Recept zeleninový salát

3627
6.12.10 22:26

Recept zeleninový salát

Holky,
recepty na zeleninový salát. Já nemám vůbec nápady, něco jednoduchého, ale opravdu dobrého. recepty sem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
xxZuzana
6.12.10 22:31

salát z Tesca - v sáčku už natrhaný, skvělý a levný (mají i jinde, trochu dražší) +

konzerva tuňáka v oleji nebo vlastní šťávě a nadrobno šalotka nebo klasická cibule. Chlap si to okoření natalíři pepřem a chilli

ten samý salát s mozarellou a třeba rajčaty, nebo i uzeným lososem, nivou… co je v lednici

• Citovat
  • Upravit
xxZuzana
6.12.10 22:35

ä úplně super je balsamiková „omáčka“ - mají bílou i červenou, z balsamikového octa se dělá, je hustá a sladko kyselá. Stačí pak salát a do něj cokoliv, nebo jen samotný + tohle super balsamiko.

mají ho mimo jiné opět v tescu, za 80,– (+ -)

• Citovat
  • Upravit
3040
6.12.10 22:36

Tak já dělám úplně jednoduchý. Jakýkoli zelený salát, papriku, rajče, okurku, sůl, pepř, citronová šťáva a hodně olivového oleje.Když mám přidám sýr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
6.12.10 22:41

Dneska jsme měli natrhaný ledový salát s nějakou zálivkou (od oka salátové koření, olej, trochu octa, sůl a cukr), mrkev, kukuřice a fazole z plechovky. K tomu bagetu s máslem a blaťáckým zlatem a mňam.
Anebo se do toho ledovýho salátu může přidat ještě osmažený kousky kuřete, olivy a takovej ten tvrdej italskej sýr na hoblinky (teď mi vypadlo, jak se jmenuje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3389
6.12.10 22:49

rajčata okurku papriku ledový salát..k tomu přidám takove to italské koření ty zalivky a bud to teda smichat s citronem a olejem anebo to smicham s jogurtem..to same s tou koprovou..a nebo salát zase stejná zelenina akorát tam dam jen trochu oleje sul citron a pak takovouzalivku z granatoveho jablka..v praze to jde koupit v obchdě s tureckym a nebo arabskymi potravinami…tak ho uplne miluju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
6.12.10 23:58

tak třeba jen ze zelí s koprem či česnekem jak kdo má rád…
recept - nakrájíte na jemno zelí… osolíte asi lžičkou soli a vymačkáte šťávu z jednoho citronu, přidáte asi tři až pět lžic cukru a troška olivového oleje… a rukama mačkáte… opravdu poctivě… na závěr dáte kopr - nejlépe čerstvý či z mrazáku… nebo česnek utřený na jemno… popř. nakrájenou papriku…
s koprem to vypadá takhle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
6.12.10 23:59

pak dělám jen ledový salát či obyč salát s troškou citronové šťávy, cukru a olivového oleje a jeden bílý jogurt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
7.12.10 00:02

nebo mišmaš s jogurtem či dresinkem…
nakrájím zeleninu jakou máme rádi - rajče, paprika, okurka, zelí, zakápnu citronem, olivový olej, trošku cukru… promíchám a zamíchám jaogurt bílý či dresink - jsou různé stačí si vybrat..
a do tohohle jsem dala i sterilované velké fazole může být kukuřice, hrášek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
7.12.10 07:38

Náš oblíbený-ledový salát,cukr,sůl,ocet,balsamický ocet,kukuřice bonduelle / je nejlepší / salátové koření od vitany a k tomu obměny-jednou tuňák kousky,podruhé kuřecí kousky osmahnuté,nebo mozarelu,nebo lučinu do salátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
7.12.10 08:06

Můj recept - čínské zelí nakrájet na proužky, pokapat citronem nebo olivovým olejem, do toho přidat rajčata na malé kousky, papriku na malé kousky a nastrouhat balkánský sýr.

Zálivka - zakysaná smetana s česnekem s kapkou sojové omáčky.

Změna - místo balkánského sýru, normální tvrdý sýr, ananas z konverzy plus osmaženou slaninu :) nebo kuřecí maso. Případně ze starých rohlíku krutony.

Druhý salát - klasický šopák - tzn. co je doma nakrájet, osolit, opepřit a dát tam zase zálivku s česnekem.

Třetí salát - ledový salát s nastrouhaným balkanským sýrem, s česnekem a zalité troškou olivového oleje.

• Citovat
  • Upravit
Mi24
22.5.14 20:33

Máte nějaký napád na fazolový salát? Nějaký dobrý, ne moc složitej, ale zas ne moc jenoduchej v podobě fazole, nakrajená cibule, olej a ocet co jsem povětšinou našla na netu.

• Citovat
  • Upravit
2836
22.5.14 21:05

@anubis25
U nás je v oblibě fazole, žlutá paprika, šalotka/cibule, balkán, čerstvý koriandr, pepř a trocha olivového oleje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
22.5.14 21:08

@anubis25 dělávala jsem ze soji v nálevu, ale z fazolí to bude obdobné

paprika, okurka, rajče, trochu cibulky (někdy u vařené vejce na kousky)a jako pojidlo lučina
ten nálev lučinu rozředil a bylo to fajn, majolky netřeba
když budeš dávat jen vařené fazole tak tu lučinu mírně naředit/rozpatlat s mlékem, jogurtem nebo majolkou dle stravovacích preferencí

samo že sůl a pepř

Příspěvek upraven 22.05.14 v 22:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
22.5.14 22:11

U nas mel uspech testovinovo fazolovej. Mela jsem takovyty hodne velky strakaty fazole 1:1 s vychladlymi testovinami. cibulku na prouzky zesklovatet, zasypat cukrem, zkaramelizovat, zakapmout octem nechat odparit. Do tohohle zakladu zamichat pokrajenou cerstvou zeleninu co dum da - rajcata, papriky, ledovej salat, cerstva cibulka. Spojit jogurtem, sul, pepr, tymian, olivovy olej dle chuti. Kdyz budete chtit joo hyrit, lze pridat lzici majolky a uvarena vajicka. Salat mel u nas ohromny uspech :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí