Já vs. švagrová

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lalelale
29.6.20 10:27
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi - vidím, že problémy se švagrovýma byly, jsou a budou :) Taky jednu mám - je stejně stará, jako já, má děti, já také, máme stejné koníčky, obě jsme vzdělané, přesto je mezi námi obrovská propast. Někdy ji mám ráda, ale většinu času ji mám ráda méně ;) Ona to má velice podobně, Nevím, kde je problém, ale v podstatě si nemáme, co říct. Naše konverzace jsou na velmi obecné rovině. Přitom kolikrát jsem se snažila nahodit nějaké téma, které vím, že ji hodně zajímá - móda, kosmetika, sport…vždycky odpoví jednou větou a mlčí se. Dělá, že jí to nezajímá, přitom já vím, že ANO!! Nechce se se mnou bavit, proto netlačím na pilu. Nevím, jak s ní mám najít společnou řeč, není to jen tak ledajaká osoba, je to moje rodina, stejně stará ženská proboha. To už si více pokecám s jejím chlapem!! No prostě, ráda bych viděla do její hlavy - za 12 let se mi to nepodařilo :( Má se mnou nějaký problém a já nevím, jaký. A to vím, protože s ostatními lidmi dokáže kecat a kecat…Mám trošku pocit, ale je to opravdu jen pocit, že je mezi námi trošku soutěživost - ale na toto téma se s ní bavit nechci :roll: Pořád nevím, jestli se mám přemoct a až budeme samy, začít nějaké osobní téma…dát ji ještě šanci..

A proč se snažit? Není zákon, že musíš se švagrovou být nej kámoška na život a na smrt. Pokud ji potkáš na rodinné oslavě, pozdravila bych ji, zeptala se jak se má a šla si po svých, a jinak si jí nevšímala. Vynucený vztah nikdy fungovat nebude a pokud ji budeš pronásledovat, asi to jen zhoršís.

• Citovat
  • Upravit
9414
29.6.20 10:31
@Anonymní píše:
Stejná dizkuse byla před pár měsíci na modrém koniku. Takže je jasný že jsi troll

To je jasný, že je troll, co by mohla být jinýho? Když závistivých lidí je tak strašně málo a o to míň se závist vyskytuje mezi švagrovkama. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.20 10:40

No nic, jdu si tu diskuzi na modrem koníkovi najít, třeba to píše moje švagrová :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
41603
29.6.20 10:45
@Anonymní píše:
Prosím? Troll? No tak asi existuje více žen s podobnými problémy. Jsem anonymní, protože nechci, aby mě tu viděla, vím, že se tu občas vyskytne.
Jinak ostatní: máte nejspíš pravdu, asi to řešit nebudu. Jen je mi to líto, protože mám celou manželovu rodinu moc ráda, i JEJí děti, kamarádí se s mými. Prostě si jen myslím, že je to škoda.
Spíš, že za ty roky to ve mě bublá a obávám se, ( protože jsem cholerik) že to ve mě jedou bouchne. Jakým způsobem? To se uvidí… :P

a co by v tobě mělo prosím tě bouchnout? :roll: píšeš, že se chová slušně a korektně, tak o co jde? že se nechce s tebou nějak blíž vybavovat? Tak bouchneš? no, to budeš v rodině trochu za podivína, nemyslíš?
A že se děti kamarádí? to je plus ne? nebo jim to nedovolíš, protože ona se s tebou nějak víc nebaví? A co je škoda? že se někdo s tebou nechce kamarádit? to se ti stalo prvně? :think:
Nech si děti hrát a hoď se do pohody, vždyť u vás o žádný problém nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.20 10:52
@Anonymní píše:
Prosím? Troll? No tak asi existuje více žen s podobnými problémy. Jsem anonymní, protože nechci, aby mě tu viděla, vím, že se tu občas vyskytne.
Jinak ostatní: máte nejspíš pravdu, asi to řešit nebudu. Jen je mi to líto, protože mám celou manželovu rodinu moc ráda, i JEJí děti, kamarádí se s mými. Prostě si jen myslím, že je to škoda.
Spíš, že za ty roky to ve mě bublá a obávám se, ( protože jsem cholerik) že to ve mě jedou bouchne. Jakým způsobem? To se uvidí… :P

A co v tobě jako bouchne, vztek, že ona se s tebou nechce kamarádit a že jí prostě nějaký pokec s tebou absolutně nezajímá? 8o Je k tobě slušná, takže nemáš proč být ukřivděná. Dej jí pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.20 10:59
@Anonymní píše:
Spíš, že za ty roky to ve mě bublá a obávám se, ( protože jsem cholerik) že to ve mě jedou bouchne. Jakým způsobem? To se uvidí... :P

A tohle je jako co? Není po tvém, tak budeš dělat scény? Nakonec možná ona asi dobře ví, proč se s tebou do žádných hlubších konverzací nepouští… Ty jí chceš dávat šance, v tobě to jednou bouchne… nevím, jestli ten problém je fakt u ní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.6.20 11:00

No, sympatie si nevynutíš, natož ne nějakým cholerickým výbuchem :P Je úplně jedno, jestli ti závidí nebo tě prostě nemusí z jiného důvodu, copak ty neznáš nikoho, s kým nemáš chuť se bavit, i když není zjevná příčina? :nevim: Chová se k tobě slušně, tak to nepos-er ještě víc nějakým podlejzáním a snahou o zalíbení. Dost možná jí vadí právě tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.20 11:06

Opravdu chceš bouchnout jenom proto že se s tebou nebaví? Jako promint ale kolik ty je 6 let? Teď už jsi jsem fakt jistá že jsi troll, takhle se normální dospělá osoba nechová.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.20 11:07

No, bouchne, spíš jsem si říkala, že jednou si o tom třeba promluvíme. Protože bych třeba ráda věděla, co dělám špatně. Být to jakákoliv jiná osoba, neřeším to, ale tohle je jediná švagrová, kterou mám. Netvrdím, že musíme být kamarádky na život a na smrt, ale ráda bych, abychom třeba někdy jeli společně na dovolenou a tak, právě kvůli dětem. A prosím Vás, nemusíte být hned takové jedovaté stylem - dej jí pokoj! Já se opravdu necítím zas tak ukřivděná, kamarádek mám opravdu dost. Jen slušně žádám o nějakou radu.

• Citovat
  • Upravit
14332
29.6.20 11:17
@Anonymní píše:
No, bouchne, spíš jsem si říkala, že jednou si o tom třeba promluvíme. Protože bych třeba ráda věděla, co dělám špatně. Být to jakákoliv jiná osoba, neřeším to, ale tohle je jediná švagrová, kterou mám. Netvrdím, že musíme být kamarádky na život a na smrt, ale ráda bych, abychom třeba někdy jeli společně na dovolenou a tak, právě kvůli dětem. A prosím Vás, nemusíte být hned takové jedovaté stylem - dej jí pokoj! Já se opravdu necítím zas tak ukřivděná, kamarádek mám opravdu dost. Jen slušně žádám o nějakou radu.

Rada není žádná - vlastně jediná - zapomeň na společné dovolené, nedělá to dobrotu.
Důvodů může mít hodně a pochybuji, že by ti je řekla.

Od naprosté banality typu - připomínáš ji třeba holku ze střední co ji přebrala kluka,
chtěla pro bráchu nějakou svoji kamarádku…
Až po nějaké hlubší problémy v jejich rodině, vztah s bratrem, jejich rodiči… (třeba ti pohlídali častěji, dostali jste od nich jako svatební dar větší hrnce :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.20 11:20
@Anonymní píše:
No, bouchne, spíš jsem si říkala, že jednou si o tom třeba promluvíme. Protože bych třeba ráda věděla, co dělám špatně. Být to jakákoliv jiná osoba, neřeším to, ale tohle je jediná švagrová, kterou mám. Netvrdím, že musíme být kamarádky na život a na smrt, ale ráda bych, abychom třeba někdy jeli společně na dovolenou a tak, právě kvůli dětem. A prosím Vás, nemusíte být hned takové jedovaté stylem - dej jí pokoj! Já se opravdu necítím zas tak ukřivděná, kamarádek mám opravdu dost. Jen slušně žádám o nějakou radu.

Ale radu jsi dostala - nevnucuj se jí, nevynucuj si pozornost. To, že ty chceš s ní na dovolenou, není její problém, ona očividně nechce ani ten pokec, takže těžko bude ochotná s tebou trávit více času. I tohle může být důvod, proč si od tebe drží odstup. Já bych taky na žádnou dovolenou se švagrovou nejela, proč bych měla. Tu si udělám raději s chlapem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.20 11:23

A co kdyby si třeba tvůj chlap promluvil s jejím chlapem? Třeba si něco zjistila

• Citovat
  • Upravit
53190
29.6.20 11:23
@Anonymní píše:

Ale ty pořád nechápeš, že je úplně jedno, jaký má s tebou problém. Zkrátka má nějaký důvod, proč se s tebou sbližovat nechce a tobě nezbývá, než to respektovat. Beztak pokud bys to na ní vybalila napřímo, dostaneš odpověď typu „nic mi nevadí, všechno je v pohodě“ a dál se bude chovat tak, jako teď :nevim: Proč byste měli společně jezdit na dovolené? Tak jim nabídněte, že si jejich děti na týden vezmete, pokud ti jde hlavně o ně :nevim: Přijdeš mi úplně zbytečně ukřivděná, taky bych neměla moc chutě se s tebou vykecávat :nevim:
Jinak já mám také jen jednu švagrovou (a nikdy jich ani víc mít nebudu) a fakt mi netrhá žíly, že spolu nejezdíme na dovolené, byť máme pěkné vztahy. Kamarádek se stejně starými dětmi mám hromadu, takže fakt radši jedu s někým, s kým si plně rozumím a nemusím mu lézt do zadku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
29.6.20 11:26
@Anonymní píše:
No, bouchne, spíš jsem si říkala, že jednou si o tom třeba promluvíme. Protože bych třeba ráda věděla, co dělám špatně.

Švagrová se k Tobě chová slušně a korektně - no a že se s Tebou nevybavuje jako s nejlepší kámoškou, to se holt nedá nic dělat, asi jí prostě nejsi sympatická a nemá potřebu se s Tebou nějak víc družit.

Když do toho budeš šťourat, nakonec ty vztahy jen zhoršíš - kamarádství a sympatie se nedají vynutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
29.6.20 11:27
@Anonymní píše:

Proč bys měla něco dělat špatně? Prostě tě nemá ráda. Ty máš ráda všechny lidi kolem sebe? Ona si vybrala tvého bratra (bratra tvého muže, nevím, jak jste přesně příbuzné), ne tebe. K tomu není povinnost se přátelit se všemi lidmi v rodině a povinnost mít v té rodině každého ráda. Je slušná, respektuje tě. Což je víc, než dáváš ty jí.
Nevím, proč byste měli jet na společnou dovolenou jen proto, že Vaše děti si spolu rádi hrají. Tak pozvi její děti k Vám na prázdniny nebo na víkend, jindy třeba tvoje děti pojedou k nim. Nebo se budou potkávat u babičky. Řeš sebe, ne jiné lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí