Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak trochu nechápu,proč jste ten dluh nespláceli,vždyť to není žádná obr částka,takže splátky nemohly být vysoké.
Abych pravdu řekla,nechápu,proč to někdo nechá zajít tak daleko,aby na něj byla uvalena exekuce.Z 50000 bude nejmíň 150000 a pak to bude mnohem horší.
Chápu,že vám není do smíchu,ale každý by si měl uvědomit,že půjčí li si peníze,bude je muset vrátit.
I tak ti přeju pevné nervy a aby jste našli způsob,jak tento problém vyřešit.
Bamba to pise dobre, navic nechapu jak Vas ta exekuce mohla prekvapit. Co vim, o teto zkutecnoti jste meli byt vyrozumeni jeste pred jejim vykonanim.
A rada jak ven z toho splinu? Domluvit se co nejdrive s bankou ci firmou od ktere mate pujceno na nejakem splatkovem kalendari a ten se snazit dodrzet. Ver, ze i toto pomuze.
bambo sice máš pravdu, ale jak tím chceš zakladelce pomoct? Psala, jak ji to trápí a asi to poslední, co potřebuje je poučování
.
Zakladatelko jak už psala Aknel, zkuste se domluvit s tím, komu dlužíte, jestli se to dá ještě zahránit. Nemáte možnost nějakého přivýdělku? A že máte okleštit výdaje co nejvíc to jde, to už vás asi napadlo. Nekupovat nic, co nezbytně nepotřebujete, šetřit na jídle, oblečení nakupovat třeba v sekáči.
Zkus myslet na ta lepší období, co už byla, nebo co přijdou. Vím, že se to líp píše než udělá, ale jiná cesta asi není. Držím palce, ať to vyřešíte.
Vy jste to vůbec nepochopili. My jsme neměli žádnou půjčku!!!!
Manžel kdysi nezaplatil pokutu v tramvaji, z toho těch 50 tisíc. Ale tu exekuci netušíme proč přišla, hlavně snad nemůžou vzít celou výplatu, musí nechat nějaké život.minimum, ne? Ale to tady opravdu nechci rozebírat, spíš bych potřebovala pomoct psychicky.. Ale děkuji
ahoj psychicky si musíš pomoci sama. Moje máma zažívá něco podobného že na to, že její stupidní manžel dluží přes 20mega............
Anonymní píše:
ahoj psychicky si musíš pomoci sama. Moje máma zažívá něco podobného že na to, že její stupidní manžel dluží přes 20mega............
bych si hodila masli!!! ![]()
Vím, že si musím pomoci sama!! CHtěla jsem jen nějaký tip.. A teda obdivuji maminku, tohle už bych asi nezvládla ![]()
Anonymní píše:
Manžel kdysi nezaplatil pokutu v tramvaji, z toho těch 50 tisíc. Ale tu exekuci netušíme proč přišla, hlavně snad nemůžou vzít celou výplatu, musí nechat nějaké život.minimum, ne? Ale to tady opravdu nechci rozebírat, spíš bych potřebovala pomoct psychicky.. Ale děkuji
Ahoj,
je to tezke,ale urcite by meli dat nejake vyrozumeni,myslim ta exekucni kancelar!
Nemuzou jen tak „ukrast“ vyplatu.A neinformovat o tom cloveka!Banka by Vam k tomu taky mela dat potrebne informace!
Psychicky
nechci moralizovat!Od toho tu nejsem!
Proste vydrz!!!Zjisti co a jak s tou exe. a domluvte se s magistratem,nebo ja nevim kdo podal exe..na plat,na splatkovem kalendari,ktery je prijatelny aby jste mohli fungovat i splacet…
no oni pry hlavne muzou odstavit v prvni rade majetek a pak poslat dopis.
kattkka píše:
niky:jenomz ejeho dluhy jsou i jeji vis.
Ja vim,ale pokud bych nechtela zadny majetek a on podepsal,ze bere dluhy na sebe (kdyz si je udelal) nemela bych je ![]()
to ted udelala kamaradka,rozvadeli se,maji x dluhu a vsechno sepsali,ona se vzdala baraku,ktery meli spolecny i dluhu a pujcek a slo to!
kattkka píše:
Niky takhle jo.Ale jinak ne.
Anonymní píše:
Určitě vám muselo přijít oznámení o uvalení exekuce.Taky určitě dostal manžel upomínky,aby pokutu zaplatil.
Jestli bereš rodičák,tak ten ti snad nechali.Životní minimum je kolem 2000 na osobu,takže něco máte.
Nezbude vám nic jiného,než se pokusit domluvit splátkový kalendářPůjčit si od rodičů na to nejnutnější a vydržet. Žádáš psychickou podporu,ale ono to dost dobře nejde.Ať tu napíšeme cokoliv,moc ti to nepomůže.Jediná možnost je ta,smířit se,že několik měsíců se budete muset uskromnit,že budou chudé vánoce a pro příště si dáte pozor,aby se to neopakovalo.
Jinak držím palce,aby jste to ustáli.
Ahoj holky, potřebuju pomoct. Nějak se to na mě všechno padá
Tenhle měsíc manželovi nepřišly peníze na účet - v bance jsme zjistili, že to byla exekuce.Ale doteď jsme se tam nedovolali a na místě nikdo není. Máme dluhy asi padesát tisíc kvůli manželově neschopnosti z mládí
S tím jsem byla smířená,ale do toho teď odtah auta- úplně zbytečný -za dva tisíce, takže už si budu muset pučit od našich.. Jsme zdraví, to jo.. Ale už to na mě všechno padá a já mám pocit, že už to nezvládnu.Taky jsem teď často hysterická a přehnaně vybuchuji. Poraďte prosím, jak přežít tohle těžké období