To si fakt může dělat s dětmi, co chce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21703
18.8.12 11:08

@terynka006 Tebe bych chtěla mít v příbuzenstvu! U nás v rodině děcko bije všechny a všechno si vyřve a příbuzní se tomu strašně pobaveně smáli! Teď je holka velká a uuuž je z toho velký problém a neví, co s tím. Když jsem jim říkala, aby ji přestali kazit, když byla malá, tak se ně ma pokaždé osopili, proč jí nechci nic dopřát, vždyť je to přece dítě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3608
18.8.12 11:56

@PaníBovaryová s tím absolutně nesouhlasím nedejbože aby na ně za pár let vzala třeba nůž tak by to asi omlouvali pubertou. A k tomu vyřvávání-když to dcera v krámě zkoušela tak i přesto že jsem jí něco původně chtěla koupit jsem jí nekoupila nic protože za 1.by si myslela že to má dělat pořád a udělám co chce a za 2.nic nedostane za to že se takhle chová a ať si o mě klidně všichni myslí jaká jsem tyranka ale mě se tohle osvědčilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
18.8.12 12:06
@Anonymní píše:
Raději anonimně momentálně to řešíme tak kdyby náhodou.
Asi mi moc stejnak nepomůžete ale kdyby náhodou. Strašně nás to štve že si s těmi dětmi dělá co chce.
Přítel má syna s bejvalou přítelkyní, ona ho má svěřeného v péči. Většinou se na všem dohodnou nebo není co řešit berem si ho jednou za 14dní plus na svátky a prázdniny když to jde. Ale ten hlavní problém je v tom že se rok co rok stěhuje. Ale kdyby to bylo třeba v daném městě ale ono je to 120km je mu šest a zas se budou stěhovat po 6-té. Ten kluk to vnímá a není mu to jedno i to sám poví že se už nechce stěhovat že ho to nebaví. Ale to matku nezajímá, vždy mu něco nakecá a jeto. Kdyby to bylo z nějakého finančního hlediska tak fajn ale je to jen z jejího zmaru prostě z měna přítelel nebo nesmyslné stěhování do školních bytů a tak.
A nám se to fakt nelíbí strašně tím to dítě trpí a to má dalši ještě dvě z jinejma takže to odnáší všichni.
A to ještě naposledy když unás byl tak začal vyprávět jak poněm mamka chce aby tatkovi říkal unich doma strejdo páč to nejmladří 2,5let syn po něm opakuje a to se jim nelíbí. To navíc ještě jejímu nynějšímu příteli říka tati, ale unás strejdo protože mu to vystětlila tak aby se tatka nezlobyl když je unás. Dělá těm dětem zmatek v hlavě a pak se vozí po příteli že mu říkáme nesmysli.Ono asi moc řešení není asi se stím zas budem muset smířit ale tak strašně nás to vytáčí. Doprčic to si ty matky fakt můžou dělat s dětma co chtěj aniž by se poradili s otcem a on by dotoho měl i co mluvit, né on musí jen platit a jinak mu dotoho nic nemá bejt.

ne, ani kdžy jsou rodiče rozvedení, nemůže si matka s dítětem dělat co chce. ze zákona platí, že o důležitých věcech dítěte rozhodují oba rodiče a pokud se nedomluví, rozhoduje soud. stěhování je důležitou věcí a matka nemá právo jej přestěhovat takhle daleko bez souhlasu otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3608
19.8.12 13:36

@El-Brno tak to není pravda ani soud mi nemůže zakázat přestěhovat se na druhý konec republiky to je totiž omezování osobní svobody. takže kdyby mi bývalý zakázal přestěhovat se 20 km daleko z podnájmu do vlastního bytu tak bych splácela hypotéku a bydlela celý život v podnájmu protože on to tak chce???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
19.8.12 13:55

@terynka006
tak snad je i rozdíl se stěhovat 120 km a 20 km. tak velká vzdálenost už může i omezit právo druhého rodiče vídat dítě, takže má takto postižený rodič právo se bránit. samozřejmě soud matce zabránit ve stěhování nemůže, ta ať se stěhuje jak chce kam chce, ale soud může dítě svěřit klidně i otci, pokud by soud dospěl k názoru, že matčin životní styl a časté stěhování není vhodné pro dítě. přece nemůžeme míchat stěhování 20 km daleko a stěhování po šesté od chlapa k chlapovi mnoho desítek či stovek kilometrů daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
19.8.12 16:52

...

Vážená a milá Zakladatelko,
podobný problém se stěhováním jsem už tady řešil, a to odkazem na vcelku výstižný článek na serveru stridavka.cz. Přímý link na tento server je odsud blokován, článek si ale snadno vygooglujete. Takže, pokud chcete, googlujte: „Poradna: Svévolný postup rodiče Mgr. Dana Burdová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí