Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobré ráno holky, dlouhou dobu uvažuju nad tím, jestli tuhle diskuzi vůbec zakládat, ale už prostě nevím, jak dál. Ale začnu od začátku.
Včera to byly 2 měsíce, co mě opusil manžel. Čtu si tu větu, co jsem teď napsala a je mi zle. Tohle jsem nikdy nechtěla. Ještě musím dodat, že jsme se brali 9/2011 po 3 letech známosti. Odešel s tím, že se už delší dobu ve vztahu „dusí“, začal to řešit tím, že chodil po hodpodách se svým bráchou, s kterým se od začátku nemusíme. Takže on si určitě konečně mne ruce, že se mě zbavili.
Kde přebývá? U druhého bráchy, o kterém jsem si myslela, že by ve 30 už mohl mít rozum, místo toho ho podporuje tak, že ho vytáhne do Prahy (my jsme z malého města na Moravě), kde si užívají… Fakt dík teda… Občas přebývá u své matky, která u mě skončila tím, když mi po tom co odešel zavolala s tím, že se mu nediví, že musím být něják psychicky narušená, když beru AD (na úzkost, ze které už jsem se dávno dostala). Takže ta se taky celou dobu přetvařovala…
Po měsíci se ozval a pozval mě do kina. A že prý se můžeme scházet a uvidí se. No já v sedmém nebi že… Ale po 3 týdnech jsme tam kde předtím. Vzpomene si na mě, jenom když nemá nic jiného na práci… Včera jsme to řešili, pořád neví co chce, ničeho si neváží, raději jede na výlet s matkou a než se mnou…a mě zase nechá samotnou a ubrečenou doma. Vím, že jsem neměla, ale zavolala jsem mu, ať příjde… Řekl, že ve 21 u kostela, já tam šla a napsala mu, že tam čekám a jeho odpověď… „Běž domů“ Pak mi nezvedl telefon, nenapsal, nic… Já tam seděla půl hodiny. Nemohla jsem usnout jak mi třeštila hlava… Nic nechápu, dala bych mu všechno… Plánovali jsme barák, rodinu a teď nemám nic… Jak z toho ven? Já vím, že to přebolí a příjde někdo jiný, ale já nechci. Chci to zachránit za každou cenu…:-(
Nezlob se na mě, já ho neznám, ale z Tvého líčení se mi zdá, že mu snad dělá potěšení Tě týrat.
@Baru1409 píše:
Dobré ráno holky, dlouhou dobu uvažuju nad tím, jestli tuhle diskuzi vůbec zakládat, ale už prostě nevím, jak dál. Ale začnu od začátku.
Včera to byly 2 měsíce, co mě opusil manžel. Čtu si tu větu, co jsem teď napsala a je mi zle. Tohle jsem nikdy nechtěla. Ještě musím dodat, že jsme se brali 9/2011 po 3 letech známosti. Odešel s tím, že se už delší dobu ve vztahu „dusí“, začal to řešit tím, že chodil po hodpodách se svým bráchou, s kterým se od začátku nemusíme. Takže on si určitě konečně mne ruce, že se mě zbavili.
Kde přebývá? U druhého bráchy, o kterém jsem si myslela, že by ve 30 už mohl mít rozum, místo toho ho podporuje tak, že ho vytáhne do Prahy (my jsme z malého města na Moravě), kde si užívají… Fakt dík teda… Občas přebývá u své matky, která u mě skončila tím, když mi po tom co odešel zavolala s tím, že se mu nediví, že musím být něják psychicky narušená, když beru AD (na úzkost, ze které už jsem se dávno dostala). Takže ta se taky celou dobu přetvařovala…
Po měsíci se ozval a pozval mě do kina. A že prý se můžeme scházet a uvidí se. No já v sedmém nebi že… Ale po 3 týdnech jsme tam kde předtím. Vzpomene si na mě, jenom když nemá nic jiného na práci… Včera jsme to řešili, pořád neví co chce, ničeho si neváží, raději jede na výlet s matkou a než se mnou…a mě zase nechá samotnou a ubrečenou doma. Vím, že jsem neměla, ale zavolala jsem mu, ať příjde… Řekl, že ve 21 u kostela, já tam šla a napsala mu, že tam čekám a jeho odpověď… „Běž domů“ Pak mi nezvedl telefon, nenapsal, nic… Já tam seděla půl hodiny. Nemohla jsem usnout jak mi třeštila hlava… Nic nechápu, dala bych mu všechno… Plánovali jsme barák, rodinu a teď nemám nic… Jak z toho ven? Já vím, že to přebolí a příjde někdo jiný, ale já nechci. Chci to zachránit za každou cenu…:-(
Tak když se delší dobu dusí, tak proč si tě bral???
![]()
Ach jo, ti chlapi
![]()
Samozřejmě moc džím pěsti, ať se umoudří a dopadne to pro tebe co nejlépe
![]()
@yum-yum26 píše:
Nezlob se na mě, já ho neznám, ale z Tvého líčení se mi zdá, že mu snad dělá potěšení Tě týrat.
No, já mám taky takový pocit, dokonce jsem se ho ptala, jestli to dělá naschvál a on na mě udělá ten svůj obličej a já mu to zase všechno sežeru… Láska je slepá…
@yum-yum26 píše:
Tak nějak…
![]()
Po přečtení příspěvku jsem nabila dojmu, že tohleto asi opravdu slepit nepůjde, no přeji Ti každopádně hodně sil, aby jsi to zvládla, samozřejmě rozhodnutí, co a jak je na Tobě s tím ti asi opravdu nikdo neporadí. Ale vzhledem k tomu, že ve vztahu nejsou děti, tak bych asi uzavřela kapitolu, jelikož dle mého manžel má jiné priority v životě a nejsem si jistá, že by se změnil. To je ale jen můj názor, nežila jsem s váma, tudíž neznám podrobnosti, atd… Hlavně ať jsi šťastná a spokojená v životě.
@Baru1409 Ahoj,tve situace mi je lito, ale zivot jde dal, bud rada ze nameze deti vse by se resilo uplne jinak..A mozna jeste hur..Urcite si najdes lepsiho, chlap ktery nevi co chce je hrozna vec, aspon pro me…Ale zase te uplne chapu, ja mela taky pritele je to tak 4 roky zpet, a byly jsme spolu 1 rok a 10 mesicu jeste ted si to pamatuji, no rozesli jsme se, a ja honporad chtela, taky jsme se vydali a dost casto, ja byla mooc rada za to,…Pak to ustalo, on si nasel pritelkyni a ja byla stale sama, no i pres to ze mel zenskou, tak jsme se vydali ale ne tak casto.To spolu jeste nebydleli, byl u rodicu ona u svych. Nerada jsem se s nim vydala kdyz uz byl zadany ale byla jsem uplne jinde, a navic ja nic spatnyho nedelala ale on jo…No pak i ja si nekoho nasla a ted jsme se brali v sobotu 11ho..A nemuzu si stezovat, mam zlatyho manzela,..Nemenila bych, a jsem rada ze nejsem s tim mym ex…Nechtel ani moc delat..byl casto na neschopence, takze jsem rada kde jsem…Neboj najdes jinyho lepsiho…Drzim palecky.
Nezlob se za muj roman.
@monatkaa píše:
Tak když se delší dobu dusí, tak proč si tě bral???![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ach jo, ti chlapi![]()
![]()
Samozřejmě moc džím pěsti, ať se umoudří a dopadne to pro tebe co nejlépe![]()
![]()
Prý si myslel, že se to zlepší, že mu budu víc věřit (nebyla jsem totiž nikdy nadšená z jeho výletů s kamarády - teď už vím, že je třeba vyrazit si i někde sám, ale pozdě).
Ještě dodám, že 2 týdny po svatbě, šel na operaci srdce. Já za ním jezdila 200km, kdykoliv to šlo, byla jsem jediná a on by mi nohy líbal… Všichni ostatní na něj kašlali… Pak byl půl roku doma, to jsem mu byla taky dobrá a teď, když je zdravý, tak jsou mu dobří všichni ostatní jen ne já… ![]()
Nepíšeš o dětech, takže budu předpokládat, že je nemáte, takže v tom případě bych už dávno podala žádost o rozvod… a to jsem typ, který by byl schopný přejít spoustu úletů, pokud by se jednalo o jednorázový úlet, ale tohle mi na úlet zrovna moc nepřijde.
Příspěvek upraven 17.08.12 v 09:41
@Baru1409 píše:
No, já mám taky takový pocit, dokonce jsem se ho ptala, jestli to dělá naschvál a on na mě udělá ten svůj obličej a já mu to zase všechno sežeru… Láska je slepá…
Možná si myslí, že Tě má jistou, a tak si pak dovoluje psát smsky typu „Běž domů“, aniž by se omluvil, proč nedorazil nebo co se stalo, jak říkám, já s vámi nežila, nejsem tedy povolána k tomu někomu radit, jen říkám, jak se mi to zdá a ja píšeš, láska je opravdu slepá, ale nenechala bych sebou takhle vytírat podlahu ![]()
Pokud to chceš zachránit za každou cenu, jak píšeš, tak ho hlavně přestaň uhánět a dávat mu najevo, že pro to uděláš všechno. Nevolej a nepiš mu. Nechej ho vydusit. I když teda chlap, který kývne na schůzku a pak tě v tom tak nechá, by mi za to fakt nestál. Buď ráda, že jsi vlastně svobodná, protože spolu nemáte děti.
A co mu dát najevo, že tedy fajn, že respektuješ že tě nechce. I když ty víš, že to chceš zachránit, tak evidentně tím, že budeš za ním lítat, volat… on ti bude ubližovat, protože si může dělat co chce a zároveň vidí, že tě má jistou, že ti může ubližovat a mávat s tebou jak chce. Zkus to opačně - nevolej, nepiš, když se ozve on, tak řekni, neměla jsem čas, byla jsem s… Jeď k vašim, jeď na dovolenou, běž cvičit, do kina… - ale ne s ním a neříkej mu to. Ignoruj ho a třeba zjistí, že najednou za ním nelítáš, že nebrečíš sama doma a nejsi stále doma a začne se zajímat, kde jsi - to mu odpověz, že když on kašle na vaše manželství, tak ty ve svých letech nebudeš sedět doma a užírat se depresemi… a uvidíš, co z toho vzejde.
Presne jak radi holky nepis, nevolej, nech ho vydusit, a uvidis co on na to …Ale zase neprikyvuj na vse.
Ber to z ty lepsi stranky-nemate deti, to by bylo daleko horsi.Ta zamilovanost a to, ze ho chces jednou prejde, to chce cas…nezachranuj za kazdou cenu, skonci to s nim… ![]()