, jenže plíživě dorazil bojkot a poslední víc než týden je to fakt krize. Prostě malýmu, jak to neteče tak, jak byl zvyklej, pustí prso a nejí. Máme dny, kdy se skoro nenapije, proto i rapidně kleslo množství mléka. Na radu laktační beru motilium, k tomu co dvě hodiny odstříkávám, aby se množství mléka zvýšilo. Celou dobu jsem kojila ve fotbalové poloze a doteď přibíral luxusně, teď tu polohu snad nesnáší. Prakticky teď naše kojení vypadá tak, že malej se přisaje, mléko se spustí, on dvakrát polkne, pustí se a řev, vztekání, dám k druhému prsu, tam už se ani nepřisaje, zkusíme to vleže, někdy se chytne, někdy ani to ne. Takže prakticky nic nevypije a takto třeba celý den, v noci to bývá trochu lepší. Zkouším nabízet často, nechce. Musí mít hlad, přitom ale nepláče… Zkoušela jsem dokrm flaškou, kádinkou, stříkačkou, nevezme nic. Co mám dělat? Jsem vyřízená z toho věčného nabízení, řešení, kolik toho vypil, do toho starší dítě, které nám nedopřeje moc klidu… Jsem v koncích :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
2.7.16 08:42

Musíš vydržet, jestli bojkotuje kojení, najeď na flašku. A holt musíš tlakem. Kamarádka měla chlapečka, co od malička nechtěl jíst. Ona se tedy rozhodla nekojit, ale od narození mu musela flašku držet v puse a jak byl větší, tak i hlavu, protože on by si prostě jen cucnul a nepil by. První rok bylo peklo. Jak začaly příkrmy, začalo to být lepší, ale ani těm moc nedal. Co ti radí doktorka? Nemá v puse třeba moučnivku, že by kvůli ní nechtěl mít nic v puse? A poku mu vadí, že to neteče, co tedy zkusit savičku s větším průtokem? Třeba mu vyhovuje moc se nenamáhat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.7.16 08:47

Pokud si nevezme dokrm ani alternativni cestou, neni mozne, ze se zmenila chut mleka? Nedostala jsi ms, nejsi tehotna, nehubnes, nezmenila jsi jidelnicek?
V polospanku se nenakoji lepe?
Jinak bych uz klidne zacala prikrmy zeleninkou, treba je prave idealni doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
2.7.16 08:52
@Mandarinka01 píše:
Ahoj holky, tak jsem tady s dalším problémem u mého skoro 6ti měsíčního. Bojkot kojení - problém začal už zřejmě před měsícem, malý se občas u kojení začal cukat, ale pořád se to dalo, mě to nedocházelo, jenže plíživě dorazil bojkot a poslední víc než týden je to fakt krize. Prostě malýmu, jak to neteče tak, jak byl zvyklej, pustí prso a nejí. Máme dny, kdy se skoro nenapije, proto i rapidně kleslo množství mléka. Na radu laktační beru motilium, k tomu co dvě hodiny odstříkávám, aby se množství mléka zvýšilo. Celou dobu jsem kojila ve fotbalové poloze a doteď přibíral luxusně, teď tu polohu snad nesnáší. Prakticky teď naše kojení vypadá tak, že malej se přisaje, mléko se spustí, on dvakrát polkne, pustí se a řev, vztekání, dám k druhému prsu, tam už se ani nepřisaje, zkusíme to vleže, někdy se chytne, někdy ani to ne. Takže prakticky nic nevypije a takto třeba celý den, v noci to bývá trochu lepší. Zkouším nabízet často, nechce. Musí mít hlad, přitom ale nepláče… Zkoušela jsem dokrm flaškou, kádinkou, stříkačkou, nevezme nic. Co mám dělat? Jsem vyřízená z toho věčného nabízení, řešení, kolik toho vypil, do toho starší dítě, které nám nedopřeje moc klidu… Jsem v koncích :,(

Pokud má 6.měsíců, už bys mohla nabízet kromě mléka příkrmy, jako ovoce, zelenina, maso apod.
www.maminkam.cz
 www.varimedetem.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
2.7.16 08:53

Nechci tě strašit, ale u nás to bylo to samé. Dělalo se mi mlika míň a míň. Ale v 5m jsme začali s prikrmy, takže když jsem v 7m odstavila, už to nebyl takový problém. Mrzelo mě to dlouho, ani UM nechtěl zezačátku moc. Dneska je mu 9m a jí o sto šest :mrgreen: 240ml UM třikrát denně no problém :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
2.7.16 08:59

Ahoj, taky mě napadlo jestli nemá neco v pusince. Na tvorbu mléka jsem brala pískavici-řecké seno a benedikt lékařský. Zabralo to asi během tří dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
2.7.16 09:30

Holky, děkuju. V puse určitě nic nemá, nic se u mě nezměnilo, MS nemám, HA neberu. Pár dní už mu nabízím příkrmy, plive všechno. Podle laktační prostě jak se snížil tok mléka, tak se mu to nelíbí a proto ten bojkot. Akorát nevím, jak dlouho to může trvat… Chtěla bych kojit, ale už jsem z toho fakt unavená. Jsou dny, kdy je to lepší a pak zase dny, kdy skoro nepije. V noci pije celkem dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
2.7.16 09:44

