Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Belabela píše:
Ahoj. Čtu tvůj příspěvek a mám pár otázek. Jsem obyčejná holka zČech a mám Egyptského přítele. Je nějaká možnost aby se dostal do čech aniž bychom se prozatím vzali? A co jako Češka potřebuji k svatbě s Egyptanem? Mam své 2 děti s čechem a do Egypta s nima nechci. Možná až budou větší. díky za odpověd Belabela
Jak dlouho s ním chodíš? Kolikrát sem za tebou přiletěl a cestu zaplatil ze svých zdrojů? Máš dvě děti, tak opravdu přemýšlej, jakého chlapa jim dovedeš domů. A taky nezapomínej na odlišnou mentalitu a náboženství. Opravdu si hodně rozmysli, než si k sobě nastěhuješ chlapa bez práce a s jazykovou bariérou. Máš dostatek finančních zdrojů, abys ho uživila?
Pracovala jsem jako tlumocnik a dostala jsem se az do Nigerie, kde jsem poznala sveho muze.po dvou letech vztahu na dalku a 9 mesicich spolecneho bydleni v nigerii, jsme se vzali a odleteli zit sem k nam do cech. mame tri deti a jsme spolu uz 11 let. dlouho jsem zila mezi nigerijci a tak jsem si myslela, ze je znam a ze mne nemuzou nikterak prekvapit. naopak jsem byla presvedcena o tom, ze jsem ve vyhode oproti zenam, ktere poznaly sve muze zde v CR, protoze ja znam celou manzelovu rodinu osobne. planovali jsme jak spolecne odjedeme s detma do afriky a budeme zit tam. manzel letal jednou rocne navstivit sve rodice a dohlednout na stavbu naseho domu v nigerii. obcas letela nase dcera s nim, ale kluci bez maminky nechteli. nase mentalita je velice odlisna a tak jsme si prosli radou problemu, ale vzdy se nam je za pomoci nasich rodicu, podarilo prejit. pokud uz jsem opravdu nevedela co dal, zavolala jsem rodicum do nigerie a oni svemu synovi vysvetlili, jak se ma chovat ke sve zene. jsou verici rodina a tak po nasi svatbe v nigerii nam bylo zdeleno, ze ja jsem pro ne jedinou zenou, kterou oni prijmou do rodiny, at jsou zijici ci ne. dostala jsem od nich tez jejich tradicni jmeno a byla obeznamena s tim, ze: Co buh spojil…verila jsem radu let ze me manzel opravdu miluje. nedavno jsem ale odhalila neco, co me doslova povalilo na zem. jiz od prvni chvile slo jen o doklady, penize atd. uz by mne zrejme davno opustil, kdyby tu nebyly deti, ktere on chce odvezt do sve zeme. neustale me presvedcuje o tom jak az tam pristi rok vsichni odletime, se budeme mit dobre. tady mam sva prava, ale tam by deti dostal on a ja bych se musela vratit sem. prisla jsem tez na to, ze deti ktere jsem pokladala za deti sveho svagra, jsou deti meho manzela a zena, ktera mela byt mou svagrovou, je zenou meho muze. jeste vice prekvapujici je to, ze tato zena i deti ziji v dome meho tchana a tchyne. nevim co mam delat, jak se chovat, co rict. jsem proste v soku. leta ziju ve lzi. vsechno byla jen hra.,,,manzel jeste nevi ze ja uz vim,,,.co ted?
Dobrý den,
hledám do TV pořadu ženu s negativními zkušenostmi ve vztahu s cizincem.
Prosím, spěchá.
vkzemánek@gmail.com
Ahoj. Nemáte některá z Vás zkušenosti s mužem kurdem ze Sýrie? Děkuji
Asi záleží jsk moc to má a náboženstvím a jak dlouho je v Evropě ![]()
@Anonymní píše: Více
No jestli se na tohle musíš ptát cizích lidí, tak se do žádného Kurda nepouštěj.
Logicky by to mělo dojít, že to je z části dost individuální. Záleží, jestli je v Evropě, co dělá momentálně, jaký zastává obecně hodnoty.
Jestli se do tebe zamiloval po 5 minutách psaní a už si tě chce vzít, tak jo, ruce od něj pryč. Protože tohle je typický ekonomický migrant, který vidí v tobě jen naivní oběť a chce se dostat hlavně snadno do Evropy jako příživník.
@pikola bydlí a pracuje v Rakousku cca 9let, není muslim, rodiče má v Německu, známé se již delší dobu, scházeli jsme se, bohužel jsem se vrátila zpátky do Čech, na chvíli jsme spolu přerušili kontakt. Noo a teď jsme se náhodou potkali, začali si psát, mě naskočili vzpomínky a mám toho plnou hlavu, jestli to zkusit vážněji, ale stejně mám tam někde v hlavě otazníky.
@Anonymní píše: Více
Vyprdni se na to, z toho nic dobryho nevyjde..
Muslima nebrat ať je jakkoliv skvelej, po čase se vybarvi a budeš litovat!
Píšeš, že není muslim, čili to se narodil do ateistické rodiny? asi ne, když je to Kurd ze Sýrie, tam to není ani možné. Když tedy už teď není muslim, tak se víry vzdal? v tom případě sám sebe odsoudil k trestu smrti, odpadnutí od víry se tak trestá. takový člověk často není přijímám ostatními Kurdy, rodina ho zavrhne, někteří jsou na útěku…na to fakt pozor. Zřejmě ti to jen tak řekl, že to „zase tak to muslimství nebere tak vážně“ apod. Ale to se může zcela nečekaně změnit a může se „rozvěřit“. Jednoznačně nebrat, moc veliké riziko. Oni tihle vlažní muslimové to tak prohlašují, protože žijí v sekulární zemi, tak jim za to jejich nevěření relativně nic nehrozí…ovšem v Sýrii, to musí být jiná písnička.
@Poustevnice Ty jsi nějaký odborník na Kurdy? Když žije v Rakousku a rodiče má v Německu tak možná v Sýrii ani pořádně nežil. A spousta Kurdů v Sýrii bojovala proti IS právě proto, že nechtěli žít v extrémismu. Kdyby byli všichni takoví fanatici tak se k nim naopak přidají, ne?
Sagvan Tofi je Kurd, Sámer Issa a herečky Issovy jsou ze Sýrie, žijí tam i křesťani.