Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Niky,ale to musejí chtít oba a pokud je manžel hajzlík tak nic takového nepodepíše a stejně v tom bude tvoje máma namočená.
Zakladatelko vím jaké to je,ale zkus zavolat do banky oni ti řeknou kdo podal exekuci pak si zavolej na ten exekuční úřad a zkuste se domluvit na splátkovém kalendáři a určitě vyhoví pokud máš snahu platit,ale účet vám neodblokují až vše uhradíte,ale živ.minimum vám musejí nechat,ale to musíte řešit s nimi a rozhodně to nebude hned.
Jj,jak pise bamba…
hlavne nehrat mrtveho brouka,ale reagovat!To potom takhle dopada…
Je dobre vsechno resit,i kdyz treba penize na pokutu nemate,ale proste resit to,to se bere jako + a mohli jste mit uz davno vyresene kolik budete platit…
Urcite Vam museli prijit upozorneni,atd…pokud ne,je to divne!
Budete to muset zvladnout,a poprosit rodice,jestli zalozi…
Jeste bych rada rekla,ze bych myho chlapa „zabila“
podle me je tohle nezodpovednost!!!
Radeji zaplatit tech blbych 500kc a mit klid ,protoze za tohle to fakt nestoji!
A navic,pokud dostal pokutu,asi jel na cerno a tim padem opravnene! ![]()
sexyfraga
jj,jeji ex s tim souhlasi,byla neoblomna!A podeplat ji ,ze pujcky bere na sebe.
Proste clovek si musi rozmyslet koho si bere
protoze jak jsou dva manzele,musi byt vsechno rozhodnuto obema a ne aby si jedemn pujcoval a druhy nic nevedel
![]()
Psychicky ti nejlíp pomůže, když to budeš řešit, začneš jednat a nebudeš sedět s rukama v klíně. Bohužel ti tedy neporadím jak, nějaké návrhy tu už padly, nebo zkus na netu najít nějaké právní poradny, co fungují zdarma. Důležité je, zda to taky chce řešit manžel. Není to žádná sranda, chtít se vyhnout blbý pokutě, na to musí být snad právník a umět v tom chodit, takhle nezbývá než zaplatit. Držím palce, ať to vyřešíte.
Jeste chci napsat,ze jedne mamine z nasi diskuze prisla exekuce ted nekdy na 140tisic za pokutu ![]()
asi si delal magistrat poradek v pohledavkach ![]()
no upozornění na exekuci vám určitě přijít nemusela, řekla bych, že ani nemohlo, to by ta exekuce neměla smysl, exekutor nejdřív obstaví všechen majetek a pak rozesílá podklady, ale určitě vám muselo přijít upozornění, že jste nezaplatili tu pokutu a spousta lidí to neřeší, takže pak to končí takto kvůli pár korunám, určitě se nějak zkontaktujte s exekutorem…
Ahoj zakladatelko,
když se to, tak se to…
Já si říkám, že nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř.
S exekucí jako takovou nemám zkušenosti, jen vím, že se snad může strhnout opravdu velká část z platu a nechají jen zlomek!
Pravdou je, že by mělo před exekucí přijít nějaké vyrozumění, výzva nebo upomínka bez toho se mi to vše zdá velmi nepravděpodobné.
Jestli jen trochu můžeš, zajdi na příslušné úřady osobně, přístup je poté úplně o něčem jiném.
Dělat „nevidím, neslyším, nemluvím“ je nejhorší varianta a ničemu neprospěje!
Prosím, opravdu je to jen prosba, Ty, co zakladatelce radí otázkami:„Proč jste to nechali dojít tak daleko?To jste o ničem nevěděli?“ Aby byly trochu empatičtější, holt se stal průšvih a sama zakladatelka není v nejlepším rozpoložení.
Tak v prvé řadě byh chtěla říct že zakladatelka chtěla poradit a pomoci a né aby jste se na ní vrhly jako saně. né každej vydělává měsíčně 20 tisíc pokud jo tak to jste šťastný lidi. Prstě každej nemá peníze na všechno a pochopím když se někdy něco pose.e a není z čeho platit. Já jsem ráda že vůbec dáme s chlapem dohormady 20 000 a to s odřenýma ušima.I já mám dluhy jednou jsem půjčila jedné osobě peníze a nikdy se mi nevráily a co zmůžu nic papír mám podepsanej ale na právníky prachy nemám. A nebyla to malá částka. A i já mám exekuci prostě se stalo a určitě za to nebudu odsuzovat jiný. Každej by si měl zamést přes svým prahem a pak poučovat. Chápu zakladatelku jak jí je ale prosm vás chtěla pomoci a na větu !proč jste to neplatili atd" asi moc zvědavá není. Docela dobrá podpora fakt
Myslete si o mě co chcete je mi to fuk ale nemyslela jsem to nějak zle jen mi je zakladatelky líto.
Zakladatelko je mě to líto vím jak ti je mám to také. Určitě jak tu psaly tak zkontaktujte exekutora a domluvte se na splátkách nejsou to sice malé částky ale lepší než vybrat celej barák. Učitě se s něma dá domluvit jsou to také lidi (pokud nekápneš na nějakého magora). Je pravda že z pár korun to jsou najednou tisíce ale nic se nená dělat chybama se člověk učí a pořád se obviňovat že jse to měli udělat tak nebo tak je pozdě. Pro příště už bude člověk chytřejší. Teď to vím také že už nikdy nepůjčím nikomu ani korunu a hlaně né rodině…půjčila jsem 700 000 a platím to sama. Drž se a snažte se to vyřešit co nejdříve
držím palce at to dobře dopadne
Snaž se něco dělat. Díky té exekuci máš dost i co, to je na depresi nejlepší lék. Vzhledem k tomu, že ten dluh není (ZATÍM) astronomický, budeš mít i pocit, že za pár měsíců bude líp, což ti pomůže.
Zakladatelko, ptala ses taky, že by vám na účtu měli nechat nějaké peníze pro vaši potřebu (psala jsi nezabavitelná částka). Banka by vám měla umožnit vybrat dvojnásobek životního minima, viz
§ 304b o.s.ř.
(1) Zákazy uvedené v § 304 odst. 1 a 3 se nevztahují na peněžní prostředky do výše dvojnásobku životního minima jednotlivce podle zvláštního právního předpisu80c). Má-li u jednoho peněžního ústavu povinný více účtů, použije se věta první pouze u jednoho z těchto účtů.
Jen se mě moc nezdá částka 50 tisíc za nezaplacenou pokutu v MHD… to se většinou na takovou výši nevyšplhá. Pokuta je max. 1000 kč plus jízdenka, náklady právního zastoupení cca 8000 Kč, odměna za exekutora nemůže přece dělat cca 40.000 Kč (odměna je 15% z dlužné částky plus hotové výdaje). Buď jde o šíleně starý dluh, kde mu pořád naskakují úroky z prodlení (pak je zde otázka promlčení!!!) nebo o jednu jízdu na černo jít nemůže…
Zvažte teda, jestli není dluh promlčený!
Zakladatelko, to je právě na těch finančních potížích to nejzáludnější, že nejen, že to člověka omezuje fyzicky (nemůže si koupit co chce nebo potřebuje), ale děsně to deptá psychicky a může se to podepsat i na vztazích v rodině ![]()
Já osobně, když se něco nedaří a mám z toho špatnou náladu, tak mám ve zvyku to „nechat vyhnít“ a ono se to vyřeší samo. Bohužel, finanční tíseň je to jediné, na co tahle taktika neplatí!!! ![]()
Nejvíc mi pomůže, když si prostě (nejlíp spolu s partnerem) v klidu sednu a udělám tabulku (excelovou
nebo papírovou) a počítám…
Udělám plán, co podnikneme za týden, za měsíc, jaké máme vyhlídky za rok nebo za tři roky… vymyslím, kde ušetřím, kde se nějaké peníze objeví… Je pak výborné, když dojdeš k tomu, že sice příští 2 měsíce budou problémové, jeden další rok se bude dost šetřit, ale že je vyhlídka, že za 2 roky už bude i na dovolenou. Tohle mi vážně pomáhá nejvíc a když je u toho i partner, je ta podpora pak vzájemná a zlepšení nálady obecné.
Při těch kalkulacích je dobré vyšťourat i blbosti - třeba jdu juknout na elektroměr - porovnám ho s minulou fakturací a spočítám, že až (třeba příští měsíc) přijde vyúčtování, tak budeme mít min. 1tis přeplatek…a to hned zvedne náladu a máš pocit malé výhry ![]()
Ahoj zakladatelko,nevím proč ostatní rozebírají jakým způsobem se máš řešit svou dlužní situaci když ty voláš hlavně pro pomoc psychickou.Snad tě ostatní příspěvky neodradí a přečteš si ten můj.Je uplně jedno jakým způsobem ses dostala do situace z které máš ted deprese.Já jsem se také sama dostala do uplně banální situace s kterou jsem ke všemu souhlasila a myslela že to zvládnu ale pak jsem to prostě nezvládla a upadla do deprese.A to šlo pouze o přestěhování se ke tchýni,z duvodu prodeje a opravy druhého domu.takže nejprve zajdi k obvodákovi a řekni že máš deprese apotřebuješ pomoc,budeš si připadatasi blbě a to je ten první krok.Jestli máš dobrého dr.Třeba ti pomůže nasazením nějakých antidepresiv,nebo tě pošle k psychiatrovi,ničeho se neboj objednej se.Nemusíš nikde popisovat jakým způsobem se sdo deprese dostala,jen budou řešit jak se u tebe proevuje atak.Až ti antidepresiva začnou působit určitě budeš mít víc síly,a čistou hlavu celou situaci řešit.Já kdybych věděla že mi antdeppres.tak pomůžou jedla bych je už dávno před tím než jsme se stěhovali,ušetřila bych si mnoho bezradných dní.Přeji ti aŤ se ze všeho nějak dostaneš.A snad ti má odpověď bude aspoň trochu nápomocná.
Nevím, jestli to zakladatelku uklidní, ale dluhy v řádu desítek tisíc korun mám taky. A k tomu práci, která moc nevynese. Tak jsem se holt uskromnil a snažím se inspirovat i tady, jak ušetřit ještě víc. A doufám, že za pár let bude líp.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebuju pomoct. Nějak se to na mě všechno padáTenhle měsíc manželovi nepřišly peníze na účet - v bance jsme zjistili, že to byla exekuce.Ale doteď jsme se tam nedovolali a na místě nikdo není. Máme dluhy asi padesát tisíc kvůli manželově neschopnosti z mládí
S tím jsem byla smířená,ale do toho teď odtah auta- úplně zbytečný -za dva tisíce, takže už si budu muset pučit od našich.. Jsme zdraví, to jo.. Ale už to na mě všechno padá a já mám pocit, že už to nezvládnu.Taky jsem teď často hysterická a přehnaně vybuchuji. Poraďte prosím, jak přežít tohle těžké období
mohu se zeptat oni vAm nedali predem vedet ze mate exekuci na ucet?