Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, jdu za vámi s prosíkem o radu. Ráda bych letos udělala pro spolužáky dětí do školy a školky perníčky a chtěla bych je ozdobit barevnou polevou. Poradíte mi, jak na to? Barvičky mám ty gelové Wilton, ale ještě nikdy jsem s nimi nepracovala.
Máte některá zkušenost, jak jimi obarvit bílkovou polevu na zdobení perníčků? Zajímalo by mě,
Díky moc a přeji pohodové a vydařené pečení i zdobení.
juma
nejlepsi davkovani je na spejli nebo paratkem, staci malilinkato
Tak obecně cokoliv vlhkého po uschnutí zesvětlá…
A dávkování nevím, mám práškové barvivo, ale fakt jen pomaličku, vyzkoušet a když tak dobarvit.
Ahoj. Taky mám ty gelové barvy a barvěj opravdu krásně. Třeba modré stačí fakt maličko, jak tu psala už předemnou, stačí lehce namočit špejli a rozmíchat třeba v hrníčku. Ale na sytější červenou je potřeba více. Lepší dát méně a přibarvit než to přehnat napoprvé. Ale jsem s nima moooc spokojená, ty práškový mi nevyhovovaly, tyhle nezředěj polevu a jsou krásně syté
No a co se týká změny barvy po uschnutí, tak bych řekla, že nijak výrazně se nemění, maličko, ale fakt trošku zesvětlá.
Nevíte prosím, jestli se dá koupit už hotová barevná poleva na cukroví? Nebo něco barevného, čím se dá kreslit a po uschnutí to zatuhne? Potřebuju udělat kresbu na linecké cukroví a mám sice koupené barvy v prášku, ale moc se mi s tím nechce dělat, raději bych si ušetřila práci s přípravou. Děkuji ![]()
Dekorační trubičky: http://www.oetker.cz/…4-barvy.html
Tubičky, ne trubičky. Trubka jsem já. ![]()
@PetraJ Děkuju, přesně to potřebuju! a zaschne to po aplikaci? Aby to nezůstalo jen jako krém.
@Lizzi píše:
@PetraJ Děkuju, přesně to potřebuju! a zaschne to po aplikaci? Aby to nezůstalo jen jako krém.
Já to nikdy neměla, ale myslím, že je to právě normální bílková poleva, takže by to mělo zaschnout.
@PetraJ tak jsem to koupila a zdobení je s tím vážně brnkačka
díky moc za tip! udělala jsem tím kontury a klasickou řidší polevou jen vybarvím a pak zase dozdobím těma tubičkama ![]()