Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, chystám se pustit do halušek. Jenže kromě cedníku jsem viděla i strouhátko. Máte některá zkušenost, co je lepší, s čím to jde pěkně od ruky?
Cedník už jsem viděla i v akci a nevím, jestli by se mi ve struhadle těsto moc nepatlalo.
Tak nevím… .
ahoj prodávají na halušky struhadlo s takovým šoupátkem.........je to výborná věc a jde to rychle.
![]()
pokud se ti nechce kupovat speciální, stačí obyčejný hrubý struhadlo
položíš ho na hrnec opačně, tj tou hladkou stranou nahoru, dáš na něj cca vrchovatou lžíci těsta a pak nějakou tvrdší stěrkou „vtíráš“ sem a tam po struhadle a těsto propadává rovnou do vody.
Přibližně po třetině zpracovaného těsta chvilku počkám, vše vylovim cedníkem a pokračuju dál, aby se nerozvařily než dodělám zbytek, totéž opakuju po další třetině těsta.
Halušky jsou z toho krásně drobné
![]()
Příspěvek upraven 06.12.10 v 21:29
kacafazolka píše:
ahoj prodávají na halušky struhadlo s takovým šoupátkem.........je to výborná věc a jde to rychle.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
to mám přesně taky, jakoby struhadlo s dírama, má to drážky a v těch takový čtverec kam se dá to těsto a šoupe se, je to raz dva a halušku jsou krásně jemné, nejsou veliké ![]()
Já občas taky dělám ze sáčku, když nestíhám vařit, ale babička nesmí o tom vědět a o tom struhadle taky ne............
ta by mě hnala...........
![]()
Cedník s dírama je naprosto dostačující - manžel je ze Slovenska a halušky nám vaří tak jednou za 14 dní, mňáááám ![]()
Díky. Zkusím je se struhadlem. Já halušky teda nejím, ale moje drahá polovička je miluje, proto se do nich prostě musím pusit.
Teruna píše:
Díky. Zkusím je se struhadlem. Já halušky teda nejím, ale moje drahá polovička je miluje, proto se do nich prostě musím pusit.
Tak držím pěsti ať se povedou a když si dáš brynzu a zelí..............
EŇO ŇUŇO..............
![]()
Také jsem používala cedník-docela trvalo,než jsem měchačkou vše propasírovala.
Ale nyní jsem se naučila kupovat mražené halušky a jsou k nerozeznání od domácích.Prodávají je v kilových sáčcích,např. v Kauflandu či Bille.Cena cca 35 -45 Kč.V Kauflandu bývají v akci i za 29,–
Halušky z pytlíku chutnají uměle,je znát,že to není domádo.Ale mražené jsou hotové zachvíli-osmahnu cibuli,uzené,prohřeju zelí a přidám mražené halušky,oni se prohřejí a je zachvíli hotovo.
Takže když je akce,nakoupím do zásoby a do další akce vydrží ![]()
Ahoj kdyz tu je rec o haluskach
,tak co na ne davate?Ja bud delam s masem a kysanym zelim,nebo jenom vepr.masem dusenym ve vlastni stave,nebo znate?halusky tvrdym tvarohem a anglickou slaninou?To je dobrota
Jeste sem zapomela na halusky s hlavkovym zelim ,to zeli se musi dusit s cibuli pekne do cervena mnam
lasička1 píše:
Také jsem používala cedník-docela trvalo,než jsem měchačkou vše propasírovala.
Ale nyní jsem se naučila kupovat mražené halušky a jsou k nerozeznání od domácích.Prodávají je v kilových sáčcích,např. v Kauflandu či Bille.Cena cca 35 -45 Kč.V Kauflandu bývají v akci i za 29,–
Halušky z pytlíku chutnají uměle,je znát,že to není domádo.Ale mražené jsou hotové zachvíli-osmahnu cibuli,uzené,prohřeju zelí a přidám mražené halušky,oni se prohřejí a je zachvíli hotovo.
Takže když je akce,nakoupím do zásoby a do další akce vydrží
Mrazene halusky k nerozoznaniu od domacich? Tak to mam asi moc mlsny jazycek
Mne pripomenuli tie nepodarene co som varila po 8 rocnej pauze (po privatoch sa mi s nimi nechcelo babrat) a zhadzane iba z prkynka … no, clovek vysiel z cviku ![]()
veras píše:
Ahoj kdyz tu je rec o haluskach,tak co na ne davate?Ja bud delam s masem a kysanym zelim,nebo jenom vepr.masem dusenym ve vlastni stave,nebo znate?halusky tvrdym tvarohem a anglickou slaninou?To je dobrota
Jeste sem zapomela na halusky s hlavkovym zelim ,to zeli se musi dusit s cibuli pekne do cervena mnam
Zemiakove klasicke s bryndzou a slaninkou. Ked nie je bryndza tak s tvarohom alebo poprazenou kyslou ci sladkou kapustou … teda zelim ![]()
Vajickove ako prilohu k masu s omackou, perkelt alebo paprikas by bolo hriech podavat s niecim inym.
Krupicove ako zavarku do zeleninovej polievky.
No tak je to podobne
ja taky delam jenom halusky z bramboroveho testa ![]()