Pásový opar - infekční? Miminko - neštovice!

2346
19.4.13 22:41

Pásový opar -infekční? miminko-neštovice!

Holky pomoc, jsem naproto bezradná!!! Malej dostal pásový opar 24.3. už má vše za sebou a já se celou dobu modlila aby to nechytla malá( 5,5měsíce),byli jsme s malým v Mottole a řekli mi, že to není nakažlivý, jen pro člověk co neměl neštovice q dnes přišel manžel že ho něco bolí na zádech a holky, on má pásový opar!!! Takže já jsem v šíleném stresu!!! co ta malá proboha!!! co když dostane takto malá neštovice, před malým jsem ho asi ubránila, ale teď se bojím, co když pásový opar chytím i já, no jsem z toho úplně v pr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
19.4.13 22:49

Jsem možná mimo, ale co je za problém, že malá chytne neštovice? Chytne je nejspíš tak jako tak- dřív nebo později. A na pásový opar se, pokud vím, taky neumírá :nevim: Nechci vypadat, že nejsem empatická, jen mi to přijde jako zbytečná panika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
19.4.13 22:52

5ti měsíční mimino už není s neštovicema taková tragedie ne? Tak si je aspoň odbude a budete mít klid :hug: Není to nic příjemného, ale jsou horší věci

Příspěvek upraven 19.04.13 v 22:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
19.4.13 22:52

@zuzouš Jde mi o to, jestli na ty neštovice není malá??? Jinak je mi to asi jedno, jde mi hlavně o ní!"!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
19.4.13 22:54

@kamiŠ O to mi právě jde, jeszli není ještě moc malá na neštovice :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
19.4.13 22:57

Tak pásový opar může být u miminek nebezpečný, záleží, jak se s tím popere imunita dítka. Jako stokrát to může být v pohodě a po stoprvé z toho můžou být těžké komplikace.
Zakladatelko, pokud se u malé objeví vysoká teplota, tak na nic nečekej a leť do nemocnice, s tim, že máte v rodině aktivní pás. opar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
19.4.13 22:59

Malá velká, to si nevybereš. Výhoda je, že jak je malinká, nerozdrápe si to, na druhou stranu budeš mít třeba krušnější noci než s pětiletou. 3letý věkový rozdíl je častý, tím chci říct, že často se narodí miminko do rodiny, kde už je sourozenec chodící do školky, odkud ty neštovice často přitáhne. To se nedá nic dělat. Bratrancova dcera je měla ve 4m a měla pár pupínků, já je zas měla v 9ti letech- pupínků mraky, zánět spojivek, horečky, v uších, krku, ve vlasech, pipině..Budete to mít za sebou :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
19.4.13 23:05

Holky, díky moc, malou hlídám, jen je mi pořád šíleně divný, když všude píšou a trvdí, že to není nakažlivý, tak jak to, že to měl malej a tři týdny na to manžel!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
19.4.13 23:09

Moje dcera mela neštovice ve 2 měsících - bála jsem se, ale zvládala a to v ramci moznosti dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
19.4.13 23:10

@fia80 Jéé,tak to je dobře a měla vysoké horečky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
19.4.13 23:15

Naše malá měla neštovice jako tříměsíční, v tu dobu ještě kojená a proběhlo to uplně v pořádku. Myslím, že má protilátky ještě od tebe a pokud kojíš, tak bych se nebála. nebála bych se ani pokud by to chytila.

• Citovat
  • Upravit
2346
19.4.13 23:19

@Caty Kojila jsem bohužel jen šest týdnů :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
19.4.13 23:27

Cezet, ale protilátky v miminku zůstávají cca do půl roku. Opravdu bych se nebála. navíc pět měsíců není už novorozeneček. Bud vpohodě.

• Citovat
  • Upravit
6263
20.4.13 00:00

@cezet hele ruku do ohne ti za to nedam, ale cetla jsem, ze narozdil od nestovic je pasovy opar skoro neprenosny (i kdyz je to ten samy virus), protoze v pripade pasoveho oparu je na prenos potreba prijit do styku primo s tou tekutinou z puchyrku. Neprisel s tim manzel do primeho kontaktu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
20.4.13 03:07

@Caty kéž by. Ještě máme jít v pondělí na očkování. Takže to asi neklapne :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí