Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No já nevim, ale jestli se stěhuje nebo ne, tak je to snad její věc ne? Asi jí hodně nenávidíš co? ![]()
Kdyz jsou rozvedeny, tak bohuzel ano, muze si s detma delat temer co chce. A on muze platit a byt rad, ze muze syna vubec vidat, neni to vubec ojedinele ![]()
@chelsea001 já bych neřekla že nenávidím, v podstatě ona je mi ukradená jen to dítě né. A doopravdy mi nepříjde dobré se každý rok s dětmi stěhovat. Nemá pořádně žádné kamarády a zázemí a když jo tak zase se balí a odjíždí. TAtínků má nezčetně babiček taky. Ale asi tobě to přijde normální možná by jsi to dopustila pro své dítě ja jsem vychovaná asi trochu jinak no. Ale dík za názor, možná že to fakt moc řeším a možná si i každý řekne co je mi do toho cizího dítěte co?
Zakladatelko-z tvého příspěvku je cítit, že ti jde opravdu o dítě, že ti je ho líto. Což je úžasné, často se tu řeší opak-jak neplatit tolik kolik musí, jak nepřispívat nad rámec povinností…
Bohužel matka dítěti nedopřeje klidné dětství. Ale neprovádí mu nic, kvůli čemu by jí někdo nařídil, aby se chovala jinak.Tak snad se jednou neodstěhuje hodně daleko, byla by to škoda, aby se omezily vaše kontakty.
Hale klid
jestli mě to přijde normální nebo ne nemůžeš vědět, jen říkám, že to je její život a když se potřebuje stěhovat, tak jí to nikdo zakázat nemůže, fakt ráda bych slyšela i názor její ![]()
Třeba vAmerice je časté stěhování naprosto nomrální… a stěhujou s ei s dětmi. Řekla bych, že spíš my Češi jsme takové konzervy, do toho ještě dotlačený minulým režimem… že to prostě není běžný… ![]()
No ale to víš, že na dětskou dušičku je toho asi dost. Já se za svůj život taky stěhovala nepočítaně… ale je fakt, že vždycky se stejnými lidmi ![]()
Ahoj, tak z toho, co tu píšeš, mi ta matka přijde trošku vymaštěná ![]()
Co kdyby si přítel zažádal syna do své péče, to by šlo ne?
@chelsea001 její život to sice je to jí neberu ale má i děti a měla by brát trochu ohled né? Jo asi by to bylo jiné kdyby kluk přijel a řek je to je fajn budem se stěhovat do nového bytu to se těším, ale on je skleslí a když se přítel stěhoval kemě tak na menší věci unás byl a přišel zamnou a říká mi teto že už se nebudem nikam stěhovat? a já na něj koukala jako proč co je zaproblém vždit se stěhuje jen taťka a už umě zůstane a zněho vylezlo že se s maminkou furt stěhujou a že ho to nebaví že jsou furt někde jinde. Tak ti je ho pak líto ale evidentně je to její život a mi s tím stejnak nic dělat nemůžem. Tak se stím smíříme a hold se budem aspoň snažit aby jednou za 14dní měl nějaké menší zazemí u nás.
Ale jinak dík za názory.
@suwari už jsem otom přemýšleli ale v tomhle státě nemáme šanci a zbytečně se soudit a štvát jí proti nám když to není ani moc jistý že to vyhrajem, ještě by jsme se mohli taky dočkat toho že nám ho nedá vůbec a to nechcem. Můžem spíš doufat že třeba jednou přije sám že by chtěl byt radši snáma ale to je tak jediný asi.
Tak ať si zkusí o syna zažádat do své péče a pak si nebude moc dělat co chce
Ahoj, bohužel s tím asi nic nenaděláš, ale dobře to pro to dítě, určitě není.
Tak pokud je taková neschopná matka a ještě nabádá syna, aby vlastnímu otci říkal strejdo…Já bych to zkusila. Nebo bych chtěla minimálně střídavou péči. Všechno je pro to dítě lepší jak toto. Navíc, pokud vám ho soud dá do střídavé péče, tak je konec stěhování. Sestřenice to měli taky tak. Že budou mít střídavou péči, ale musí bydlet u sebe tak blízko, aby děti mohli do stejné školky, školy na kroužky atd.
@RencaVlkova to je právě to že unás není možná ani ta střídavá jelikoš bydlí 60km od nás. A přítel si pro něj jezdí aspoň na ty víkendy. A do péče nám ho v tomto státě nikdo nedá. Pokud matka nehodlduje alkoholu nebo drogám. Letos půjde do školy tak uvidíme za jak dlouho jí bude měnit
.
@Anonymní píše:
@RencaVlkova to je právě to že unás není možná ani ta střídavá jelikoš bydlí 60km od nás. A přítel si pro něj jezdí aspoň na ty víkendy. A do péče nám ho v tomto státě nikdo nedá. Pokud matka nehodlduje alkoholu nebo drogám. Letos půjde do školy tak uvidíme za jak dlouho jí bude měnit.
No právě že už se to trochu mění a děti se do péče dávají i otcům. Možná by stálo za to se někde zeptat. Na sociálce nebo tak. Jestli byste teda o něj stáli ho mít doma. A ta matka je jaká? Jsou jako „slušná“ rodina nebo je to nějaká hrůza?
Raději anonimně momentálně to řešíme tak kdyby náhodou.
Asi mi moc stejnak nepomůžete ale kdyby náhodou. Strašně nás to štve že si s těmi dětmi dělá co chce.
Přítel má syna s bejvalou přítelkyní, ona ho má svěřeného v péči. Většinou se na všem dohodnou nebo není co řešit berem si ho jednou za 14dní plus na svátky a prázdniny když to jde. Ale ten hlavní problém je v tom že se rok co rok stěhuje. Ale kdyby to bylo třeba v daném městě ale ono je to 120km je mu šest a zas se budou stěhovat po 6-té. Ten kluk to vnímá a není mu to jedno i to sám poví že se už nechce stěhovat že ho to nebaví. Ale to matku nezajímá, vždy mu něco nakecá a jeto. Kdyby to bylo z nějakého finančního hlediska tak fajn ale je to jen z jejího zmaru prostě z měna přítelel nebo nesmyslné stěhování do školních bytů a tak.
A nám se to fakt nelíbí strašně tím to dítě trpí a to má dalši ještě dvě z jinejma takže to odnáší všichni.
A to ještě naposledy když unás byl tak začal vyprávět jak poněm mamka chce aby tatkovi říkal unich doma strejdo páč to nejmladří 2,5let syn po něm opakuje a to se jim nelíbí. To navíc ještě jejímu nynějšímu příteli říka tati, ale unás strejdo protože mu to vystětlila tak aby se tatka nezlobyl když je unás. Dělá těm dětem zmatek v hlavě a pak se vozí po příteli že mu říkáme nesmysli.
Ono asi moc řešení není asi se stím zas budem muset smířit ale tak strašně nás to vytáčí. Doprčic to si ty matky fakt můžou dělat s dětma co chtěj aniž by se poradili s otcem a on by dotoho měl i co mluvit, né on musí jen platit a jinak mu dotoho nic nemá bejt.