Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hele já se dokážu vcítit do druhé strany barikády. Se svojí švagrovou mám korektní vztahy, ale jezdit s ní na dovolenou fakt nechci. Mám prostě jiný pohled na svět, její řešení problémů mě neskutečně irituje. Její výchova dětí je pro mě utrpení. Ale nešiju do ní, nekecám do ničeho. Jen s ní prostě nechci kamarádit. Ona by s námi na dovolenou jela (věřím, já bych makala a ona by konverzovala o tom jak to má těžký
)
@Anonymní píše:
No, bouchne, spíš jsem si říkala, že jednou si o tom třeba promluvíme. Protože bych třeba ráda věděla, co dělám špatně. Být to jakákoliv jiná osoba, neřeším to, ale tohle je jediná švagrová, kterou mám. Netvrdím, že musíme být kamarádky na život a na smrt, ale ráda bych, abychom třeba někdy jeli společně na dovolenou a tak, právě kvůli dětem. A prosím Vás, nemusíte být hned takové jedovaté stylem - dej jí pokoj! Já se opravdu necítím zas tak ukřivděná, kamarádek mám opravdu dost. Jen slušně žádám o nějakou radu.
Tak jí prostě z nějakého důvodu nejsi sympatická a ty to nezměníš. Podle mě nemá cenu cokoli řešit, nebo bouchat, to se maximálně ztrapníš a stejně nedocílíš toho, aby jste byli kamarádky. To tam buď je, nebo není, vynutit to nejde.
Hele, kašli na to, společný dovolený raději neplánuj a neřeš to. Ona nechce a ty s tím nic nenaděláš, jen se zbytečně nervuješ a vysiluješ. Přijmi, co nejde změnit, a nenič si nervy ![]()
@Anonymní píše:
Stejná dizkuse byla před pár měsíci na modrém koniku. Takže je jasný že jsi troll
To se nesmí? Psát i jinam? A proč anonym? Co píšeš tak citlivého?
@Anonymní píše:
No, bouchne, spíš jsem si říkala, že jednou si o tom třeba promluvíme. Protože bych třeba ráda věděla, co dělám špatně. Být to jakákoliv jiná osoba, neřeším to, ale tohle je jediná švagrová, kterou mám. Netvrdím, že musíme být kamarádky na život a na smrt, ale ráda bych, abychom třeba někdy jeli společně na dovolenou a tak, právě kvůli dětem. A prosím Vás, nemusíte být hned takové jedovaté stylem - dej jí pokoj! Já se opravdu necítím zas tak ukřivděná, kamarádek mám opravdu dost. Jen slušně žádám o nějakou radu.
Já Ti napíšu svou zkušenost, byť ne přímo se švagrovou. Nejsem extra společenská a spousta lidí se se mnou chce kamarádit víc než já s nimi. Kdybych měla každému vyjít vstříc a kousnout se (protože spolu pracujeme, máme stejně staré děti, naši psi se spolu vylítají, jsou to kamarádi mého muže), tak by mě to fakt šíleně vyčerpávalo. Navíc moc neovládám takový ten small talking, neumím se ani hlouběji bavit s člověkem, který mě zkrátka nezajímá (a neznamená to, že je špatný). Představa, že s někým takovým jedu na dovolenou, mi trhá žíly. Nejela bych ani se svou švagrovou, která je báječná a mám ji ráda.
Takže moje rada: netlač, nech ji být a neber si to osobně. Rodinu si nevybíráš, je fajn, že to udržujete korektní a neděláte si peklo.