Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj.
Koupila jsem v Kaufu Perníkovou chaloupku a zjistila sem,že tam není český návod a německy neumim ![]()
Jsou tam upečené perníkové části,věci na zdobení a prý k tomu porřebuju ještě práškový cukr,vejce a párátka.
Ale už tam nepíšou jak a čím to slepit dohromady.
Poraďte prosím,díky
Pate, lepí se to glazurou (polevou) vyrobenou právě z cukru a vaječného bílku. Na 1 bílek cca 140 g práškového cukru, pár kapec citronové šťávy nebo octa a ušlehat do husté polevy (opravdu poctivě cca 20 minut). Párátka zapícháš do spodního dílu a na to připíchneš stěny, které budeš mít ještě pomazané polevou. Takže máš dva systémy jištění. Mrkni na net, bude to tam určitě i nafocené.
Např. tady:
http://www.rominska.cz/…ad_house.php
Tak já jsem nikdy párátka nedávala a držely krásně..Jen slepené polevou..
Ahoj. Párátka taky nedávám (i bych se bála, že je pak zapomeneme vyndat - nebo ten, komu ji dávám). Když jsem dělala velké chaloupky, tak jsem lepila postupně po jedné stěně a vždycky něčím jako podložila, aby to drželo (stejně tak i potom šikmé střechy).
Důležité je nejdřív nazdobit a pak až lepit. A na tu bílkovou polevu dost záleží, jaký cukr dáš. Já kupuju v Albertu (myslím, že je tam napsané Elán do života, má to fialový text a kg stojí asi dvacku), už ho neprosívám a nemíchám nijak dlouho. Poleva je krásně hladká a krásně se s ní zdobí.
Holky díky za tipy.
Jen ten citron nemám,nebude to držet jen s cukrem a bílkem?
A nejdřív tedy mám nazdobit a pak teprve slepovat?
Myslela sem že jí slepím a pak to nechám zdobit děti,to by nedrželo?
tak já si to svázala nitkou kterou jsem pak po slepení bílkem odstranila,ale než se to upeče musí se samo udělat dírečky,pak jsem nazdobila a nakonec poslepovala…přidávám foto