Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@sibi moje zkušenost je že pokud se teplota sráží tak o to déle nemoc trvá, protože bráníš tělu aby se přirozeně bránilo. léky dávají tělu informaci, že je nemoc ne ústup a to se pak nebrání. pokud dítě nemá vysloveně bolesti, extrémní horečku (nad 40°C) nebo jinak netrpí tak bych nesrážela.
syn měl horečku kolem 39 3× v životě, ani jednou jsem nesražela a druhý den byl v pohodě
@sibi mě se omlouvat nemusíš. Aneb kdo je připraven, není překvapen. Na tyhle základní informace není třeba mimino a založit diskusi ![]()
@paola white píše:
@sibi moje zkušenost je že pokud se teplota sráží tak o to déle nemoc trvá, protože bráníš tělu aby se přirozeně bránilo. léky dávají tělu informaci, že je nemoc ne ústup a to se pak nebrání. pokud dítě nemá vysloveně bolesti, extrémní horečku (nad 40°C) nebo jinak netrpí tak bych nesrážela.syn měl horečku kolem 39 3× v životě, ani jednou jsem nesražela a druhý den byl v pohodě
Souhlas ![]()
Horečka není jen tak pro nic za nic. Je to přirozená obranyschopnost těla. Snažím se to tak brát a zbytečně do toho tělu nezasahovat.
Mám děti tři a horeček už jsem teda zažila celkem dost. Léky na srážení jsme nepoužili hooodně dávno.
Taky mám zkušenost, že horečka je obvykle do druhého dne pryč, max. dva dny.
A jakmile ani po dvou dnech neklesá (to se stalo jen asi jednou), tak je to pro mě znamení, že to asi bude něco těžšího (tzn. nejspíš na ATB).
Ale to je věc, kterou lékaři slyšet nechtějí a ani nedoporučují, takže se před nima moc nechlubím. ![]()
@paola white píše:
@sibi moje zkušenost je že pokud se teplota sráží tak o to déle nemoc trvá, protože bráníš tělu aby se přirozeně bránilo. léky dávají tělu informaci, že je nemoc ne ústup a to se pak nebrání. pokud dítě nemá vysloveně bolesti, extrémní horečku (nad 40°C) nebo jinak netrpí tak bych nesrážela.syn měl horečku kolem 39 3× v životě, ani jednou jsem nesražela a druhý den byl v pohodě
![]()
Přesně tak, pokud dítě normálně funguje a je čilé, tak teplotu kolem 39 rozhodně nesrážej, ani vanou natožpak chemicky. Nech tělo bojovat - viry se přestávají množit nebo i umírají právě kolem 39 stupňů. Proto si tělo „vytvoří“ vyšší teplotu a s viry tak bojuje. Pokud teploty srážíš lékama, tělu možná ulevíš, ale nemoc akorát prodlužuješ. A pokud říkáš, že dítě je čilé a lítá, tak asi ulevit ani nepotřebuje a nic ji nebolí.
@berry4 holt jsem to nepředvídala
. a diskuze jsou od toho aby se diskutovalo a chodilo pro radu ne ![]()
@Zizalka jsme právě teplotu v takovém míře neměli a já jí taky dlouho neměla
@sibi ono je to hrozný nápor na psychiku nechat dítě takhle horečkovat. taky mám vždycky nerva a chuť mu lupnou Panadol, ale zatím jsem vydržela a vyplatilo se. hlavně ať je prtě brzy ok ![]()
@paola white děkuji, jediné co má ted v sobě je hedelix na ten kašel a brufen, tak jí už nechám se s tím bojovat
… je jak kamínka
@sibi vydrž prťka vydrž. dej jí šanci se léčit sama. uvidíš že zítra už jí bude lépe. my vždycky probdíme v horečce noc, teda já, protože syn mi spí v náručí a ráno už je dobře ![]()
Ahoj já bych jí teda na horečku nad 38 dala léky. Syn ted zrovna má virozku, a střídám paralen s nufofenem…v horečkách bych nenechala. Je fakt že Tomášek nechtěl pít ani jíst takže u nás se horečka musí dostat dolů léky.
@sibi píše:
no tak prominte že to nevím.. prostě jsme to nikdy neměli. nemám tolik načteno jak Vy
Vůbec se neomlouvej, serou mě takovéhle maminky co jediný co uměj tak dloubat…prostě jsi to nevěděla ted už víš…
Už dostala léky a jedem na to střídání, má už 38,7 a pít už nechce, nepočítám-li prso, ale u toho nevím kolik vypije a už je plakavá
Doktorka mi v pátek poradila dávat chladnější tekutinu po lžičkách, nebo mu dělala dobře ovocná přesnídávka. Jak měříš teplotu ze zadečku nebo podpaždí? Ze zadečku se odpočítává půl stupně, nevim jesti víš…
@prdelinka_p1 píše:
Doktorka mi v pátek poradila dávat chladnější tekutinu po lžičkách, nebo mu dělala dobře ovocná přesnídávka. Jak měříš teplotu ze zadečku nebo podpaždí? Ze zadečku se odpočítává půl stupně, nevim jesti víš…
už v podpaží.. jojo to vím
v zadečku už si nenechá
Tak má streptokoka, v pondělí jdeme k doktorovi co a jak. mám být prý vklidu, že se to přeléčí.