Pomoc - vosí hnízda

26
6.12.10 15:27

Pomoc-VOSÍ HNÍZDA

Holky,mám těsto na vosí hnízda,i tu formičku,ale když jí chci otevřít a hnízdo vyndat,tak je to přilepené a nejde to vyndat.Co mám dělat?Jo,trochu jsem to vysypala cukrem,ale stejně nic :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1703
6.12.10 15:29

já s nima bouchám o stůl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
6.12.10 15:29
kapa píše:
Holky,mám těsto na vosí hnízda,i tu formičku,ale když jí chci otevřít a hnízdo vyndat,tak je to přilepené a nejde to vyndat.Co mám dělat?Jo,trochu jsem to vysypala cukrem,ale stejně nic :nevim: :zed:

a formičky si vymazala než si tam dala tu směs?Já je teda nikdy nedělala,ale vymazat se musí vše né? :lol:
Já bych uvítala recept:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
6.12.10 15:30

Jediné co mě napadá vysypat formičku cukrem. Ještě by možná pomohlo přidat do těsta trošku piškotů, jestli není to těsto moc měkký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
6.12.10 15:30

Ahoj. První úlky mi jdou vždycky špatně, zkus jich udělat víc a uvidíš. Jaký cukr tam dáváš? Krupice je lepší, ale někomu vadí pak to skřípání (mně ne, spíš naopak :D ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
6.12.10 15:31

Já ničím nemažu, jen počítám s tím, že to nejdřív nejde, takže prvních pár zničím a pak dělám znovu. A jak jsem psala, od té doby, co mi kámoška radila krupicový cukr, tak to jde pak už samo :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
6.12.10 15:32

Pokud se ti to lepí tak zkus do těsta přidat piškoty :) - já s tím bojovala loni, kdy jsem je dělala poprvé, a nakonec jsem zvítězila a měli jsme jich dost hezkých.

A moučkový cukr dovnitř - hodně cukru :)

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
6.12.10 15:34
hkac píše:
Já ničím nemažu, jen počítám s tím, že to nejdřív nejde, takže prvních pár zničím a pak dělám znovu. A jak jsem psala, od té doby, co mi kámoška radila krupicový cukr, tak to jde pak už samo :palec: .

Aha, tak koukám že i krupicový cukr, to jsem teda ještě nikdy neslyšela :) - ale pokud to funguje tak proč ne.

• Citovat
  • Upravit
14535
6.12.10 15:34

Formičku vysypáváme klasicky moučkovým cukrem, ale ty první jdou vždycky hůř. Taky je dobrý si udělat z těsta kuličku, tu namočit do moučkového cukru a pak teprve nacpat do formičky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
6.12.10 15:36

Holky díky,no trochu jsem to vymazala a dávám tam krupici.No zkusím,snad to půjde dobře.No ai bych to neměla psát,ale těsto jsem dělala od dr.otker-nepečené cukroví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
6.12.10 15:36
Terrad píše: …je dobrý si udělat z těsta kuličku, tu namočit do moučkového cukru a pak teprve nacpat do formičky. :wink:

Tenhle postup taky používám a je asi nejosvědčenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1859
6.12.10 15:40

Já si udělám směs moučkového cukru s vanilkovým, do toho naházím kuličky těsta a pak už šup do formičky, samltnou formičku nevysypávám. Těsto rozhodně vychlazený z ledničky. Nikdy jsem problémy s lepením neměla.

Nevím jaký máš těsto, ale jestli se hodně lepí tak asi přidat víc piškotů a dobře vychladit.

Příspěvek upraven 06.12.10 v 16:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
6.12.10 15:42

Holky hurá :dance: tak jsem začala dělat kuličkya vyválela je v mouč.cukru a jde to bezvadně.DÍKY VŠEM JSTE BEZVA. :palec: :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
6.12.10 16:45

já rofmičku vymáznu mastným prstem, vysypu cukrem a jde to vyklepnout vždycky krásně (max bouchnu hranou o stůl)
vymyzat stačí tak každý 5-6× kousek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřih. stáňa
6.12.10 17:02

holky, prosím poraďte. omlouvám se, že to není k dotazu, ale také potřebuji poradit. vloni jsem dělala hnízda a plnila je máslovou směsí, jenže nebyly moc dobrý, jakmile ztuhly, tak ztuhlo i to máslo a jíst kus másla se mi teda nechtělo, nebylo to dobrý, takže jsem je letos plnila vaječnákem. jenže po ztuhnutí se ten vaječnák vsáknul do toho těsta a ve vnitř nic nebylo..co s tím? myslela jsem, že hnízda budou krásně plněná a ono se to všechno vsáklo a vůbec tam ten vaječnák nebyl cítit :-(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii