Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Super jednoduchy krem, fakt nepreslazeny, lehky: vana tvarohu, zakys smetana, slehacka, pul pytliku pudingu ole bez vareni, trochu cukru- vyslehat a je to
![]()
Ahoj. Já mám nejradši tvarohovou šlehačku - vyšlehat šlehačku a vmíchat vaničkový tvaroh (dávám 1:1, ale poměr jde upravit podle vaší chuti). Korpus dělám piškotový, podélně rozříznu, namažu tvarohovou šlehačkou a naskládám ovoce - kompotované jahody, meruňky, broskve, mandarinky, mražené nebo čerstvé maliny či borůvky. Tvarohovou šlehačkou potřu pak i povrch dortu a celý dort poleju čokoládovou polevou - přivedu smetanu ke šlehání k varu, odstavím a do toho nalámu čokoládu (hořkou + mléčnou v poměru 3:1). Na 200 ml šlehačky dávám cca 200 g čokolády. Pak už se to jen míchá do rozpuštění čokolády. Poleva je moc dobrá a dort s ní se snadno krájí. Zdobím bombony nebo lentilkami. Na bok lepím cukrářské piškoty nebo plněné trubičky).
Nebo rychlejší nepečený dort - do dortové formy nebo misky vložím potravinovou folii (aby pak šel dobře vyndat) a střídavě dávám vrstvu piškotu a tvarohové šlehačky s ovocem. Polévám čokoládovou polevou nebo navrch naliju vrstvu pudinku.
Na fotce je nepečený dort o průměru cca 20 cm.
@Moise Tak jsem to našla http://www.mimibazar.cz/recept.php?….
A je fakt výbornej a lehkej. Jako krém j dobrá i domácí pařížská šlehačka. Dáš do rendlíku šlehačku a nalámeš čokoládu. Necháš rozpustit, vychladnout a do druhýho dne šoupneš do ledničky. Pak vyšlehat se ztužovačem, moc dobrý. Čím kvalitnější čokoláda, tím líp. Dělávala jsem s ledovýma kaštanama, ale od té doby, co začali přidávat do té čokolády to lepidlo, tak Orionku prostě nekupuju. Čokolády už kupujeme jenom v Lidlovi, protože tam není lepidlo ani palmovej olej a nejsou přehnaně drahý jako třeba Lindt.
Tak už se chladí. Vypadá strašně
, ale malej je nadšenej. Použila jsem korpus podle receptu od @MarketaJ a krém s mascarpone od @Amys, ten mi málem sežrali samotnej
![]()