Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky,mám těsto na vosí hnízda,i tu formičku,ale když jí chci otevřít a hnízdo vyndat,tak je to přilepené a nejde to vyndat.Co mám dělat?Jo,trochu jsem to vysypala cukrem,ale stejně nic
![]()
kapa píše:
Holky,mám těsto na vosí hnízda,i tu formičku,ale když jí chci otevřít a hnízdo vyndat,tak je to přilepené a nejde to vyndat.Co mám dělat?Jo,trochu jsem to vysypala cukrem,ale stejně nic![]()
a formičky si vymazala než si tam dala tu směs?Já je teda nikdy nedělala,ale vymazat se musí vše né? ![]()
Já bych uvítala recept:-)
Jediné co mě napadá vysypat formičku cukrem. Ještě by možná pomohlo přidat do těsta trošku piškotů, jestli není to těsto moc měkký.
Ahoj. První úlky mi jdou vždycky špatně, zkus jich udělat víc a uvidíš. Jaký cukr tam dáváš? Krupice je lepší, ale někomu vadí pak to skřípání (mně ne, spíš naopak
).
Já ničím nemažu, jen počítám s tím, že to nejdřív nejde, takže prvních pár zničím a pak dělám znovu. A jak jsem psala, od té doby, co mi kámoška radila krupicový cukr, tak to jde pak už samo
.
Pokud se ti to lepí tak zkus do těsta přidat piškoty
- já s tím bojovala loni, kdy jsem je dělala poprvé, a nakonec jsem zvítězila a měli jsme jich dost hezkých.
A moučkový cukr dovnitř - hodně cukru ![]()
hkac píše:
Já ničím nemažu, jen počítám s tím, že to nejdřív nejde, takže prvních pár zničím a pak dělám znovu. A jak jsem psala, od té doby, co mi kámoška radila krupicový cukr, tak to jde pak už samo.
Aha, tak koukám že i krupicový cukr, to jsem teda ještě nikdy neslyšela
- ale pokud to funguje tak proč ne.
Formičku vysypáváme klasicky moučkovým cukrem, ale ty první jdou vždycky hůř. Taky je dobrý si udělat z těsta kuličku, tu namočit do moučkového cukru a pak teprve nacpat do formičky. ![]()
Holky díky,no trochu jsem to vymazala a dávám tam krupici.No zkusím,snad to půjde dobře.No ai bych to neměla psát,ale těsto jsem dělala od dr.otker-nepečené cukroví.
Terrad píše: …je dobrý si udělat z těsta kuličku, tu namočit do moučkového cukru a pak teprve nacpat do formičky.
Tenhle postup taky používám a je asi nejosvědčenější.
Já si udělám směs moučkového cukru s vanilkovým, do toho naházím kuličky těsta a pak už šup do formičky, samltnou formičku nevysypávám. Těsto rozhodně vychlazený z ledničky. Nikdy jsem problémy s lepením neměla.
Nevím jaký máš těsto, ale jestli se hodně lepí tak asi přidat víc piškotů a dobře vychladit.
Příspěvek upraven 06.12.10 v 16:10
Holky hurá
tak jsem začala dělat kuličkya vyválela je v mouč.cukru a jde to bezvadně.DÍKY VŠEM JSTE BEZVA.
![]()
já rofmičku vymáznu mastným prstem, vysypu cukrem a jde to vyklepnout vždycky krásně (max bouchnu hranou o stůl)
vymyzat stačí tak každý 5-6× kousek
holky, prosím poraďte. omlouvám se, že to není k dotazu, ale také potřebuji poradit. vloni jsem dělala hnízda a plnila je máslovou směsí, jenže nebyly moc dobrý, jakmile ztuhly, tak ztuhlo i to máslo a jíst kus másla se mi teda nechtělo, nebylo to dobrý, takže jsem je letos plnila vaječnákem. jenže po ztuhnutí se ten vaječnák vsáknul do toho těsta a ve vnitř nic nebylo..co s tím? myslela jsem, že hnízda budou krásně plněná a ono se to všechno vsáklo a vůbec tam ten vaječnák nebyl cítit ![]()