Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ha několik těch bodů mě docela rozesmálo, jen díky tomu, že toto přesně mi dělala kamarádka (kterou jsem po dlouhých rozvahách vyřadila ze seznamu kamarádek)…konkrétně body 5., 6., 7., 8. - s odstupem čau to vidím jako závist. Ona jinak byla opravdu hodná, až na občané pomluvy lidí, které mám ráda.
Ale prostě v kamarádství nešlo dál pokračovat. Takže za mě je to normální závist.
Tyjo řeknu ti, že by mě ani ve snu nenapadlo dávat mojí švagrové heslo k časopisu, nebo jí dávat slevy - my bydlíme několik desítek km od sebe a kdybych měla pořád něco posílat, tak nevím. Ad dárky - kupujeme to, co vybereme my a neptáme se. Za rok se vídáme několikrát, ale je mi jedno, jestli dorazí ke mě tolikrát, kolikrát ji navštívíme my. A ostatní? Mě to přijdou drobnosti, ale taky mi přijde, že ona tě tolik nemusí a ty se jí spíš vnucuješ - tedy dle mého. Vykašli se na ni, jste v podstatě cizí lidé, kteří se nuceně poznali jen kvůli tomu, že sis vzala svého muže.
Čiň čertu dobře, peklem se ti odmění.
Podle toho tvého románu (
) je tvá švagrová svérázná osoba, zahleděná jen do sebe a zřejmě i nejmoudřejší matka.
Takových osob ještě potkáš.
Povznes se nad to, občas ji pošli do temných míst, chovej se k ní jako ona k tobě. Třeba jí to někdy dojde.
Normálně jí říkej věci jak je cítíš, jak to chceš ty a hotovo, ona to dělá taky
já mám taky raději upřímnost a přímé jednání, pokud by se třeba urazila nebo vznikl spor, řekni jí, že se pouze snažíš o upřímnost, více bych jí neřešila, je od vás daleko, žít s ní nemusíš, a lámat dobré vztahy přes koleno je zbytečné
Musíš se s tm smířit, ona jiná nebude. Je to evidetně sebestředná ženská, která ráda dostává, a le nic dát nechce. Typu dát někomu dárek, co někde dostala. BEr to tak, že příbuzný si nevybíráš. Obdivuju tě, že s etakhle snažíš, mě by ni nehlo. Rozhodně byhc jim nic nenabízela, ani se neptala, co chtějí a podobně.
Úžasnou švagrovou máš, jen co je pravda. Radu ti ale nedám, sama nevím
Asi bych ale nevydržela a přestala být tak milá a ochotná ![]()
MuJ Nazor je ze ty jsi pohodovy clovicek, rada se podelis, nerada krytyzujes, kdyz vis ze to nekoho ranni.....jsi proste neco jako ja…nerada se hadam, ale jak je neco prilis…a trva to dlouho ze me nekdo stve, a dela ze me debila tak pak jednoho krasneho dne vytecu a je zle…;-)Myslim ze s tebe, nebo spis vas dela voli…
Neznamena ze je starsi, ze je chytrejsi, nebo ze dela veci lepe, to neni vubec o veku!!!
Ja byt ve tvem pripade tak uz bych urcite vytekla.......vim ze nechces byt ta zla, delat v rodine dusno nebo zle.....ale tva svagrova si s vas ocividne dela dobry den.......tod muj nazor…
A taky si myslim ze mit svuj nazor je normalni, a neeee cpat nekomu do hlavy sve nazory a sve myslenky, co si mq nebo nema libit. ?…jak to dela tvoje svagrova…
Preji hodne pevne nervy, a hodne sil na svagrovou…
Bohužel příbuzné si člověk nevybírá…
Já se švagrovou mluvila naposledy když bylo malé 5 týdnů (červenec 2010), nevím, co jí tenkrát přelítlo přes nos, ale chtěli jsme jít spát a ona by seděla a vykecávala, tak ji na to manža upozornil a odešli jsme. Asi se urazila, protože od té doby když jsme u babičky (bydlí ve stejné ulici), a ona ví, že jsme tak, pošle jen neteř a hotovo. Ani na svatbu nám nepřijela, vymlouvala se na kde co.
