Recepty do papiňáku

5579
7.12.10 09:34

Recepty do papiňáku

Ahojte…

nově vlastníme papiňák a já bych se v něm ráda naučila vařit.

Takže sem s receptama i popisem jestli se to tam prostě naháže a nechá vše najednou nebo postupně a co přidávat atd.
Guláše, omášky, co já vím co ještě…

Dík všem

Pokud se opakuju, klidne mě smažte, přesunte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3040
7.12.10 09:44

Ahoj, já ho hlavně používám třeba při vaření masa na omáčky. Maso, vodu, sůl, popř. zeleninu. Zavřu a nechám dle masa druhu vařit 15-25 min.
Guláš - cibule, maso, koření, doleju vodu a zavřu. Vařím dle druhu masa cca 20 min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
7.12.10 09:45

Ahoj. Já si vaření dost zjednodušuju, takže já házím :lol: . V papiňáku vařím hlavně polívky a maso. Na polívku tam hodím maso, zasypu směsí soli se sušenou zeleninou, zaleju vodou, zavřu papiňák a po cca půl hodině vypnu.

Guláš vařím tak, že osmahnu cibuli, přidám kousky masa, chvíli smažím a pak zasypu směsí soli a sušené zeleniny nebo koření, zaleju vodou, zavřu papiňák a vařím. Podobně dělám kuřecí maso, akorát dávám celé plátky masa (ne kostičky jako na guláš) a místo cibule papriku na nudličky.

Já nejvíc miluju vařené kuře, takže uvařím celé kuře a máme oběd na několik dní (z části udělám rizito do mrazáku, abychom týden nejedli to samé :lol: ). Ale to vařím, jen když jsem doma sama nebo s Anežkou, ona vařené kuře taky miluje. Oberu jí ho a dám jí k tomu těstoviny a syrovou zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
7.12.10 09:50

http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

Toto je neco tak luxusniho, ze fakt doporucuji vyzkouset. poprve jsem mela strach,ale pokud delas podle navodu a nechas predepsanou dobu,fakt se i bez podliti nespali. A pokud pridas treba anglickou,nemusis uz mit ani nic k tomu. Lenka

Jinak jeste jeden recept: na cibulce osmahnout veprove plecko, pridat 3 lzice zavarene smesi pod svickovou Halali, zalit vodou,masox.....Jak je maso mekky, zahustit mlikem s moukou, dat podle chuti cukr a uz ne na plameni vmichat zakysanou smetanu. U nas se to podava s ryzi, knedlikem nebo testovinama. Jo a ten cukr fakt aspon trochu,jinak ma smetana tendenci se zdrcnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
7.12.10 09:51

Přesně to, co napsala Kiki, jsem chtěla jít hledat, je to mnamina, akorát já dávám půl na půl olej a spíš víc olej než máslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10799
7.12.10 09:56

Většinou dělám dušené maso se zeleninou… osmahnout v papiňáku kostky masa, zasypat mraženou zeleninou, přilít trochu vody a papiňákovat 15-20 min. Omáčku pak lze zahustit, ale nemusí se. Zelenina se rozvaří, jestli máš radši nerozvařenou, tak přidat až v půlce vaření.

Úplně stejně vařím různé (většinou zeleninové, bramborové) polívky… naházet a papiňákovat.

Papiňák je fakt super věc, nejvíc oceňuju, že jakmile ho zavřeš, nastavíš minutku na x minut a vůbec to nemusíš hlídat, což u normálního hrncového vaření nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
7.12.10 10:00
kikina2004 píše:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

Toto je neco tak luxusniho, ze fakt doporucuji vyzkouset. poprve jsem mela strach,ale pokud delas podle navodu a nechas predepsanou dobu,fakt se i bez podliti nespali. A pokud pridas treba anglickou,nemusis uz mit ani nic k tomu. Lenka

Jinak jeste jeden recept: na cibulce osmahnout veprove plecko, pridat 3 lzice zavarene smesi pod svickovou Halali, zalit vodou,masox.....Jak je maso mekky, zahustit mlikem s moukou, dat podle chuti cukr a uz ne na plameni vmichat zakysanou smetanu. U nas se to podava s ryzi, knedlikem nebo testovinama. Jo a ten cukr fakt aspon trochu,jinak ma smetana tendenci se zdrcnout

Juuu, tak to hned dneska zkusím k večeři.Kdybys měla ještě nějakek osvědčenej recept (klidně bez papiňáku) z MMB tak přihoď sem nebo pošli SZ.Děkuju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
7.12.10 10:37

holky recept sice nepřidám ale jdu na kukandu a díky za recepty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
7.12.10 10:47
Lucie1977 píše:
holky recept sice nepřidám ale jdu na kukandu a díky za recepty :lol:

Přesně tak - já vařím v papiňáku jenom guláš nebo polívku (hovězí, kuřecí), jinak nic, takže okoukám recepty :) - ty brambory vypadají dobře :)

• Citovat
  • Upravit
27305
7.12.10 11:42

Já v tom hlavně dusím maso na omáčku, čiliže osmahnu v něm cibulku, zaliju vodou s kostkou hovězího bujónu, naházím osolené opepřené kostky nebo plátky masa a papiňákuju tak 30 minut vepřové, 50 hovězí (manžel vyžaduje téměř rozpadající se maso, čím měkčí, tím lepší :-) ), pak maso vyndám, zahustím omajdu moukou s vodou (říkáme tomu „klektánek“), případně dochutím solí nebo vegetou a je to :-).

Varianta je k cibulce a masu přihodit ještě na pánvi osmahnuté žampiony na plátky. Jinak je postup stejný a v tom případě dávám houbový bujón.

A další varianta je po vyndání masa z papiňáku, přilít k té omáčce se žampiony smetanu na vaření, zahustit klektánkem, kapku citronu a udělat tak smetanovou houbovou omajdu :-)

PS: a ty brambory zkusím k obědu, až prcek odpo usne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
7.12.10 11:54

Jéé, to se hodí nějakej receptík, papiňák donese Ježíšek, tak pak budu jen vařit a vařit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
7.12.10 11:56

Jo a v papiňáku dělám i kuře na paprice, maso je fakt za chvilinku měkké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
7.12.10 12:27

Ahoj Dori,
v papiňáku vařím maso na polévku (hovězí, slepici, kuře), pak určitě luštěniny.
I ten gulášek dělám v papiňáku (je to klasický rodinný recept, manžel se po něm olizuje :mrgreen: ) - na sádle osmahnu cibuli (kolik masa, tolik cibule, sádlo je důležité, na oleji tu správnou chuť neuděláš) a několik na plátky nakrájených stroužků česneku, po osmahnutí přidám na kostky nakrájenou hovězí kližku a osmahnu, osolím, nakonec přidám mletou papriku (používám jen maďarskou, my si už pár let vozíme přímo z Maďarska, ale u nás se dá také koupit, českou nebrat - nic moc). S paprikou osmahnu jen krátce, ať se nespálí, zaliji vodou (tak 2 cm nad maso), uzavřu papiňák a přivedu do varu, pak teprve „zapnu“ vyšší tlak a dusím, když je maso téměř měkké, otevřu papiňák a ještě vysmahnu část tekutiny z guláše. Tím se dohustí (správný guláš se nezahušťuje nebo jen malinko). Když je tekutiny tak akorát a zdá se mi, že to není ještě tak akorát husté, dochutím troškou mouky nebo nastrouhanou střítkou chleba a povařit samozřejmě. Ke konci vaření přisypu majoránku a ještě dám tak 2 stroužky drceného česneku, to se povaří už jen tak 2 minutky. A je hotový super gulášek :wink:
Jinak si v papiňáku připravuji maso k omáčkám nebo když vařím kuře nebo plecko na paprice - po tomto jídle se můžou naše děti utlouct :mrgreen: Případně dělám maďarštější paprikáš nebo perkelt :think: Připravuji v něm i segedínský guláš a boršč - ten je jinak na dlouho :think: No a samozřejmě v papiňáku dělám roštěnou i ptáčky :wink:
Papiňák se nehodí na indickou, thajskou apod. kuchyni - na to mám veliký wok :think: :palec:
Jinak manžel v něm rád vaří polévky (na ty je fakt machr :mrgreen: ), pozor - zelenině nastavujeme nižší tlak. Zeleninu nedávám dohromadu s masem, přidáváme později, aby nebyla rozvařená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
7.12.10 12:36

Holky můžete mi sem hodit recept na kuře na paprice v papiňáku?Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
7.12.10 12:46
Stensa píše:
Holky můžete mi sem hodit recept na kuře na paprice v papiňáku?Díky

Tak já ho dělám takto: nakrájím cibuli (nemusí být najemno) a v papiňáku na oleji osmahnu do sklovata, přidám na kousky naporcované kuře (většinou tzv. na osminky - na osm dílů), jen krátce osmahnu a osolím, přisypu mletou papriku a osmahnu jen chvilinku, přiliji vodu, cca 3 -4 cm nad maso, zavřu hrnec, přivedu k varu a „pustím“ papiňák. Když je maso měkké (je to fakt rychlovka :wink: ), vypnu a otevřu. Vyndám maso a dodělám omáčku - zahustím záklechtkou a povařím. Když je povařená, odstavím a už více nevařím. Přidám poslední (velmi důležitou ingredienci :mrgreen: ) kysanou smetanu, ale už nevařím, mohla by se srazit. Vrátím maso do omáčky a je hotovo. Jako přílohu určitě knedlík (teď dělávám vídeňské) nebo těstoviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí