Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chci vás poprosit o názor, na zimu budeme rekonstruovat náš byt 2+1, máme velký obývák cca 7 m, a ložnici přes 5 m, tak nějak nevím přesně, a chceme bud udělat v ložnici menší obývák a z obýváku ložnici a dětský pokojíček, místnost na půl cca 3,5 m každá, dceři je necelý rok takže ještě nepotřebuje tolik prostoru, a stejně pořád si hraje kde jsem já, tak je to akorát na spaní, zatím, anebo pokojíček místo ložnice a v obýváku by jsme měly i spaní, dost nad tím přemýšlíme co bude lepší, docela nám to komplikuje fakt, že je to řešení na 3-4 roky, do té doby už by jsme měly mít postaveno. V lednu plánujeme snažení o druhého potomka, takže ještě přemýšlím kam s postýlkou. Do té rozplené ložnice by se nevešla, a když by spinkal s Kájou vpokojíku tak se bojím aby se vzájemně nebudily.
díky za váš čas
ahoj, ja bych v mensi mistnosti udelala pokojicek a ve velke obyvak. Poridila bych rozkladaci gauc s kvalitni matraci pro vas na spani.
Ahoj,
tak právě jsme toto také řešili:) vyřešil to přítelův úraz, kdy nevlezl na postel a spali jsme v obýváku a už tu zůstali…
Takže zrovna dnes jsme malovali malýmu pokojíček, i když tam už je sám 10 měsíců, tak až teď jsme zrušili manželskou postel a koupili mu tam nábytek atd:)
A do budoucna s druhým také nevím, to ukáže čas… ale nejradši bych ho šoupla také do pokojíku… ale to uvidíme… pokoj máme menší než vy, máme cca 10m čtver. Tak ať se dobře rozhodnete ![]()
Ahoj ![]()
je lepší udělat v menší místnosti pokojíček. Dítě v ní stejně jen spinká a hrát si bude ve větším u tebe. Podle vlastní zkušenosti bych s druhým drobečkem počkala, než budete mít postaveno. Je to potom hrozný pres a starosti vše stihnout
. Já to znám, rekonstruovali jsme celý byt a skončili jsme 14 dní před termínem porodu. Byla to fakt honička, já byla jako pomeranč na nožičkách,
funěla jsem a měla jsem co dělat, abysme to dali dohromady. Ale zvládli jsme to, tak ti přeji hodně štěstí, ať nemáte honičku. A povede se vám to
![]()
A nechcete na to architekta? Nevim teda, jesti budete jen hejbat nabytkem, nebo delat nejake stavebni upravy.
Ja se desne vnucuji, on manzel porad shani praci, je krize.
Šmudlajs píše:
Ahoj, chci vás poprosit o názor, na zimu budeme rekonstruovat náš byt 2+1, máme velký obývák cca 7 m, a ložnici přes 5 m, tak nějak nevím přesně, a chceme bud udělat v ložnici menší obývák a z obýváku ložnici a dětský pokojíček, místnost na půl cca 3,5 m každá, dceři je necelý rok takže ještě nepotřebuje tolik prostoru, a stejně pořád si hraje kde jsem já, tak je to akorát na spaní, zatím, anebo pokojíček místo ložnice a v obýváku by jsme měly i spaní, dost nad tím přemýšlíme co bude lepší, docela nám to komplikuje fakt, že je to řešení na 3-4 roky, do té doby už by jsme měly mít postaveno. V lednu plánujeme snažení o druhého potomka, takže ještě přemýšlím kam s postýlkou. Do té rozplené ložnice by se nevešla, a když by spinkal s Kájou vpokojíku tak se bojím aby se vzájemně nebudily.díky za váš čas
Ahoj,
nemohla bys sem hodit nějaký nákres půdorysu a rozměry?
Jinak dobrý stránky na toto jsou:
http://forum.living.cz/viewforum.php?…
Pudloslava píše:
A nechcete na to architekta? Nevim teda, jesti budete jen hejbat nabytkem, nebo delat nejake stavebni upravy.
Ja se desne vnucuji, on manzel porad shani praci, je krize.
na ty jsem koukala, ale za ty peníze co bych dala za architekta můžu pořídit třeba dětskou palandu, takže se snažíme to vymyslet samy
ale kdyby mi zpracoval nějaký návrh na počítači, za hodně slušnou cenu tak proč ne
stavební úpravy budeme dělat jen v případě že se rozhodneme pro rozdělění obýváku
zkusím udělat plán snad to poznáte
určitě sem hoď půdorys a rozměry.Píšeš že obývák má 7m a ložnice 5m.Z toho člověk nic nevykoumá,víc pomůžou m2 ![]()
v obýváku je okno 190×140 a v ložnici je okno dvoukřídlé, klasické balkonové dveře a jedno stejně velké okno vedle toho
Šmudlajs píše:Pudloslava píše:
Ja se desne vnucuji, on manzel porad shani praci, je krize.na ty jsem koukala, ale za ty peníze co bych dala za architekta můžu pořídit třeba dětskou palandu, takže se snažíme to vymyslet samy
ale kdyby mi zpracoval nějaký návrh na počítači, za hodně slušnou cenu tak proč ne
a co je slusna cena? nejmin 200 kc/hod by si asi rekl
Šmudlajs píše:
je to jak od prváka ale nějak na to nemám vlohy
tak pokud je v mensim pokoji balkon, urcite bych tam nedelala detsky pokoj. A kdyz rozpulite ten vetsi, nebude ve vzniklem prostrednim pokoji tma? Myslim, ze do 4×4 obyvaku se vpohode vejde rozkladaci gauc pro vas na vyspani. Tak ja bych asi nepulila.
Taky by mi ta prace prisla takova zbytecna,kdyz se budete stehovat do sveho.
no právě toho balkonu se taky bojím, ale myslím že by se to dalo zabezpečit
když by jsme to rozpůlily tak by naše ložnice zůstala bez oken to si neumím představit, ale zase tady budou dvoje dveře, že tamto světlo šlo, taky je to jen na vyspání takže to v podstatě nevadí ale neumím sito představit
řešení je to asi na 3 roky, ale už to fakt potřebuje nějakou změnu, byt jsme dostaly jako svatební dar od manželovo babičky, máme tady sice svoje věci ale přece jenom 3 roky není tak krátká doba, a třeba ta rekonstruke zvýši o trochu cenu až ho budeme prodávat, nebo ho jen pronajmeme a budeme si přispívat na hypotéku