Jak upravujete nové formičky

378
8.12.10 12:19

Jak upravujete nové formičky

Ahojky, koupila jsem si formičky (košíčky) a teď přemýšlím, co s nimi. Co děláte Vy? Umyjete (jen teplou vodou nebo i Jarem)? Vymazáváte čím (olejem,…)? Starší formičky mi jsou jasné, nemýt, jen vytřít ubrouskem (aby se těsto nepřichytávalo), ale nevím, co s těmi novými - poraďte prosím. Děkuji :srdce: Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
8.12.10 12:28

Já myju vždycky všechny formičky. Bych to pak z toho druhý rok nemohla jíst, kdyby to nebylo umyté=/, kartáčkem a jarem.
Vymazávám taky pokaždé. Vyklápí se bezvadně=)
Většinou mám v těstě Heru a mažu máslem, pravděpodobně by to fungovalo i naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
8.12.10 12:44

Umývám-ale jen vodou.Formičky se jarem nemají umývat,jen teplou vodou.Vymazávám jak co podle receptu.Mám recepr na pracky a na ně nevymazávám ani nevysypávám .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
8.12.10 12:50

Nové formičky umeju teplou vodou, možná s kapkou jaru. Před prvním pečením bymažu sádlem a pak mažu podle testa jak se přichytává, někdy už není potřeba mazat.
Staré formičky otřu vlhkým hadrem a zas podle těsta. Po dopečení je umyju v teplé vodě s více kapkama jaru :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
8.12.10 13:03

Opláchnu vodou teplou. A mám olej ve spreji, tak tím je vystříkám. Po použití je hodím do teplé vody,umeju, popř použiju kartáček když se náhodou někde přichytí, a uložím na další rok.

• Citovat
  • Upravit
30308
8.12.10 13:41

Já je před prvním použitím pořádně umyju jarem a pak je myju i po použití jarem. Nic nevymazávám a krásně se to vyklápí. Vymazávám vlastně jen vanilky, ty jdou ven špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
8.12.10 14:00

Myla jsem vždycky i staré formičky, které si kupovala před lety moje máma, normálně horkou vodou a jarem. Vymazávám je rozehřátou Herou, ona ve formičce hned ztuhne, takže se nepatlá jako třeba olej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
8.12.10 14:23

My jsem jednou půjčili formičky sousedce a ta je jen vytřela. Pak jsem v nich pekli a i to cukroví co se běžně krásně vyklápí z nich nešlo vyndat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí