Jak udělat perníkovou chaloupku

3112
7.12.10 15:11

Jak udělat perníkovou chaloupku

Ahoj.
Koupila jsem v Kaufu Perníkovou chaloupku a zjistila sem,že tam není český návod a německy neumim :zed:

Jsou tam upečené perníkové části,věci na zdobení a prý k tomu porřebuju ještě práškový cukr,vejce a párátka.

Ale už tam nepíšou jak a čím to slepit dohromady.

Poraďte prosím,díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Peo
6738
7.12.10 15:34

Pate, lepí se to glazurou (polevou) vyrobenou právě z cukru a vaječného bílku. Na 1 bílek cca 140 g práškového cukru, pár kapec citronové šťávy nebo octa a ušlehat do husté polevy (opravdu poctivě cca 20 minut). Párátka zapícháš do spodního dílu a na to připíchneš stěny, které budeš mít ještě pomazané polevou. Takže máš dva systémy jištění. Mrkni na net, bude to tam určitě i nafocené.
Např. tady:
 http://www.rominska.cz/…ad_house.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
7.12.10 15:39

Tak já jsem nikdy párátka nedávala a držely krásně..Jen slepené polevou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
7.12.10 16:15

Ahoj. Párátka taky nedávám (i bych se bála, že je pak zapomeneme vyndat - nebo ten, komu ji dávám). Když jsem dělala velké chaloupky, tak jsem lepila postupně po jedné stěně a vždycky něčím jako podložila, aby to drželo (stejně tak i potom šikmé střechy).

Důležité je nejdřív nazdobit a pak až lepit. A na tu bílkovou polevu dost záleží, jaký cukr dáš. Já kupuju v Albertu (myslím, že je tam napsané Elán do života, má to fialový text a kg stojí asi dvacku), už ho neprosívám a nemíchám nijak dlouho. Poleva je krásně hladká a krásně se s ní zdobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
7.12.10 16:43

Holky díky za tipy.
Jen ten citron nemám,nebude to držet jen s cukrem a bílkem?

A nejdřív tedy mám nazdobit a pak teprve slepovat?
Myslela sem že jí slepím a pak to nechám zdobit děti,to by nedrželo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
7.12.10 16:52

tak já si to svázala nitkou kterou jsem pak po slepení bílkem odstranila,ale než se to upeče musí se samo udělat dírečky,pak jsem nazdobila a nakonec poslepovala…přidávám foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
7.12.10 16:55

další strana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
7.12.10 16:56

• načítám...