Život s cizincem - zkušenosti

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5544
26.10.10 22:25

ŽIVOT S CIZINCEM

aHOJ HOLKY CHTĚLA JSEM SE ZEPTAT MÁTE NĚJAKÁ ZKUŠENOSTI ZE ŽIVOTA S CIZINCEM NAPŘÍKLAD S ARABEM ČI EGYPTANEM???DÍKY ZA VAŠE PŘÍSPĚVKY :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5545
26.10.10 22:28

osobni s arabem ci egyptanem ne, ale kamaradka mela tunisana a dokad byli tady tak to bylo fajn ale jak prijeli do tunisu tak to byl des, takze to ukoncila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
26.10.10 22:36

Sestra má za manžela Inda a jsou spolu už 16let.A v poho ono spíš záleží na člověku než na rase a také kde potom žijou sestra do Indie nechtěla a švára tu měl dobrou práci tak zůstali zde ale nevím nevím kdyby šli žít tam, :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.10 22:43

taky bych rekla, ze zalezi na cloveku a pak na tom, co clovek od toho vztahu ocekava … urcite je tam treba udelat mnoho kompromisu na obou stranach ;-) , naucit se respektovat zvyky a navyky jeden druheho ;-)

momentalne jsem skoro 10 let vdana za cizince (ze zapadu :lol:), ale byla jsem ve vztahu i s ‚arabem‘ (pac to je dost siroky pojem a ne kazdy ‚arab‘ je typicky ‚arab‘) a to 6 let … ukoncili jsme to, pac kazdej mel jinou predstavu o budoucnosti ;-)

• Citovat
  • Upravit
17521
26.10.10 23:16

ahoj, zprostředkovaně, tj. kamarádek parner, velmi velmi špatnou. Nepouštěj se do toho, oni jsou fakt jiní, ženskou mají jako hadr na boty. :zed: Neumí se chovat mile! Jedinná vyjímka je Egypt, oni tam dostávají nějaké finanční příspěvky a odpouštějí jim povinnou vojenskou službu, když si vezmou cizinku. Tam se prý chovají k ženám lépe, také v případě rozvodu z jakéhokoliv důvodu dostane žena vše, peníze i dům.
Jedna kamarádka měla Tunisana, hrůza, skončilo to tak, že jí policajti odřezávali od topení, kam jí ten magor uvázal a nechal 3 dny. Druhá měla z Izraele a je dodneška ráda, že stačila s dcerou utéct. A pozor i v případě Egypta, je tam velmi rozšířený AIDS, tj. v případě přítele z tohoto regionu si vydupej potvrzení od doktora nebo používej kondom do té doby, než bude potvrzení mít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
27.10.10 00:11

Já bych do toho nešla. Odstrašujících příkladů v okolí mám dost. Nevadí mi západoevropané, i když třeba postoje k výchově dětí jsou tam hodně odlišné… Východoevropané mají také jiné myšlení, ale takových svazků je poměrně dost. Nefungují obvykle Italové, nevím o nikom (včetně mé mámy - dvakrát), komu by tohle vyšlo… Taky v případě rozvodu můžou nastat nechutné mezinárodní tahanice o děti a třeba italské úřady často svěří dítě otci, pokud je Ital a matka Češka se pak může jen koukat na fotky. Ale je to jen můj názor. Já si vedle sebe dokážu představit jen Čecha nebo Slováka a nemá to nic společného s xenofobií (mám třeba bezva vietnamské přátele), ale prostě s odlišností životního stylu. Ale určitě se najde spousta párů, kterým mezinárodní manželství klape - možná i s muslimem - těžko říct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
27.10.10 00:15

Já mám osobnbí zkušenost s Arabem a nemůžu si stěžovat na nějaké špatné zacházení. Ale samotný vztah byl trošku jiný - chce podle mě trošku víc respektu a snahy druhého pochopit než ve vztahu s Evropanem, ta kultura je prostě jiná (nám to naštěstí šlo).
Můj bývalý měl v ČR i bratrance a ten holky teda využíval - ale podle mě proto, že mu to dovolily… pamatuju si, že jedna slečna mu chodila i rok po rozchodu prát a žehlit… by mě mohlo. Ale to nebyla asi jeho chyba, ale její, tu bude zneužívat snad každý.
I když s Arabem už nechodím, rozchod neměl nic společného s národností, prostě nám to nevyšlo, ale doteď jsem perfektní přátelé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
27.10.10 09:16

V červnu jsem se rozvedla s Tunisanem,máme spolu krásné dítě, dva roky jsem ho neviděla, na malýho neplatí, nekomunikuje,platím za něj dluhy a policajti ho hledají pro podvody. Ale jinak v pohodě :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
27.10.10 12:08

Ziju s Turkem,mame 2 krasne kluky,jsme spolu uz 14 let.Je to muslim .Ja respektuju jeho kulturu on moji nikdy mne nenutil abych prevzala jeho nabozenstvi . Slavime vanoce i jeho svatky.Dvakrat jsme byla v Turecku u jeho rodiny,jeho maminka i sestry chodi v satku ,ale respektujou mne a jsou skvely ,ja tam chodila v tilku a v kratasech a nikdo se nepohorsoval.Ono hodne zalezi na povaze a umeni respektovat druheho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
27.10.10 14:17

Ahoj, žiju s Maročanem, Arab+muslim, jsme manželé dva roky a je to OK. Pravdou je, že očekávají od ženy více pokory a oddanosti, ne ale slepou poslušnost, spíš takovou tu „starací“. Nevyměnila bych ho za Čecha ani náhodou; není samozřejmě můj první, takže mohu srovnávat :). Seznámili jsme se u něj, takže ho znám i z pozice, kdy byl ve vlastní zemi, žádná změna vůči mě a la bez dcerky neodejdu, nenastala. Je to o člověku, ne o národnosti! Znám hodně debilů, jak mezi Araby, tak mezi Čechy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3389
27.10.10 18:33

já mám manžela Turka jsme spolu 4 roky…je to opravdu jiná povaha ale jeho rodina je jedna z těch co i na malém městě nechodí v šatku nechodí do mešity a vubec se nemodlí spousta s nich jsou i ateisti :lol: jeho maminka je užasná milujeme a vždy se mě zastáva… :palec: a co se týče manžela ze začátku jsme měly rozpory mezi naši a jejich kulturou…co se týče uklizení atd…ted už je vychovanej a když je potřeba tak pomuže a udělá cokoliv v domácnosti…je pravda že jsou to lidi hodně společenstí ale už jsem si tak trochu zvykla..na návštěvy a kamaradíčkování :mrgreen:
ale jinak si nestěžuju přes pár krizí které člověk má v každém vztahu, jsem spokojená a nedám na něj dopustit…to samé i má rodina…vidí že jsem spokojená a že se o mě dokáže postarat…a už bych ho neviměnila :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
27.10.10 20:08

Tak já sem žila s Bělorusem 6let.Máme spolu dítě.Už sou to 3 roky co odjel domu a na dcerku neplatí.Mají uplně jinou mentalitu a to mě štvalo.Ta jejich VODKA byla součástí našeho života a stim sem se nemohla smířit.Alkohol byl na prvnim místě a pak my.Jinak na druhou stranu to nebyl špatnej člověk a jeden z mála kterýho sem moc milovala i přesto že mi ubližoval :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5544
1.11.10 07:59

všem vám moc děkuji za vaše příspěvky,já chodím s egyptanem a zatím jsem štastná tak uvidím a držte mi palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.2.11 18:40

svatba s Turkem

pro kacusek: mohla bych se zeptat jestli jste se brali v CR a jak tvuj mily vyresil Vysvedceni o pravni zpusobilosti / ktery urad v turecku atd/ my s tim mame problem. pry nic takoveho nevyrizuji. dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12213
7.2.11 18:54

Ahoj holky, nemam zkusenosti s arabem ani s egyptanem, ale uz 2 roky zijuu s nemcem a nemuzu si vubec stezovat, jsem moc stastna :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová