Cukroví tzv. podvodnice

234
6.12.10 21:44

cukroví tzv.podvodnice

ahoj,
nemáte některá recept na vánoční cukroví tzv.podvodnice ?
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7661
6.12.10 21:59
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
6.12.10 22:29

8-o zajímavé … mmch a to tsto normálně na vzduchu nevykyne nebo co??? proč se musí dát do tý vody?? :think:

• Citovat
  • Upravit
18223
6.12.10 22:35

My místo podvodnic děláme druhým rokem šlehačkové cukroví. Je výborné, taky obalované v cukru a není tolik cítit droždím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
6.12.10 23:54

ono pod tou vodou jakoby zkřehne, ale pokud by se ti do toho nechtělo a nebo nemáš ráda pachuť droždí zkus vinné cukroví -je to to samí snad i chutnější.
:pankac: 250g hl. mouky+250g hery(nebo jiného tuku)+6 lžic bílého vína- zpracovat a nechat tak hoďku odpočinout, vyválet 4-5mm tlustý plát a vykrajovat dobnýma formičkama,péct stejně jako podvodnice a stejně obalit ještě teplé v moučkovim cukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
6.12.10 23:57
rubberbear píše:
ono pod tou vodou jakoby zkřehne, ale pokud by se ti do toho nechtělo a nebo nemáš ráda pachuť droždí zkus vinné cukroví -je to to samí snad i chutnější. :pankac: 250g hl. mouky+250g hery(nebo jiného tuku)+6 lžic bílého vína- zpracovat a nechat tak hoďku odpočinout, vyválet 4-5mm tlustý plát a vykrajovat dobnýma formičkama,péct stejně jako podvodnice a stejně obalit ještě teplé v moučkovim cukru.

aha, tak to jo :)

vinné mám npečeno už z kila :D
akurát mám 250g mouky hladké, 250g hery, 1 žloutek, 5 lžic bílého vína, a horké obalit ve skořicovém cukru :)) Zkusila jsem poprvé, bo skořici miluju, a jeto bšta :))

• Citovat
  • Upravit
522
7.12.10 00:00

andela vidíš, to mě nikdy nenapadlo obalit to skořicovym cukrem-vyzkoušíme :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
7.12.10 06:05

Holky Vy dáváte heru? Dělám taky šlehačkový a dávám tam Omegu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
7.12.10 08:01

Do šlehačkovýho taky dávám bílý tuk- omegu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
7.12.10 08:37

Ahoj, taky do šlehačkového cukroví dávám Heru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
7.12.10 13:40

Juu to je dobrej napad to obalit v tom skoricovym cukru.. Nechtela jsem vinove delat, ale tohle je ovsem vyzva a duvod k rozdelani lahvinky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
7.12.10 18:38
Alenka píše:
Juu to je dobrej napad to obalit v tom skoricovym cukru.. Nechtela jsem vinove delat, ale tohle je ovsem vyzva a duvod k rozdelani lahvinky :mrgreen:

Jo jo, část vína jsem dala na pečení, zbyteček dopila při pečení 8-)
Ten recept mám z novin které jsou prý z Alberta :nevim: ,
ještě mě tam zaujalo čokoládové s čili … kdybych věděla že to někdo sní … :pankac:

• Citovat
  • Upravit
1221
21.12.19 19:38

Ahoj, dáváte do podvodnic Heru nebo Omegu?(tady v diskuzi se řeší jen jaký tuk do šlehačkového) a můžu podvodnice udělat ze sušeného droždí..? :think: nikde jsem to nenašla. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
21.12.19 19:44

Do moučkového cukru na obalování slehackoveho jsem loni přidala cukr s rumovou příchutí, moje snacha si libovala, že nejsou tak mdlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
21.12.19 20:48

@spiritt Já se na ně chystám zítra poprvé. Slíbila jsem kamarádce, že zkusím oživit recept její babičky, který v rodině nikdo nedělá a ona na ně má hroznou chuť. Rozhodně je budu dělat z másla (jen proto, že náhražky nemusím) a o tom droždí přemýšlím. Já dělám všechno kynuté ze sušeného, podle mě by to nemělo vadit, protože je vhodné na studené kynutí. Ale protože jsem dnes zjistila, že tu už nemám ani zrnko a musím na to nakoupit, tak asi napoprvé nebudu experimentovat a udělám to z čerstvého :think: I když z toho sušeného by to nemuselo mít tu drožďovou chuť, jak tu někdo popisoval (na druhou stranu, kamarádka s ní asi počítá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport