Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak já chodím k mému chlapečkovi v noci třeba 6 x za noc takže jestli čekáš, že budeš chodit k miminku jednou za noc tak je to asi jen vroucí nesplnitelné přání
Jinak máte dudlíka? Není jí moc teplo? Z naší zkušenosti jsme zjistili, že naše miminko spí úplně odkryté a jedině tak je schopné hezky usnout...... Dudlíka nám na šestinedělí zakazovali takže jsem mu ho doma nedávala ale když už hodně kňoural, zjistila jsem, že ho náramně zklidňuje a že rady sestřiček jsou někdy nesmyslné. Taky může mít prdíky...... toho je tady plno, vlastně nejčastější problém. Jinak buď ráda, že holčička prospívá, mé miminko neprospívá a to je teprve maso. ![]()
Ahoj, a nosis v šátku nebo máš hacku? Náš malej byl podobnej a bez šátku a hacky bych nepřežila. Homeopatika mi na něj upřímně nikdy nezabrala… dodnes je takovy dost často naprdnuty batole a komunikace je hlavne o jekotu - když se mu něco nelíbí. Je to na palici… drž se
Jinak když už se zmínil šátek…ten můj chlapeček zase víc vyvádí, když nemá prostor. Takže šátkování a manduku nemusí, peřinu taky nemusí… Takže zkoušet, zkoušet a fůra trpělivosti. ![]()
Holky satek a nositko vůbec to je vztekla strasne
Jsem rada ze prospiva miluj ji ale mam i syna 6let a taky me potrebuje…kdo nemel takove mimi nepochopi…me neva vstat spis ji i sobe chci to ulehcit aby byla spokojenejsi a nevim jak na ni…prvni syn byl zlatej vim ze kazde je jine
Jinak ji na noc nezavinuji odkopava se nema to.rada,dudlik.davame zasadne na uklidneni do kocarku a pri usínání ano to ji uklidnuje ![]()
@Filipnela Ona ale doktorka skutecne nic k reseni nema. Zkus vyjit miminku maximalne vstric, aby melo moznost si odpocinout: nosit v satku, vozit v kocarku v dobe spani, hacku na doma, v noci zkusit dat dite k sobe do postele (ale mimina se prostebudi, me deti spaly v noci dobre, ale i tak jsem 3 x vstavala na kojeni) - podle toho, co bude na tvoje mimi fungovat. Ty si zajisti pomoc z rodiny (partner, rodice), aby jsi nebyla cele dny na narocne dite sama a mela moznost si taky odfrknout.
EDIT: a zkus bily sum
Jj pomoc mam o vik.kdyz mamka může…jinak spi semnou odmala ano…satek.nehrozi…vzteka se…asi to bude muset odeznit otazka kdy ![]()
Jinak neresim jem noce ale ji celkove ze je nespokojena a furt uknikana ale jedem do motola v prosinci do specialni poradny pro neklidna mimina ![]()
Starší dcera potřebovala prostor, byla taková „nekontaktní“, věčně naštvaná. Přešli to s prvním samostatným pohybem… Teď je jí 4,5 a je to vztekna, jinak je moc šikovná. A od začátku školky je i mazel.
Mám ještě druhou dceru mladší o 18m. Ta vyžadovala prostor jen když byla vzhůru, spala jedině v manduce nebo šátku… Mazel od narození, po začátku školky se to ještě znásobila;)
Starší nesnášela spát s námi v posteli, mladší chodí i ve 3 letech se okolo 4 ráno přitulit ![]()
Mazec byl první rok mladší dcery. Starší se budila po +-3 hodinách a mladší zcela nepředvídatelně. Když jsem naspala v celku hodinu, byla jsem šťastná ![]()
Ještě mě napadlo jestli není po očkování hexou? Co to udělalo se spaním starší nechci ani vzpomínat…
S prvním dítkem jsem malem přišla o zdraví, spalo prvních půl roku tak max. 3 hodiny za noc se dvěma přestávkami. Jinak řev, řev, řev. U druhého jsem googlila a dostala jsem tip na kolébku Fisher Price aquarium. Miminko max.spokojeny a u třetího jsem už rovnou dávala do kolébky. Spali jsme celou noc s max. dvěma probuzeními na pití a po odříhnuti jsme chrupali dál. Nebe a dudy
@Filipnela píše:
Jak to myslite s tou hexou Bebuse?
asi tím myslela, že jakékoliv očkování se může promítnout do chování miminka…tam je fůra možných projevů. My třeba s očkováním čekáme…jak píšu nahoře, máme neprospívajícího žížaláka a očkování by mu nepomohlo.