RP a mateřská - jak to bude od roku 2012?

6956
18.10.11 09:34

Jak to bude od roku 2012?

Jsem na urade prace a chtela jsem se zeptat jak to bude s rodicakem 2012? Na materskou narok nemam. A budu muset jit asi povinne na tu 4 letou variantu ze?
Jo a jeste dotaz , o rodicak se zada az po narozeni ditete? To jako litam s novorozencem po uradech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
18.10.11 09:40

buď ho můžeš vzít s sebou - což matky více dětí dělají běžně od narození mimina, nebo ho můžeš dát někomu hlídat a oblítat si to sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
18.10.11 10:01

no nic jiného ti nezbyde… změna myslím ještě definitivně schválena není (stejné peníze pro každou, možnost výběru délky a výše - vyšší částky RP by se posuzovali podle jednoho z rodičů, toho s větším příjmem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
18.10.11 10:09
Janichka píše:
Jo a jeste dotaz , o rodicak se zada az po narozeni ditete? To jako litam s novorozencem po uradech?

Jo a nejlepší je když na úřadu práce není výtah :cert: :cert: :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
36544
18.10.11 10:20
PetkaK píše:
Janichka píše:
Jo a nejlepší je když na úřadu práce není výtah :cert: :cert: :cert: :cert:

Já si musela nechat malého vynést po schodech od cizích lidí… byla jsem po CS :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
18.10.11 10:22

Tady je RP od 2012 http://aktualne.centrum.cz/…d-roku-2012/
:wink: A o RD se žádá až po porodu s RL dítěte, pokud jsi na pracáku, tak budou chtít i potvrzení o ukončení evidence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
18.10.11 10:32

To se posuzuje podle rodice s vyssim prijmem???? Takze pokud pritel vydelava 50 tis tak ja si muzu zvolit delku rodicaku???? Myslela jsem ze je to podle toho kdo bude s prckem doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
18.10.11 10:41
Janichka píše:
To se posuzuje podle rodice s vyssim prijmem???? Takze pokud pritel vydelava 50 tis tak ja si muzu zvolit delku rodicaku???? Myslela jsem ze je to podle toho kdo bude s prckem doma?

Je tam možnost převedení přes otce dítěte, pokud splňuje podmínky… Muž může být na RD, ale to neznamená že bude doma s dítětem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
18.10.11 10:47

Ne to prave nechci kdyz vydelava tolik:D ale ja si tedy muzu zvolit delku i kdyz jsem na pracaku skrze otce? I kdyz nejsme manzele??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
18.10.11 10:48
Janichka píše:
To se posuzuje podle rodice s vyssim prijmem???? Takze pokud pritel vydelava 50 tis tak ja si muzu zvolit delku rodicaku???? Myslela jsem ze je to podle toho kdo bude s prckem doma?

podle dnešní úpravy se to dělá převodem RP na otce, který zvolí délku pobírání a převede ho zpět na matku (otec musí mít nárok na PPM a nastoupit aspoń na jeden den). Chtějí to od příštího roku změnit, tak že se to bude automaticky posuzovat podle toho, kdo má vyšší příjem, bez nutnosti převodu jako to je dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
18.10.11 10:50
Janichka píše:
Ne to prave nechci kdyz vydelava tolik:D ale ja si tedy muzu zvolit delku i kdyz jsem na pracaku skrze otce? I kdyz nejsme manzele??

to je jedno, musí být zapsán v RL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
18.10.11 10:51

Aha tak to je divne ze mi to nikdo nerekl, pujdu se na to zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
18.10.11 10:56
Janichka píše:

Ale to by mu příjem neomezilo :wink:
Jj, skrz otce, je jedno jestli jste svoji nebo ne, je to prostě otec dítěte, zapsán v RL :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1601
18.10.11 10:57

Zřiď si datovou schránku a můžeš vše vyřídit přes ní, nikam nemusíš chodit. Já to tak u prvního udělala. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
18.10.11 11:05
Janichka píše:
Aha tak to je divne ze mi to nikdo nerekl, pujdu se na to zeptat.

jde to udělat až po tuším šestinedělí a přítel musí mít nárok na ppm (píšu jen kdyby náhodou byl živnostník atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí