Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, tak teď stojím před problémem, který jsem nikdy nemusela řešit. Mám prázdné cd s kapacitou 700mb. ale potřebuji tam dostat soubor 1,47gb. Jak to udělat? Myslíte, že to můžu dát na dvd disk (jedná se o hudbu), který má kapacitu větší? nebo mám soubor zkomprimovat a dát ho na cd?
Děkuji za tipy.
Jestli to budeš přehrávat v počítači (předpokládám že se jedná o mp3?), tak klidně na to DVD. Ale žádný přehrávač (auto, discman) ti to nepřehraje. Pokud bys to zkomprimovala do .zip nebo .rar nebo nějakého archivu prostě, tak to nepřehraje ani ten počítač, musela bys to pokaždé „rozbalit“.
A pak je možnost rozdělit ten soubor na části, které už by se vešly na to cd. Kdysi jsem nějaký takový jednoduchý prográmek měla, už nevím ale… na slunecnice.cz něco najdeš když tak.
Pipet píše:Pipet
Jestli to budeš přehrávat v počítači (předpokládám že se jedná o mp3?), tak klidně na to DVD. Ale žádný přehrávač (auto, discman) ti to nepřehraje. Pokud bys to zkomprimovala do .zip nebo .rar nebo nějakého archivu prostě, tak to nepřehraje ani ten počítač, musela bys to pokaždé „rozbalit“.
A pak je možnost rozdělit ten soubor na části, které už by se vešly na to cd. Kdysi jsem nějaký takový jednoduchý prográmek měla, už nevím ale… na slunecnice.cz něco najdeš když tak.
Jo, to asi jo, jenže ono to rzodělí ten komprimovaný archiv - a pokud to chce normálně přehrávat, tak to pak nepůjde=/. To je dobré pro archivaci třeba.
Na prevadeni CD do mp3 pouzivam program audiograbber.
Jen jsem nepochopila, jestli se ptas na toto ![]()
No, tak mi to nabídlo Nero, ale i přesto se to nepodařilo. Takže jsem to dala nakonec na 2 cd a mám co dohánět.