Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím milé dámy
Jak stříháte své děti ? Ten čtyřletý, to už je pohoda, ten vydrží sedět i u kadeřnice
nebo vydrží „můj strojek“, ale ten 1,5 letý potřebuje nutně ostříhat a já nevím jak na něj. U kadeřnice sedět nevydrží a strojkem to taky nejde, zabzučím mu u ucha a už se otáčí a chce utéct. Snad jedině podle kastrolu
cha cha.
Jak jste to vyřešily vy ? ![]()
Přeju hezký den a krásný víkend ![]()
Ahoj, dceři je 22 měsíců a vlásky jí rostou rychle. Od roku jsme jí je stříhali už 3×. Chodíme k holiči a je to hodně náročné. Vždy sebou mám spoustu hraček a sladkostí. Prvně jsme tam museli jít ještě jednou, protože jí holička zvládla ostříhat jen ofinu. Naposledy jsme měli štěstí, že tam sedělo takové vlasaté stvoření a malá z něho byla tak konsternovaná, že seděla jako přibitá. Chce to pevné nervy a hodně zabavovat (něčím neobvyklým).
Ahoj. Oběma holkám jsem vlasy stříhala sama, poprvé jen ofinku (starší v roce, u mladší stačilo o pár měsíců později). To jsem jen chytla ofinu a střihla. Když pak byla Anežka starší, pouštěla jsem jí na DVD pohádky (nebo dala do ruky něco dobrého). Starší dcera ale nikdy moc zvlášť neprotestovala, to s mladší to bude horší. I proto jsem se ke druhému stříhání zatím neodhodlala a radši dělám culíčky.
ja kluky beru od mala ke kadernici,takze jsou zvykli.Do 10mes.jsem si je strihala sama,od 10mes.ke kadernici(starsi myslim az v 11.mes.)no a tak kazdy mesic-dva,proste sednu u kadernice,dite na sebe a drzim a natacim hlavicku,za chvili je hotovo.Ted me to zas ceka.
Ja bych si prave uz takove ditko doma sama netroufla,protoze se toci.U Kadernice mam jen sve ruce na pridrzeni a ta druha na strihani.
Od narození jak to šlo vleže (narodily se obě vlasaté). Jak seděly samy (před 1. rokem) tak jsme vyrazily k holiči. Na vysokou židli, vzorovaný lajntuch přes sebe. Pro upoutání pozornosti se mi vyplatilo komunikovat s dítětem „přes zrcadlo“ - ono sedí, ty stojíš za ním (tak aspoň metr ať může kadeřnice obíhat) a povídáš si s dítětem. Ono tě vidí jen když se dívá před sebe do zrcadla, je to zábavná hra.
Zkušenější holičky zvládají dítě zaujmout zcela samy, to si sedám a mlčím.
ahoj, ja jsem syna strihala sama tak, ze jsem ho posadila do jidelni zidlicky, svlekla jen do plenky, dala mu na stolecek dobrutky a pustila telku-tusim, ze to byla nejaka hudebni stanice, tam to hraje a hodne blika, tak ho to zaujalo.
Strihani mi trvalo asi 2O minut, protoze jsem mu vlasky jakoby sestrihavala. Snedl spoustu vlasu
, ale docela drzel. Masinkou si to nedokazu predstavit, to by se za ni asi otacel.
Drzim palce
Mám podobný problém.. jeden z kluků u stříhání ječí, jak kdybych mu řezala uši, ať už strojkem, nebo z židličce nůžkama. Minule jsem mu ale myla vlásky ve vaně, a byl tak zaujatý přelíváním vody v kelímkách, že jsem chytla nůžky a ostříhala ho… vůbec si toho ani nevšiml.. a mokrý se stejně stříhaj líp
Takže to chce asi najít něco, co zaujme ![]()
Tak na tohle mám asi hodný dítě, nechal se bez problémů sjet mašinkou. Dělali jsme to venku, seděl mi na klíně, chlap ho stříhal. Ale zase pro změnu nenávidí mytí vlasů, to řve jak když ho topíme, tak i z toho důvodu nemá kudrlinky, ale ježka ![]()
Já si stříhám děti pořád už od asi roka.
S malou problém nebyl a držela mi pěkně, ale malý si musel chvilku na strojek zvykat.Jenom se mu nelíbí ten zvuk, jinak mu nevadí.
Ahoj
My chodili ke kadeřnici. Posadila jsem si ho na klín a kadeřnice ho ostříhala. Když je šikovná má to za chvíli hotový. První dvě stříhání byli nůžkama a pak stojkem. Řekli jsme mu,lže to je kombajn na vlasy tak ani neprotestoval. Teď ho stříhám doma strojkem už sama.
dám do jídelní židličky před zrcadlo a vezmu je všechny strojkem, stříháme každý měsíc, bez poblémů, moc se na to těší, vydávají zvuky jako strojek
My jsme stříhali zatím jen jednou, ale šli jsme k holiči
Malýho jsem měla na klíně… Teda řval, jako bychom ho těma nůžkama chtěli zabít, ale bylo to během 2 minut hotový… Nevim, jak bych to zvládla doma, protože jakmile se ho dotkly nůžky, ječel fakt šíleně… ![]()
Strojkem. Předvádíme na tatínkovi, že se není čeho bát, takže je to velká legrace. tatínek patří mezi plešouny bezvlasé Horší bylo, když to chtěl zkoušet na mamince. ![]()
Stříhám sama, nůžkama, u strojku ječí, jak kdybysme ho vraždili, fakt se toho bojí nemá rád hučivé hlasité zvuky - vysavač,fén… Těma nůžkama to jde o něco líp - pustíme pohádku, dáme knížky, lentilky a babička nebo tatínek veeelmi afektovaným hlasem komentují knihu nebo pohádku, dožadují se zpětné vazby a snaží se ho zaujmout. A já rychle stříhám. On teda sem tam ječí taky, jak kdyby mu stříhala do živého, cuká se a ošívá, ale jde to a nakonec se to podaří - i když výsledek není dokonalý, na každé místo mám pouze jeden pokus ![]()
Vzít ho ke kadeřnici jsem jako fakt ještě neměla odvahu, nějak nevěřím, že by to tam bylo lepší ![]()
jizvíková píše:
dám do jídelní židličky před zrcadlo a vezmu je všechny strojkem, stříháme každý měsíc, bez poblémů, moc se na to těší, vydávají zvuky jako strojek