Tak u nás byl 6mesic taky dost kritický. Rano a dopoledne se jaks taks nechala nakojit a v poledne prikrm. Odpoledni kojeni začala uplne odmítat, tak jsme najely taky na příkrm. Vecerni kojení pak taky zacela bojkotovat - vztekala se, brecela, kousala me do bradavek a pod.. Pak docela pomohlo to, že když takto vyvadela, tak jsem ji dala na minutku dudlika a pak hned prso. Takto jsem to opakovala, dokud se nechytla. A hlavne pomohl klid a mistnost, kde byla tma. Po týdnu to přestalo a mala papala zas normalne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
2.7.16 10:41

@Mandarinka01 Znám a velmi dobře. Mám pro tebe dobrou a špatnou zprávu.
Nejdřív ta špatná - může to trvat dlouho. U nás to nejhorší trvalo skoro dva měsíce, pak se to pomalu lepšilo ještě tak měsíc a půl, než bylo kojení zase pohodové. No a tu lepší zprávu už jsem víceméně řekla - přešlo to a kojíme dál. My jsme to měli o to horší, že to začalo v době, kdy syn ještě nemohl jíst příkrmy, byly mu tři necelé tři měsíce. Předtím taky baštil luxusně a pěkně přibíral. V době bojkotu jakýkoliv dokrm odmítal, ať už to bylo MM nebo UM, z láhve nebo po prstu stříkačkou, všechno vyplivoval. LP mi pomohla i nepomohla - doporučila taky motilium, ale když, jsem se o tom bavila s pediatrou a mou dr., tak mě před tím dost varovaly, je to lék určený na něco úplně jiného a může mít vážné nežádoucí účinky. Pomohla mi jiná věc, kterou mi LP doporučila - bylinky Pískavice (řecké seno) a Benedikt lékařský. U nás jsou k sehnání v porodniční lékárně. V těch vysokých dávkách, co se berou, ti můžou způsobit lehkou nevolnost nebo lehčí průjem, ale nemají vedlejší účinky negativně ovlivňujícíí zdraví tebe nebo miminka.
U nás to nakonec mezi 6 a 7 měsícem přešlo, malý si to nějak rozmyslel, začal pít víc, měl pak i období, kdy zas nechtěl příkrmy a byl prakticky plně kojený, ten měsíc přibral kilo za 4 týdny :-). Měla jsem strach, že přijdu o mléko, když tak dlouhou dobu odmítal sát, ale nakonec se nic takového nestalo, mléka bylo vždy tolik, kolik on sám chtěl. Když odmítal sát, tak ho bylo málo, ale jakmile se začal trochu snažit, tak ho bylo dost. Teď je mu deset měsíců, sice už jí příkrmy, ale i teď mám tolik mléka, že když jsme byli nečekaně dlouho mimo domov a já jsem pro něj neměla žádné jídlo, tak mu mléko styčilo, aby se zasytil.
Co tak poradit na závěr - zatni zuby a vydrž. Vím, že je to na palici, člověku to rozhodně nepřidá, ale dá se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.7.16 11:14

A co zoubky? Podle me to neni tokem mleka, pokud se pousti v podstate hned a plive i dokrm, i prikrmy.Muze to byt i v krku (aft, angina)-nechala bych zkontrolovat.
No a kdyz vyloucis tyhle fyziologicke prekazky a na nic se neprijde, tak holt vydrz no.Po „kojeni“ poctive odstrikavej/odsavej, at ti mlicko zbytecne nezmizi a doufej, zese to za par dni, tydnu zlepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
2.7.16 11:18

@Mandarinka01 zkoušelas homeopatika? mě u bojkotu zabralo, že jsem nasadila ricinus comunis 5ch (5kuliček co 3 hodiny). Bojkot trval několik dní..ale nakonec se umoudřila…jak reaguje když je třeba rozespalý? nenají se normálně ani uprostřed noci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
2.7.16 11:21

@Mandarinka01 Ahoj, mě napadla změna MM, neužíváš něco, co by malému nechutnalo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
2.7.16 11:21

*změna chuti MM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
2.7.16 11:27

@Mandarinka01 …ještě mě teď napadlo, že malý možná cítí tvůj stres, který jde do mlíčka a nebo nemá hlad v těchto teplech…zkusila bych se uvolnit a zkusit (i přesto, že je to těžké pro tebe jako matku) mu dát až se začne ozývat, co? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
2.7.16 12:17

@Petulka1234 No, stres ze mě určitě cítí, je mi jasné, že bych se měla uklidnit, ale člověk si neporučí, že. Snažím se být v klidu, co to jde. To horko mě napadlo taky, v podkroví máme na padnutí, já sama to blbě snáším. Teď začátkem týdne, jak bylo trochu líp, pil dobře. Ta souvislost už mě napadla, ale říkala jsem si, že v horku by spíš chtěl pít víc, i na žízeň.
@reinkarnace Jo, v noci pije slušně, tak doufám, že aspoň v noci to trochu dohání.
@Hoa Mai Děkuju za zkušenosti. Mě taky právě plive všechno, bohužel i ty příkrmy, které už může, zkouším, ale zatím bez úspěchu. Pískavici a benedikt mi doporučila taky, pořídím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová