Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, potřebovala bych radu, malý má se školkou jezdit do solné jeskyně a máme si proto sehnat bílé punčochy. Na mou otázku zda to musí být opravdu bílé, protože je nemůžeme sehnat odpověděla učitelka ano, je to tu snad jasně napsáno, ale odmítala říct proč, jen vcelku agresivně vyjela že všechny maminky si to oblečení sehnaly, tak si ho mám sehnat taky. Na WWW o solných jeskyních vidím jen info o bílých ponožkách, jak je to tedy se zbytkem oblečení tam? ![]()
dcera chodila se školkou do solné jeskyně a mohli jít teda v čemkoliv,byli tam i tchánovci s dcerou a taky šli v normálním civilu ![]()
Tak já s malou chodívám do solné jeskyně docela často a bílé ponožky jsme neměly nikdy. Je pravda, že když jsem si na sebe vzala něco tmavého, nedejbože přímo černé kalhoty tak jsem byla opravdu hodně špinavá od té soli, i to šlo špatně dolu. Takže zřejmě důvod proč vyžadují bílou je tento, nic jiného mě nanapadá. Jinak já do jeskyně malé dávám (a i u ostatních dětí jsem to tak viděla)nějaké tepláčky nebo punčocháče a na ně ještě teplé ponožky, barvu jsem nikdy neřešila ![]()
Nechápu, protože se opravdu chodí v civilu. U nás doporučují toto: Oblečen vzdušné, bavlněné, volné, lépe s dlouhým rukávem a nohavicemi. Spíš jde zas o nějaký výmysl.
nám doporučovali ať si vezmem nějaké oblečení ve kterém chodíme doma,protože ta sůl se dostane do toho oblečení a je dobré ho pak doma nosit po návštěvě z jeskyně,protože pak ještě pár dní má ta sůl účinky
Já chodím s malým do jeskyně pravidelně. Nikdy nám nediktovali, co máme a nemáme mít na sobě. V čem jsme přišli, v tom jsme šli dovnitř.. Jen teda boty dolů.. takže buď přezůvky nebo v ponožnách či naboso.
Dětská Dr. mi doporučila, abych malého po skončení převlékla do něčeho jiného, jelikož ta sůl prý oblečení navlhne a pak venku snáze prostydne… no nevím, já ho nepřevlékám.. chodím s ním pár kroků do auta..
Já chodila s neteří do solný jeskyně a museli jsme si s sebou brát čistý pončocháčky, tak jsem jí převlíkla, po solný jeskyni zase zpátky. Ale nikdo nám neříkal, jakou barvu mají mít a upřímně mi to přijde blbost
. Já tam chodím normálně v tom, v čem venku,… to je jako kdyby ti řekli, že tam máš chodit v bílých teplákách
, ale jedině bílých… no možná ten předpis dostali ze SJ a učitelka je agresivní, protože se jí na to pochopitelně každej ptá…
![]()
Chodíme do jeskyně celkem často a normálně se tam válim v džínách a dostanu na nohy igelity(minule jsem trubka šla v těch igelitech přes pul Plzně
)
Malej nosí taky normální oblečení.tepláky má jen tmavé a nosí tam bačkurky
Ahoj, jsem majitelkou solne jeskyne.
My doporucujeme pro deti pohodlne obleceni ktere neni skoda aby se prosolilo. Nejlepe s sebou vzit nahradni a prevlict dite, aby v tech navlhlych a slanych teplakach pak nechodily po venku. To, ze nekdo doporucuje pak v tom obleceni chodij prijde mi prinejmensim divne.
Ja jak tam chodim casto, tak i 3× za den menim ponozky, je to dost neprijemne v nich pak byt. Sul je sama o sobe agresivni, kdyz se dite hraje v soli jako na pisecku a ma nejakou odreninu, tak ho to i stipe. A „promachane“ a nacucle soli obleceni vubec nemusi byt prijemne pro to dite, a je ve vlhkem obleceni zima.
Zduvodnim, proc asi chteji bile obleceni (ponozky).
V solne jeskyni nejde moc dobre uklizet. Vzduch a vsechny predmety se dezinfikuji specialni lampou. S pomoci ventilacniho systemu se vzduch pravidelne meni. Ale veskere predmety, co tam donesete a pohodite se nedaji z te vrstvy soli vyluxovat ci zamest.
Jen vyzbirat. A kazde ponozky, teplacky nechavaji mala vlakna, nitky, mikro chlupky, ktere se moc vyzbirat nedaji. Takze cerne ponozky ty vlakna maji cerna. a jsou vice videt . sice je pak vse vydezinfikovane, ale ve vrstve soli cerne tecky delaji to, ze vypada spinavejsi. Asi tak
Alina.