Oblečení jsme nikdy nepodědili, tak máme co koupím já, babi nebo co nabídnou kamarádky. Nepotřebuji se doprošovat, nebo být strašně za něco vděčná.
Ale uvnitř mě to mrzí i kvůli holkám…
Jenže já jsem milá a ochotná od přírody ![]()
Ale vážně - když jsem čekala seny, tak za mnou chodily mé sestřenice s věcma po svých dětech, jestli nechci půjčit kočárek ať nemusím kupvat, jestli nechci přebalovák atd. atd. Věco, co jsou mému synovi už malé, jsem zase půjčila druhé švagrové, od které jsem zase dostala spoustu věcí já.
S holkama z dětského cvičení se navzájem informujeme o slevách a když jede některá např. do IKEA, která je od nás hodně daleko tak se zeptají, co která chceme a doveze to. Vyrostla jsem a žiju mezi lidma, kteří, když něco mají, tak se podělí a když nemají, tak se s nimi zas epodělí někdo jiný.
Nesnažím se lézt švagrové do zadku, jen jednám, jak jsem zvyklá
Ale u ní asi udělám vyjímku.
@Yellow submarine Já bych tě chtěla za švagrovou. Jsi fajn ženská dle toho co píšeš. a nad ní se povznes.Ono s tím nic jiného neuděláš.. ![]()
Anonymní a proč tě to mrzí? Já si třeba se švagrovou ani se švagrem moc nerozumím a je mi to jedno. Vidím je občas a myslím si, že kdyby nebyla tchýně, tak se nevidíme vůbec, nebo tak jednou za rok. Mám dost svých přátel. I když samozřejmě vím, že ani mé děti nebudou mít vztah ke svým sestřenicím.
Teda ty jsi az moc hodna…mne kdyby udelala vsechny tyhle veci, uz me ani nenapadne neco nabizet, pomahat, jezdit na navstevu…pomalu bych asi vychladla a zustalo by jen u nejnutnejsich setkani…mozna se tolik nesnaz mit ji rada, neni vzdycky nejlepsi byt se vsemi zadobre, kdyz se ti nelibi jak se chova, nemuis si prece nechat vsechno libit ![]()
Potřebovala bych nestranný názor.
Mám švagrovou, je od 9 let starší než já. Vdaná, má 2 děti, manžel a bydlí od nás přes půl republiky. Mám ji ráda, do nedávna jsem ji měla ráda víc. Měla jsem čas přemýšlet.
„Teto, taky sis mohla sednout jinam, dívej jak teď vyvádí, kdo ho má uklidňovat?“
Oni u nás byli za 3 roky 5×. My asi 20×. Ale kdo by to počítal.
Když se jí snaží manžel domluvit (stojí na mé straně), tak vyrukuje s tím, že ona se snaží být jen upřímná a já že si všechno moc beru.
Já jsem nekonfliktní typ, raději nic neřeknu než abych ranila něčí city, raději něco snesu než abych vyvolávala dusnou atmosféru. Ale co je moc to je příliš.
Omlouvám se, ale musela jsem se vypsat.
Dneska mě zase dostala: Zaplatila jsem si předplatné časopisu D-Test a volala jsem jim, že ji dám heslo k tomu časopisu na internetu, jsou tam zajímavé recenze i na dětské věci atd. Řeka, že děkuje, ale že už to má ( ale nenapadlo ji se třeba podělit).
Já ji opravdu chci mít ráda, kvůli manželovi, kvůli našim dětem i kvůli sobě, ale ona mě tak neskutečně vytáčí.
Věřím, že si některé věci ani neuvědomuje, ale jinady je z ní cítit, že jedná z pozice starší. Myslí si, že když ona měla první dítě ve třiceti a já ve 23, tak nejsem schopná se postara nebo rozhodovat sama.
To je zase román - prosím, praďte, jak se k ní mám chovat.