Vanilkové rohlíčky se sekanými ořechy

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Mufina
Extra třída :D 12851 příspěvků 156 inzerátů 08.12.10 08:24
Vanilkové rohlíčky se sekanými ořechy

Ahoj holky, kolega v práci jednou donesl moc dobré vanilkové rohlíčky se sekanými ořechy. Bohužel se mi z něj nepodařilo vypáčit recept - už to byl starší pán a asi zapomněl a pak byl odejit. Nemáte některá? Napadlo mě dát nasekané ořechy do těsta co dělám normálně, ale nebylo to ono, dost se lámaly. Tyhle od kolegy byly celkově tvrdší a sladší než ty moje.



Reakce:
 
donaga 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.12.10 08:32

Já dělám tyhle:
15 dkg hladké mouky
2 dkg cukru
5 dkg loupaných mletých mandlí (já dávám vlašáky)
vanilk. cukr a citr. kůra
11 dkg másla
1 žloutek
moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem na obalení.
Po upečení jsou rerativně tvrdé, ale nádherně se rozleží a mě chutnají :mrgreen:

 
Romik
Ukecaná baba ;) 1837 příspěvků 08.12.10 10:31

Dělám tyhle:
140g hladké mouky špetka soli
50g mletých vlašských ořechů
40g moučkového cukru
90g Hery
moučkový vanilkový cukr na obalování (udělám tak, že kilovku moučkového cukru nasypu do plastové krabičky s víčkem a dám do něj na minimálně týden celý vanilkový lusk, cukr krásně natáhne tu vanilkovou vůni a chuť).

 
Mufina
Extra třída :D 12851 příspěvků 156 inzerátů 10.12.10 08:19

Holky díky, vyzkouším oba recepty :palec:

 
Romik
Ukecaná baba ;) 1837 příspěvků 10.12.10 10:05

Mufino, ještě k tomu lámání. Pokud se ti lámaly rohlíčky při tvarování, tak je dobré nechat těsto dobře odležet. Nejlepší je nachystat si těsto den dopředu, zabalit ho do potravinářské fólie a dát do ledničky. Potom se tvaruje mnohem líp.

 
Mufina
Extra třída :D 12851 příspěvků 156 inzerátů 10.12.10 11:45

Romíku, dík, těsto dělám den předem vždycky, to už mám vyzkoušené :-) Jen ty moje rohlíčky jsou takové jemné a lámavé po upečení, ale zase se v puse jen rozplývají :-)

 
Romik
Ukecaná baba ;) 1837 příspěvků 11.12.10 08:32

Tak po upečení mám rohlíčky taky křehké, zvlášť pokud jsou ještě teplé, ale myslím, že je to tak normální. U nás stejně většinou zmizí dřív než si někdo stihne všimnout jestli jsou rozlámané nebo ne :mrgreen:
Letos jsem poprvé dělala ještě takové karamelové košíčky, moc se mi nepovedla náplň, bylo to takové rozpatlané a ta moje banda to stihla sníst ještě dřív, než jsem to dala do krabice s cukrovím :roll:



 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu
Reklama


Poslední články

Jak probíhala stavba rodinného domu na klíč pro čtyřčlennou rodinu?

Čtyřčlenná rodina pana Nového toužila vyměnit byt v panelovém domě za vlastní... číst dále >

Do plavek s eMimino.cz: Zdravá budoucnost před námi

Všechno jednou končí... Nebo začíná? V posledním díle naší výzvy Do plavek s... číst dále >

Články z Expres.cz

Asia Argento zakouší vlastní hořkou medicínu: Vraťte mi moji práci! škemrá

Herečka Asia Argento (42) přišla o post porotkyně v italském X Factoru, neboť... číst dále >

Před rozlučkou Radka Štěpánka si Novak Djokovič prošel Prahu, nešlo ho přehlédnout

Ještě předtím než si ve čtvrtek večer užil společně s Radkem Štěpánkem jeho... číst dále >

Články z Ona Dnes

Máš doma tyrana, vypadni od něj, radila vyměněná manželka

V jedné domácnosti z Výměny manželek si tentokrát zkusili spolu deset dnů žít... číst dále >

OBRAZEM: Krásné dcery, které své slavné rodiče rozhodně nezapřou

Být dcerou slavných rodičů nemusí být vždycky lehké, zejména když vaše... číst dále >