Jak srazit horečku? 16měsíční

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
875
20.4.13 18:38

jak srazit horečku? 16m

Ahoj, potřebovala bych poradit. mám 16měsíční dceru, včera byla v pohodě a dnes má od rána 38,5…Dostává panadol, i přes takovou teplotu dopoledne byla čilá, jen hořela, po obědě na ní dolehla unava a pospává, ale ta teplota nechce klesnou. nejí, ale pije, vypila už skoro litr + popíjí s prsa tak doufám že tekutiny má, čůrá trošku mín než obvykle ( mám látkové tak to poznám naštěstí) ale přisuzuji to k tomu že normálně vypije přes 2litry. Mám zkusit zábaly? a jak to dělat na takovém batoleti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14856
20.4.13 18:56

Tohle bych nesrazela, jen pokud by stoupala, vecer bych udelala lazen cca 37 stupnovou na osvezeni.
Pije teda dost, to nevypiju ani ja :mrgreen:, ale to je dobre, tekutiny jsou zaklad a odpocinek taky…uvidis co z toho vyleze.

ja teda leky davam az od 39 a taky jak je dite na tom, pokud je protivne, dam driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.4.13 19:01

38,5 je horečka na hranici srážení. Pokud dítě pije, tak bych to asi zatím zas tak nehrotila.
Jinak dá se střídat paracetamol a brufen po 3h. Zábaly se mohou dělat jen když má dítě prohřáté i ruce anohy a pokožka není mramorovaná. A jednodušší je pak spíš napustit vanu o teplotě cca 36-37stupňů a dítě v ní vycachtat.
Při spánku příliš nepřikrývat, nenavlíkat dítě, nápoje podávat spíš o pokojové teplotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
20.4.13 19:03

@sibi Tak nevím, ale já bych teda nekoupala :nevim: Aspoň co si pamatuju, když jsem byla malá, tak MuDr vždy říkal hlavně klid, pít a paralen :think: Pokud by to lezlo nahoru a neklesalo po prášcích, tak bych asi dala zábal…
Ať je brzo lépe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
20.4.13 19:06

Já osobně nesrážím teplotu lékama. spíš se snažím chladit fyzikálně a nechat dítě vyspat a vyležet. pokud jí jinak nic není tak bych nechala a sledovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
20.4.13 19:24

Me 38,5 neprijde nijak moc velka horecka, ale pokud ji nezabira Paralen/Panadol, zkus Nurofen delaji si cipky i sirup nam zabira lepe nez Paralen…nebo zkus namocit ponozky do vlazne vody s octem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
20.4.13 19:27

Ta teplota ještě není na srážení. To až kolem čtyřicítek. Jak prvotně srážet, když se dostane nad 39? Kombinace Panadolu sirup s Brufen sirup. Střídat po čas. limitu. Ale to by jsi snad už dávno měla vědět. Jinak kolem 40 tek a výše je nejlepší vlažná koupel a pomalu přidávat studenou. A kontrolně měřit. Za asi 7-1O min by teplota měla klesnout. Zábaly jsou šok pro tělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
20.4.13 19:33
@sibi píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit. mám 16měsíční dceru, včera byla v pohodě a dnes má od rána 38,5…Dostává panadol, i přes takovou teplotu dopoledne byla čilá, jen hořela, po obědě na ní dolehla unava a pospává, ale ta teplota nechce klesnou. nejí, ale pije, vypila už skoro litr + popíjí s prsa tak doufám že tekutiny má, čůrá trošku mín než obvykle ( mám látkové tak to poznám naštěstí) ale přisuzuji to k tomu že normálně vypije přes 2litry. Mám zkusit zábaly? a jak to dělat na takovém batoleti?

Nesrážím v takové situaci vůbec.

Pokud pije a polehává, je to v pořádku, tělíčko bojuje samo. Není důvod mu do toho zasahovat - a už vůbec ne chemicky.

Moje dcera přišla včera po obědě ze školky s horečkou 38,7 - dostala několikrát obklad na čelo, dnes dopoledne dvakrát vlažnou sprchu… a teď už je bez teploty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
20.4.13 19:39

Vykoupat jí musím, je spocená a už si škrábe atopický egzém tak aspon jí to zmírním snad ze vším. já zase četla že se to nemá střídat, tak já jí to prostřídám. před chvílou se vzbudila, teplotu furt stejnou a zase tu lítá jako čert. snažíme se jí zabavit aby nelítala, ale ona je jak utržená z řetezu

Příspěvek upraven 20.04.13 v 19:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.13 19:40

Ja som kvoli tomu niekedy okolo 16 mesiacov volala v noci na pohotovost a kazali 36 stupnovu sprchu a mimino neutierat - nesuchat, len zabalit do osusky a nechat vodu vsiaknut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
20.4.13 19:41
@berry4 píše:
Ta teplota ještě není na srážení. To až kolem čtyřicítek. Jak prvotně srážet, když se dostane nad 39? Kombinace Panadolu sirup s Brufen sirup. Střídat po čas. limitu. Ale to by jsi snad už dávno měla vědět. Jinak kolem 40 tek a výše je nejlepší vlažná koupel a pomalu přidávat studenou. A kontrolně měřit. Za asi 7-1O min by teplota měla klesnout. Zábaly jsou šok pro tělo.

no tak prominte že to nevím.. prostě jsme to nikdy neměli. nemám tolik načteno jak Vy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
20.4.13 19:42

Mě kdysi radili dát studený - ne ledový oblady kolem kotníků a zápěstí…ale když lítá a je v pohodě, tak bych možná taky nesrážela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
20.4.13 20:09

@sibi já natočím vanu cca 37°C a nechám ho ať si v ní hraje dokud voda nevychladne. to mu horečku srazí. nebo dát octové ponožky, ale to nesmí mít studené končetiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
20.4.13 20:13

Přesně… Dítě dát do vody ale jen na chvíli a pak hned zabalit do peřin :) Takhle to děláme prckům v nemocnici ;) Ty zábaly okolo kotníku taky nejsou špatný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
20.4.13 20:14

@paola white byla ted ve vaně, asi deset minut moc jí to tam nebavilo, už je zase skleslá ale teplota klesla na 38,2, nevím teda jestli brufenem nebo vanou a nebo obojím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí